Rosol v Paříži začal výhrou nad Chárdym, čeká ho Ferrer

28. 10. 2013, 12:37
Aktuality 36
ATP PAŘÍŽ - Lukáš Rosol vstoupil do turnaje Masters 1000 v Paříži výhrou nad domácím Jéremym Chardym. Český tenista tak potvrzuje slušnou podzimní formu, neboť se už na pátém z posledních šesti turnajů dostal alespoň do 2. kola. V dalším utkání vyzve obhájce titulu Davida Ferrera.
Lukáš Rosol (© erstebank-open.com)

Lukáš Rosol prožívá svou dosud nejlepší sezonu, kterou může rozdělit na tří období. V dubnu získal na antuce v Bukurešti svůj první singlový titul na okruhu ATP, pak ale přišly zdravotní problémy s kyčlí a v létě série 10 porážek v řadě. 

Po US Open se však osmadvacetiletému rodákovi začalo znovu dařit. Před dvěma týdny ve Vídni si zahrál podruhé v semifinále, v němž dokonce sahal po skalpu Tommyho Haase, a v rakouské metropoli navíc po boku Rumuna Mergey vybojoval druhý titul ze čtyřhry.

Dnes už úspěšně vstoupil do turnaje Masters 1000 v Paříži, kde se už popáté z posledních šesti startů dostal minimálně do 2. kola.

44. hráč světa Rosol si poradil s domácím Jerémym Chárdym, který je v žebříčku o osm míst lépe postaveným hráčem. Brněnský rodák v utkání odvrátil 7 z 8 brejkbolů, jediný servis ztratil v úvodu druhého setu. Manko ale rychle smazal, v závěrečné hře odvrátil poslední Francouzův brejkbol a po hodině a 22 minutách zvítězil 6-3 6-4.

O postup do 3. kola, které si na podnicích série Masters zahrál pouze loni v Miami, se utká s třetím hráčem světa a obhájcem titulu Davidem Ferrerem. Se Španělem, který včera prohrál finále ve Valencii a týden předtím ve Stockholmu, Rosol neuhrál ve dvou vzájemných zápasech ani set - před třemi týdny neuspěl v Šanghaji a loni v Aucklandu.

Z českých tenistů se v hlavním městě Francie představí ještě Tomáš Berdych, který má v úvodním kole volný los. Ve druhém narazí buď na Kanaďana Vaska Pospisila, s nímž v létě prohrál na Masters v Montrealu, nebo na domácího Gaëla Monfilse. S Francouzem sice ve vzájemné bilanci vede 3-1, letos s ním ale po pětisetové bitvě v Paříži - na antukovém Roland Garros - padl.

Monfilse ale v soutěži na poslední chvíli nahradil španělský 'lucky losere" Pablo Andújar. Francouz se dnes odhlásil kvůli zraněnému zápěstí.

Čilič se po trestu za doping vrátil výhrou
Marinu Čiličovi v sobotu vypršel zkrácený trest za doping a svůj návrat po čtyřměsíční pauze si hned osladil výhrou. V Paříži se vrátil výhrou 5-7 6-1 6-4 nad Nizozemcem Igorem Sijslingem a čeká ho tak zápas 2. kola proti ve formě hrajícímu Del Potrovi. Argentinský tenista z posledních 14 zápasů prohrál jen po boji s Djokovičem.

Pětadvacetiletý Chorvat Čilič byl původně za pozitivní nález na stimulant na květnovém turnaji v Mnichově suspendován na devět měsíců, minulý týden mu však sportovní soud CAS distanc zkrátil a bývalý devátý hráč světa tak může v Paříži startovat.

V Paříží vrcholí boj o Turnaj mistrů
V Paříži tento týden také vyvrcholí boj o poslední postupová místa na Turnaj mistrů, který začíná už za 8 dní. Jednou nohou je v Londýně Roger Federer, další dvě postupové příčky obsadí dva z tria Richard Gasquet, Jo-Wilfried Tsonga a Stanislas Wawrinka.

Švýcar Wawrinka se ve druhém kole utká s Felicianem Lópezem, proti kterému by mu případná výhra teoreticky mohla zajistit premiérový start na Turnaji mistrů. Španěl López dnes ve svém pohledném zápase zdolal 6-4 6-7 7-6 Australana Bernarda Tomice

Ernests Gulbis po US Open vyhrál 10 zápasů v řadě, nyní ale naopak ve třech po sobě jdoucích duelech nedokázal zvítězit. Stejně jako před týdnem ve Valencii s Isnerem prohrál i dnes v Paříži dvakrát 6-7, tentokrát se Španělem Fernadem Verdaskem, s nímž padl ve čtvrtém z pěti vzájemných soubojů. Verdasco může v dalším zápase snížit šance Gasqueta zahrát si po šesti letech na Turnaji mistrů. Španěl vede ve vzájemné bilanci 6-5.

Tsonga bude hrát s Japoncem Keiem Nišikorim, který dnes porazil ve dvou setech domácího Juliena Benneteaua. Ve třetím kole na sebe může narazit Tsonga s Gasquetem a pokud Wawrinka zvládne duel s Lópezem, pro poraženého z případného francouzského střetnutí sezona skončí. Naopak vítěz bude blízko postupu na Turnaj mistrů.

Výsledky - Paříž (tvrdý povrch/hala, dotace 3.204.745 eur)
Dvouhra - 1. kolo:
Rosol (ČR) - Chardy (Fr.) 6-3 6-4
Giraldo (Kol.) - Mannarino (Fr.) 6-3 2-6 6-4
Haase (Niz.) - Istomin (Uzb.) 7-6(8) 6-3
F. López (Šp.) - Tomic (Austr.) 6-4 6-7(4) 7-6(1)
Verdasco (Šp.) - Gulbis (Lot.) 7-6(3) 7-6(5)
Čilič (Chorv.) - Sijsling (Niz.) 5-7 6-1 6-4
Kohlschrieber (Něm.) - Seppi (It.) 6-3 3-6 6-4
Nišikori (Jap.) - Benneteau (Fr.) 6-4 6-2
Herbert (Fr.) - Paire (Fr.) 6-2 6-2
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

36
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
Mayo
ten Herbert je aký pánes kks :O
Reagovat
smazaný uživatel
Tsonga - Nishikori

Krásný tenis. Srnec i býk, ale mírně zranění. Jo ke konci dost kulhal a musel to pálit z první. Jo na svůj MP dal DF a na Keiův MP dal zase DF :(
Reagovat
smazaný uživatel
První set až moc jednoznačný... Druhý Jo kazil a kazil a rozčiloval se a třetí tam kulhal a drželo ho jen podání... Do krásného tenisu to mělo opravdu daleko :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Když hraje Kei, tak je vždycky pěkný tenis. To si pamatuj! A začal kulhat až ke konci setu.
Reagovat
smazaný uživatel
Tsonga je teda mimo turnaj mistru dnesni prohrou? Doufam ze ano po tom co predvadel dnes a na turnaji ve Vidni :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Nevíte, co se stalo s Míšou J., že po x-té prohrál v Paříží v prvním kole?
Reagovat
smazaný uživatel
Rišárd to má za sebou. Osobne neverím, že jeden z dvojice Tsonga, Wawrinka nezakopne. Hlavne, Stanislas mi robí starosti. Po tak skvelom roku by si miestenku zaslúžil, bude to pech, ak mu to ujde o pár bodíkov..
Reagovat
smazaný uživatel
To bylo černých myšlenek, když se zjistilo, že Tomáš bude hrát buď s Monfilsem, nebo s Pospisilem. No a vidíte, on oběma vytřel zrak Pablo Andújar. :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Rosolovi ide dajak podanie to ked mal nedavno tu seriu prehier to preBoha jak musel podavať ked poprehraval s takymi tragedmi alebo v tom bolo niečo nekale?:)))
Reagovat
Reti64
Úterní zápasy a aktuální kurzy:

(11:00) G. Dimitrov x M. Llodra 1,592 - 2,52; (11:00) J. Nieminen x M. Przysiezny 1,455 - 2,97; (12:30) G. Monfils x V. Pospisil 1,556 - 2,62; (12:30) A. Dolgopolov x N. Mahut 1,943 - 1,962; (14:00) R. Gasquet x F. Verdasco 1,448 - 2,99; (14:00) I. Dodig x E. Roger-Vasselin 1,699 - 2,29; (15:30) D. Tursunov x M. Granollers 1,565 - 2,59; (17:00) M. Youzhny x K. Anderson 1,541 - 2,66; (18:30) J. Janowicz x S. Giraldo 1,262 - 4,30; (19:30) J-W. Tsonga x K. Nishikori 1,472 - 2,90; (21:00) N. Djokovič x P-H. Herbert 1,025 - 20,0.
Reagovat
Stan_Borowitz
Trochu smůla na los v tom, že Berdych s Rosolem se utkají už ve čtvrtfinále.
Reagovat
smazaný uživatel
Osobně pochybuju, že se potkají. Jelikož Berdych má v losu Raoniče, na kterého očividně neumí a Rosol přes Ferrera nepřejde. I když má horší formu pořád je lepší než Rosol . Myslím, že zápas Ferrer vs. Berdych, ale může být zajímavý a ukáže zda se Berdych zlepšil a objevil v té své konzistenci na Davídka recept . Bude to pro mě težký zápas, jelikož oba mám rád .
Reagovat
smazaný uživatel
http://www.cas.sk/clanok/264063/slovaci-v-davis-cupe-doma-proti-lotyssku-preco-chce-hrat-klizan-na-antuke.html
Reagovat
Bob
Vůbec to nechápu :(
Reagovat
smazaný uživatel
Tak za 20 rokov, čo sledujem tenis som sa dosiaľ nikdy neodvážil povedať na zápas, že je cinknutý. Až dokým som dnes nevidel výkon Pairého.

Jeho súper hral miestami skoro rekreačný tenis, no Pairé to naozaj snáď úmyselne všetko zabíjal mimo dvorec. Vždy keď prišlo do tuhého prišla zaručene rýchla nevynútená chyba staršieho z Francúzov. V druhej polovice sa ten mladý Francúz, čo dnes vyhral prvý zápas na okruhu ATP trochu zlepšil, no celkový dojem z Pairého výkonu to nezmenilo.

Predané :)
Reagovat
Bob
On prohraje s absolutním looserem :(
Reagovat
Fandina
Benoit Paire je mistrem nevyrovnané hry. Dovede zahrát úžasně a příště se na jeho hru nedá dívat.
Reagovat
Roger_Federer
V roce 2006-2007, si nechala jedna (rusko-asijska)skupina zabivajici tenisovymi sazkami(hlavne live), vypracovat posudek na "umyslne prohrane, nebo vypuštene, nebo skrečevane zapasy"..došli k zaveru, že v dobe behem 3 let 2004-2007 bylo takovych utkani minimalne 15-18%..
Reagovat
Jan
http://www.sport.cz/ostatni/tenis/clanek/520478-h-h-spolu-konci-uspesny-deblovy-par-uz-dalsi-tituly-neziska.html#hp-sez

Divoká novina. Úspěšný tým se přece nemění. Proč to dělají ?
Reagovat
smazaný uživatel
Je škoda, že se rozpadá i pár Lucka/Nasťa..
Reagovat
smazaný uživatel
Škoda no..:( už o tom psal vedle PetaM..
Reagovat
PetaM
Ono totiž GS jsou málo. Andy chce víc ... Ne sorry, jsem naštvaný a proto hnusný :D
Reagovat
smazaný uživatel
Co chce víc? Vždyť singl byl pro ni vždycky víc.. :/
Reagovat
PetaM
Jo jo, strašně, jak se chce v singlu zlepšovat a vypadává v prvních kolech ITF ... Tomu říkám zlepšení.
Reagovat
smazaný uživatel
az Gulbis nezacne brat zenis vazne,tak nikdy nic velke nevyhra
Reagovat
smazaný uživatel
Redakcia, opravte si express správy..Wawrinka bude hrať s Lopezom. S Tomicom si akurát môže pinknúť mimo turnaj..
Reagovat
LubosZabloudil
Děkujeme. Do nadpisu se vloudila chyba, alespoň zpráva byla správně.
Reagovat
smazaný uživatel
To sa stáva.

Kto nič nerobí, nič nepokazí ;)
Reagovat
smazaný uživatel
druhy TB zbytecny, promarneno luxusnich 4:1, Gulbis ve vymenach spatny, bezradny, tradicne vztekly...vysoky odskok Nandovych micku technicky nezvladl a krute podcenil levoruka prekvapeni. Vamos! :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Nadhernej tenis :-) Uplne jinej nez 95% jinych zapasu. Zaps plnej technickych uderu, dropshotu, nabehu na sit atd. Spise kluci spolu hraji sachy :-)
Reagovat
smazaný uživatel
l?p bych to neřek :))
Reagovat
smazaný uživatel
Naopak rikal jsi to tam moc hezky...pekny komentar :-) A ted kde je gigin, Mrhac uz je na hristi :-D :-)
Reagovat
Fandina
Chardy hraje teď moc dobře a teď v říjnu už porazil Isnera, Mayera, Tomice. Gratulka Lukášovi k výhře ve dvou setech. Příště David, tak Lukáši zkus na něj něco vymyslet. Držím palce. Luky ... pojď pojď pojď
Reagovat
smazaný uživatel
tak neviem ale dnes Chardy traged jak svet Rosol mal len 3 winnery v 2 sete Chardy hral skôr basseball :))) všetko odpaľoval asi to pekne predal
Reagovat
Fandina
Já jsem ráda, že Lukáš vyhrál. Mnohdy má winerů jako hrom a nevyjde to, takže výhra ve dvou setech je super a škoda, že ve druhém kole je David. Ale držím palce Luky, pojď pojď pojď!
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist