Rosol v Praze postoupil po boji do čtvrtfinále, Pavlásek končí

11. 6. 2014, 22:13
Aktuality 5
Nejvýše nasazený Lukáš Rosol měl ve druhém kole domácího challengeru v Praze nečekané potíže. Španěla Sampera-Montanu porazil až za dvě hodiny a sedmnáct minut 6-1 6-7 6-4 a postoupil tak do čtvrtfinále. Se soutěží se naopak rozloučil Adam Pavlásek, který nestačil na Číňana Ce Čanga.
Lukáš Rosol

Tenista Lukáš Rosol splnil roli favorita a postoupil do čtvrtfinále challengeru Prague Open. Nejvýše nasazený hráč dnes ale na antuce v pražské Stromovce potřeboval dvě hodiny a sedmnáct minut, aby ve druhém kole porazil 277. hráče světa Jordiho Sampera-Montanu ze Španělska po setech 6-1 6-7 6-4.

„Ke konci druhého setu mě trochu začal přehrávat,“ uznal Rosol kvality soupeře. „Míče kvůli dešti ztěžkly, což mu vyhovovalo. Je to běžec, antukář a v tom zápase navíc neměl co ztratit. Nezlomil se do poslední chvíle, musel jsem si vítězství uhrát sám. Na konci hrály velkou roli zkušenosti,“ dodal.

Se soutěží se naopak rozloučil svěřenec Jaroslava Navrátila Adam Pavlásek, který hrál turnaj stejně jako Rosol díky divoké kartě. Ve druhém kole prohrál s Číňanem Ce Čangem dvakrát 5-7.

„Hodně špatné,“ zhodnotil utkání stručně trenér Jaroslav Navrátil. Pavlásek dnes nepředvedl tak dobrý výkon jako v úvodním kole, nefungoval mu servis a dělal hodně chyb od základní čáry.

„Soupeř byl hratelný,“ řekl k zápasu Navrátil. „Adam od začátku nebyl v pohodě a nepotvrdil formu z posledních dnů. Hrál tak na třetinu svých možností a sám to ví. Ale s takovými zápasy se musí vyrovnat a poučit se z nich, je hodně mladý. Teď ten zápas rozebereme a řeknu mu, co bylo špatně. Musíme toho probrat poměrně hodně, mně se dnes nelíbilo vůbec nic.“

Tenisový challenger Prague Open (antuka, dotace 42.500 eur):
Dvouhra - 2. kolo:
Rosol (1-ČR) - Samper-Montana (Šp.) 6:1, 6:7 (5:7), 6:4
Ce Čang (Čína) - Pavlásek (ČR) 7:5, 7:5
Giustino (It.) - Menendez (6-Šp.) 6:3, 6:3
Diez (Kan.) - Sikora (SR) 0:6, 6:1, 6:1
TenisPortal.cz, ČTK, pragueopen.cz

Komentáře

5
Přidat komentář
s7RanG
na této stránce je zarážející. Proč to neumí napsat normálně?

Pro mě byl Zhang favorit a když mu na začátcích setů padalo podání, Pavlasek hrál druhé housle. Nebyl to úplně přesvědčivý výkon, ale další kolo hratelne
Reagovat
J.M.
Jaké prznění? Co to je normálně? Víš co to je prznění? A víš vůbec o čem mluvíš? Švarný je u nás nepřípustný? Odkdy? A víš, že úplně stejně to "przní" i na ostatních českých serverech? Že tady to "prznění" jenom přebírají, jako všude jinde?

http://www.lib.cas.cz/space.40/PCHINJIN/CINAC.HTM

Některá jména tady sice skutečně przní, ale jiná a jinak, než si mnozí myslí. Například Stachovskému tady pořád omylem říkají Sergej, když je to Sergij (asi si myslí, že je Rus, tak mu dávají ruské jméno), Golubjevovi pořád píšou mylně Golubjov, ale to jsou prostě omyly slepě přebírané od ČTK, protože co jednou napíše ČTK, to je nevykořenitelné.
Reagovat
gigin
Ses rozohnil :))
Reagovat
avos
Přesně tak, už mě taky štvou ti všeználci, co ať už tady nebo třeba na Sport.cz řvou o jakémsi prznění, navíc když se to týká jmen z Číny, z Ruska nebo snad nějakých Arabů ... Pamatuju si, jak se někdo hrozně vysmíval, když viděl napsáno Kúreší (či tak nějak), že správně se to píše Qureshi ... tak se to píše v Anglii, ale když se to bere z cizí abecedy (a nemusí to být jen čínština, arabština, ale i azbuka!), tak se to přepisuje foneticky. Podle toho, co tito chytráci píšou, se totiž ta jména przní i v zahraničí - je to "prznění" do angličtiny stejně, jako "prznění" do češtiny ... Vzkázal bych vám, ať si o tom napřed něco přečtete a pak se zkusíte tvářit chytře.
Reagovat
slacker
Jojo vseznalci co vsechno pomeruji anglickou jazykovou dominanci jsou opravdu a jen k smichu
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist