Rosol v premiérovém čtvrtfinále nestačil na Andújara

4. 5. 2012, 17:17
Aktuality 3
V Bělehradu si poprvé v kariéře zahrál na turnaji ATP ve čtvrtfinále, premiérové semifinále ale Lukáš Rosol nevybojoval. V duelu o něj dnes podlehl Španělu Andújarovi 4-6 a 3-6.
Profily hráčů
Lukáš Rosol

Přestože má nejvýše nasazený hráč v Bělehradu Pablo Andújar rozhodně víc zkušeností ze závěrečných fází turnajů ATP, byl to Lukáš Rosol, kdo do dnešního čtvrtfinálového zápasu vstoupil lépe. Český tenista sebral favoritovi hned první servis, ale z vedení se dlouho neradoval. O vlastní podání vzápětí přišel a další slabší moment si vybral za stavu 3-3, kdy ho Španěl brejknul znovu. Další drama už Andújar v úvodním setu nepřipustil a sadu vyhrál 6-4.

Důstojným soupeřem byl Lukáš Rosol Španělovi i ve druhém setu, ani v něm ale neuspěl. Klíčový moment přišel už ve třetím gamu, kdy se Andújar čistou hrou na příjmu dostal do vedení 2-1. Častěji chybující Rosol v následující hře neproměnil svůj brejkbol a od té chvíle už turnajovou jedničku neohrozil. Po necelé hodině a půl si Andújar vypracoval první mečbol, který proměnil a postoupil tak do semifinále.

Devětasedmdesátý hráč světa Rosol nestačil na Španěla podruhé v kariéře, loni v Kitzbühelu s ním vypadl ve třech setech. Příští týden se český daviscupový reprezentant představí domácím fanouškům na challengeru v Praze na Štvanici, kde bude obhajovat titul z minulého roku.

David Nalbandian v Bělehradu útočí na první finále od loňského ledna. Argentinský tenista dnes na antuce v srbské metropoli porazil 6-3 6-2 Brazilce Joao Souzu a postoupil do semifinále.

V něm se utká s Italem Andreasem Seppim, který se letos takto daleko dostal poprvé.

 

Výsledky - Bělehrad (antuka, dotace 418.700 eur):

Dvouhra - 2. kolo:
Nieminen (3-Fin.) - Veič (Chorv.) 6:3, 4:6, 6:3.

Čtvrtfinále:
Andújar (1-Šp.) - Rosol (ČR) 6:4, 6:3, Seppi (2-It.) - Muller (8-Luc.) 6:4, 6:3, Paire (Fr.) - Nieminen (3-Fin.) 0:6, 6:2, 7:5, Nalbandian (4-Arg.) - Souza (Braz.) 6:3, 6:2.

Semifinálové dvojice: Andújar - Paire, Seppi - Nalbandian.

 

pva, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

3
Přidat komentář
smazaný uživatel
OT: Murray vynechá Madrid kvůli problémům se zády.
Reagovat
tommr
tak snad bude Tomášovi Berdychovi přát štěstí a bude vylosovanej do Tsongovy čtvrtinky ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
http://www.madrid-open.com/torneos/mutua-madrid-open/resultados/2012/
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist