Rosol vykročil v Bukurešti za obhajobou

22. 4. 2014, 14:17
Aktuality 21
Dvousetovým vítězstvím nad Italem Volandrim odstartoval Lukáš Rosol svou cestu za obhajobu titulu v Bukurešti. Český tenista vyhrál v rumunské metropoli svůj první zápas 6-1 7-6 a postoupil do osmifinále, ve kterém ho čeká Fin Nieminen.
Lukáš Rosol

Osmadvacetiletý Lukáš Rosol hraje jako obhájce na okruhu ATP Tour poprvé v kariéře. Na bukurešťské antuce získal před rokem svůj první a dosud jediný titul, za jehož obhajobou vykročil dnešním vítězstvím nad o čtyři roky starším Filippem Volandrim.

Český tenista vtrhl do zápasu ve velkém stylu, soupeři sebral první dva servisy a za pouhou čtvrthodinu vedl už 5-0. Volandri na poslední chvíli odvrátil "kanára", hned v dalším gamu ale Rosol ukončil set čistou hrou.

Ani úvod další sady Volandrimu nevyšel. Znovu rychle přišel o podání a brzy prohrával 0-2, od té chvíle však začal být obhájci titulu vyrovnaným protivníkem. Díky svému prvnímu brejku srovnal a po zbytek setu si už Rosol nedokázal vypracovat ani jeden brejkbol. Stejně si ale na podání vedl i aktuálně 43. hráč světa, který tak o svém postupu rozhodl ve zkrácené hře. Ital v ní byl za stavu 5-3 blízko vyrovnání, Rosol si ale třemi vyhranými výměnami vypracoval první mečbol. Ten ještě Volandri odvrátil, ovšem ten další už Rosol využil a za pouhých 66 minut zvítězil 6-1 7-6.

O čtvrtfinále si brněnský rodák zahraje s osmým nasazeným Jarkkem Nieminenem, kterého v jediném vzájemném zápase před sedmi lety v české extralize porazil.

Výsledky - Bukurešť (antuka, dotace 485.760 eur):
Dvouhra - 1. kolo:
Rosol (ČR) - Volandri (It.) 6-1 7-6(6)
Berlocq (Arg.) - Seppi (6-It.) 6-0 2-6 7-6(4)
Mathieu (Fr.) - Mahut (7-Fr.) 6-3 6-1
Istomin (Uzb.) - Bellucci (Braz.) 7-6(6) 7-6(6)
Berankis (Lit.) - Basilašvili (Gruz.) 6-7(2) 6-3 6-4
Haase (Niz.) - Ebden (Austr.) 6-4 6-3
Hanescu (Rum.) - Sela (Izr.) 6-3 6-4
Ungur (Rum.) - Pospisil (5-Kan.) 5-7 6-2 6-1
Copil (Rum.) - Mannarino (Fr.) 6-1 6-4
Čtyřhra - 1. kolo:
Istomin/Rosol (Uzb./ČR) - Dlouhý/Marray (ČR/Brit.) 7-6(6) 7-5
pva, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

21
Přidat komentář
tommr
před začátkem turnaje bych na to, že Lukáš obhájí titul nevsadil ani zlámanou grešli, ale ted už to nevypadá tak nereálně. Zdá se, že mu to v tý Bukurešti opravdu svědčí ... :)
Reagovat
gigin
Dom:
Hola! Practiced two hours with Ernests. Will watch Fognini vs. Giraldo now and cheer for Jürgen afterwards together with his coach Markus Hipfl. I feel fit and ready for tomorrow and can't wait to step on court again! Bamos!
Reagovat
J.M.
No, a teď když mu odpadl Fognini... Velké věci se možná rýsují. Ale radši to nezakřiknout.
Reagovat
gigin
Zlatá slova, do kamene taková tesat....
Reagovat
tommr
co je to vlastně to Bamos? To je nějaká verze toho pokřiku Vamos? :)
Reagovat
gigin
Ty, tož asi jo. Thiem to furt všude huláká, tak to békám taky :DDD Ale r.Fever bude vědět asi víc. Určitě je to nějaká verze vamosu, ale jak to vzniklo a kde... fakt netuším.
Reagovat
J.M.
Ono se to prý v některých španělských dialektech (ve Španělsku i latinské Americe) skutečně vyslovuje víceméně jako bamos. I když se to píše vamos. Tak třeba to Dominic má takhle naposlouchané.
Reagovat
r.Fever
gigin : viem, sledujem to, že spolu trénujú :)

A k tomu Bamos, on to niekde vysvetloval, že normálne sa povzbudzoval po nemecky, ale potom sa mu začalo pozdávať aj "vamos", no nechcel pôsobiť ako typický antukársky španiel, tak to pozmenil na bamos! :) znie to viac agresívne a je to originálne
Reagovat
smazaný uživatel
Zdravim vsechny fanousky tenisu. Vim, ze to neni k tematu, ale mam na Vas velkou prosbu: Mohl by mi, prosim nekdo poradit? Koupil jsem si tablet SAMSUNG GALAXY TAB 3 16GB, model GT- P5210 a bohuzel mi na nem nejdou prehravat zadne streamy. Uz jsem tam zkousel nainstalovat kdeco, (adobe flash player for tablet android, jawa script atd.), ale bez uspechu. Mohl by mi tedy nekdo s timto problemem poradit? Jakou aplikaci si stahnout z netu, ci zda OS android vubec umoznuji prehravani streamu? Predem dekuji za vsechny rady, doporuceni a preji hezky den :)
Reagovat
smazaný uživatel
Vyzkoušej různé prohlížeče, už jsem tablet dlouho nepoužíval, ale pod něčím mi to jelo, nevím už jestli to byl Chrom, Firefox nebo něco od čínského výrobce tabletu, ale jelo to.
Reagovat
smazaný uživatel
Me na tabletu jede flash (streamy) jenom ve firefoxu.
1. Nainstalovat firefox
2. nainstalovat flash plugin do firefoxu

Ze by to ale bylo nejak komfortni to teda nee
Reagovat
Fandina
super. S Nieminenem ve dvou setech, 6:2 a 6:4. Gratulkaaaaaaaaaaaa!!!
Reagovat
kada.tom
1. set byl v podání Lukáše skvělý, ten druhý nic extra - Lukáš hrál celkem dobře, ale měl i štěstí, protože Nieminem se zlepšil = ale jsem rád, že to Lukáš zvládl ve dvou setech a může se připravit na Simona/Hanesca :-)
Reagovat
tommr
tak ho čeká Simon. Velice těžkej soupeř, kterej ale letos nemá moc dobrou formu. A loni ho Lukáš dokázal v Bukurešti porazit ... :)
Reagovat
r.Fever
Uf, to bol dneska boj, prvý set začal Dom vynikajúco, potom upadol, no od stavu 3-6 a 0:40 v prvom geme 2.setu sa krásne zodvihol. Zajtra si pekne oddýchne a vo štvrtok tam bude mať zrejme Fogniniho. Dneska pekne zvládol Granollersovu úpornú defenzívu, takže aj s Fabiom to bude otvorené.
Budete sa mi smiať, ale ja som mu v nedeľu predpovedal presne tento scenár (gigin mi je svedkom), v 1.kole Štepec ako ľahký los, v 2. boj 50:50 s Granollersom a popravde, v 3.kole som už na súpera nemyslel :) Bamos !
Reagovat
gigin
Ano tak to je. Bamos! Gunter měl včera narozky, tak mu kluci udělali radost ;)
Reagovat
gigin
A podpora tam je :))

http://imgup.cz/images/2014/04/22/HvN2Q.jpg
Reagovat
spaniel
Thiem je strasne zbrkly. Musi najit rovnováhu mezi útokem a obranou. Trosku se držet ve výměně a hledat ideální příležitost. Takhle je to zbytecne zbrkly, útočit z každé pozice, spousta zbytečných chyb. Mel by si vzit příklad z Wawrinky.
Reagovat
J.M.
Ale zase Granollers byl jako zeď, a antuka pomalá. Myslím, že na to časem přijde jak na to. Pro začátek by stačilo, kdyby ty útočné údery prostě nekazil. :-) To jsou zbytečné chyby, celou výměnu marně do Granollerse bušit, stupňovat, a pak skoro pokaždé zakončit pokaženým inside out forhendem.

Ale hlavně že to dobře dopadlo. Ještě dalších pár kol by to chtělo...
Reagovat
horska.kraslice
Mě potěšil výhrou v Barceloně Melzer-Beneš. Snad už má to vleklé zranění za sebou. Ještě Ivetka by se zase mohla objevit.
Reagovat
Fandina
Lukáši. Držím palce proti Nieminenovi. Luky pojď!
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist