Rosol vyřadil i Simona, dvě výhry ho dělí od obhajoby

25. 4. 2014, 13:14
Aktuality 27
Lukáš Rosol dál potvrzuje, že mu antuka v rumunské Bukurešti svědčí. Obhájce loňského titulu neztratil set ani s trojnásobným vítězem turnaje Gillesem Simonem a po vítězství 7-6 6-2 postoupil do semifinále. V něm ho čeká Nizozemec Robin Haase.
Lukáš Rosol

Když před rokem ovládl turnaj v Bukurešti, ztratil Lukáš Rosol na své cestě za premiérovým titulem jediný set. Letos si český hráč vede zatím ještě lépe: ve dvou setech vyhrál i svůj třetí zápas, přestože dnes proti němu stál zdejší vítěz z let 2007, 2008 a 2012 Gilles Simon.

Rosol zlomil čtvrtého nasazeného Francouze v prvním setu v tie-breaku 7-2 a z rytmu ho nevyvedla ani krátká pauza způsobená deštěm. Do šatny vyhnaly tenisty kapky za stavu 2-1 a 30-0 pro českého daviscupového reprezentanta.

Po návratu Rosol v tlaku i kvalitních returnech pokračoval a postup do svého třetího semifinále na okruhu ATP slavil po hodině a 38 minutách hry.

Rosol si zítra v Bukurešti zahraje kromě semifinále dvouhry i o finále v deblu. S Uzbekem Denisem Istominem dnes zvládli čtvrtfinálovou dohrávku, když zdolali 6-3 3-6 10-5 druhý nasazený pár Butorac/Klaasen. V semifinále na česko-uzbecký pár čekají Poláci Fyrstenberg s Matkowským.

Rosol mohl na svého uzbeckého parťáka narazit v semifinále dvouhry, Denis Istomin ale dnes neudržel vedení proti Robinu Haasemu, kterému podlehl 6-3 1-6 3-6. Také nizozemský tenista, který hraje poprvé turnaj ATP bez svého trenéra, postoupil stejně jako Rosol poprvé v sezoně do semifinále.

Vzájemnou bilanci spolu mají vyrovnanou 1-1; Haase vyhrál loni ve třech seteh ve Winston-Salemu, Rosol předloni uspěl na antuce ve Stuttgartu.

Druhou semifinálovou dvojici vytvořili papíroví favorité, i když Gaël Monfils měl dnes pořádnou porci štěstí a pevné nervy. Třetí nasazený Francouz prohrával s krajanem Paulem-Henrim Mathieuem už 0-1 na sety a v tie-breaku druhé sady 0-5, od stavu 2-6 ale odvrátil celkem šest mečbolů, pak proměnil hned svůj první setbol a nakonec po úspěšném obratu zvítězil 3-6 7-6 6-2.

"Dnes jsem hrál velmi špatně. Hrál jsem příliš defenzivně, ale měl jsem štěstí. Při dvou nebo třech mečbolech to bylo hodně těsné," komentoval Monfils. "Jsem frustrovaný. Podařilo se mi vyhrát, to je ale jediné pozitivum. Nezasloužil jsem si vyhrát, byl to jeden z nejhsorších zápasů v sezoně," dodal sedmadvacetiletý Francouz, který bude útočit na třetí letošní finále.

V semifinále na Monfilse čeká nejvýše nasazený hráč turnaje Grigor Dimitrov, kterého v jediném vzájemném střetnutí na US Open 2011 porazil 3-0 na sety. Dvaadvacetiletý Bulhar po skalp Jiřího Veselého potvrdil roli favorita i dnes proti Sergeji Stachovskému z Ukrajiny, kterého přehrál po setech 6-3 6-4.

"Sergej je nebezpečný hráč, má dobrý servis a voleje. Dnes byly náročné podmínky, tak jsem šťastný, že jsem vyhrál. Jen jsem se snažil zůstat koncentrovaný," řekl Dimitrov, který bude v sobotu usilovat o své první finále na antuce.

Výsledky - Bukurešť (antuka, dotace 485.760 eur):
Dvouhra - čtvrtfinále:
Rosol (ČR) - Simon (4-Fr.) 7-6(2) 6-2
Dimitrov (1-Bulh.) - Stachovskij (Ukr.) 6-3 6-4
Monfils (3-Fr.) - Mathieu (Fr.) 3-6 7-6(8) 6-2
Haase (Niz.) - Istomin (Uzb.) 3-6 6-1 6-3
Semifinálové dvojice: Rosol - Haase, Monfils - Dimitrov.
Čtyřhra - čtvrtfinále:
Istomin/Rosol (Uzb./ČR) - Butorac/Klaasen (2-USA/JAR) 6-3 3-6 10-5
pva, TenisPortal.cz, ČTK, Luboš Zabloudil

Komentáře

27
Přidat komentář
smazaný uživatel
Hlavně že v Rumunsku, Uzbekistánu, Kolumbii, Malajsii a Ázerbajdžánu se hraje turnaj ATP nebo WTA a u nás nic sme země z velkou tenisovou historií a součastností tenis je zde velmi oblíbený proč se tu nehraje alespon WTA 280 nebo ATP 250. Jediná Akce kde mohou fanoušci vidět Kvitovou a Berdycha je Fed Cup a Davis cup protože ti nejezdí na Futures a Challengers Šafářová by také nejezdila na Futures ale je to jediná šance kde kromě fed cupu může hrát doma. to sme natom tenisově a finančně hůře než Rumunsko, Kolumbie nebo Uzbekistán to snad ne tak už neřešte Eden a ME ve fotbale v česku když na to není. A dejte ty peníze radši do tenisu na postavení pořádného kurtu
Reagovat
J.M.
Takovéto řeči "dejte peníze na" mají vždycky jednu podstatnou chybu. Nejsou nikomu adresovány. Dejte peníze do tenisu. Postavte halu pro Martinu. Postarejte se o nás. Lehko se to říká, když chybí konkrétní někdo, komu je to říkáno, a když chybí idea, z čeho by na to jako měl vzít a proč by to měl chtít, co by z toho jako měl.

Kdyby to někdo byl ochoten financovat, tak je to tady už dávno. Ale není, tak to není. A při uvědomění si reality se není moc čemu divit.
Reagovat
Fandina
Lukáš super. S Istominem porazili druhé nasazené a jsou v semifinále, tam budou hrát se třetími nasazenými Fyrstenberg M./Matkowski. Tak držím palce. Luky pojď!!!
Reagovat
r.Fever
Stan Wawrinka sa odhlásil z Oeiras 250, múdre rozhodnutie. Už nepotrebuje hrať takéto turnaje.
Reagovat
kada.tom
aby mu pak nechyběly ... ale asi dobrý rozhodnutí, přeci jen bude lepší naladit se na Madrid a Řím :-) ... jeho věc :-)
Reagovat
makro99
Zajímavý, Simona tu porazil i vloni... a že by to dotáhl do stejnýho konce jako loni? na podobně obsazených turnajích hraje 10x za rok a 9x z toho skončí v 1. rundě a pak přijde genius loci antuková Bucharest... zajímavý fenomény; podobně třeba Tsvetana Pironkova ve Wimbledonu... nebo Karolína poblíž thajsko-malajské hranice...
Reagovat
smazaný uživatel
Zdravím, chvíli po registraci píšu první příspěvek a chci se zeptat na možné pondělní žebříčkové umístění Lukáše a případně i Jirky Veselého. Čtu to tu už pěknou dobu a vždy se našel někdo, kdo to propočítal už předem :) Chápu to správně, že Lukáš na tomhle turnaji spíš jenom obhajuje plno bodů z minulýho roku a spíš než žebříčkovej posun nahoru je to o tom, aby nespadnul o plno míst dolů? A jak na tom bude Jirka Veselej? Postup do druhého kola je pro něj úspěch? Nehrozí mu, že by před Rolland Garros, případně před Wimbledonem vypadl z první stovky a musel hrát kvaldu? Díky moc za případnou odpověd a hezký den všem... :)
Reagovat
PetaM
Vítej :)

Lukáš na tomto turnaji obhajuje pouze body, takže nějaký posun v žebříčku moc nehrozí, to spíše ten propad. Zatím je na 54. místě (po postupu do SF). Může být nejvýše 44.

Jirka je 74. Někteří hráči ho ještě mohou předstihnout, ale o tom silně pochybuji. :)

Před RG by Jirka ze stovky vypadnout neměl. Nemá sice v plánu Madrid ani Řím, má v plánu menší turnaje, na kterých by ale měl mít šanci :)
Reagovat
sosna
ovšem nahrabe si body v London race, letos už je 27 a jistě si polepší:-)
Reagovat
Fandina
Tady je odkaz na live ranking, který se aktualizuje denně a jsou tam také vyznačeny posuny směrem na žebříčku a možnosti pro získání bodů v dalších zápasech.
http://live-tennis.eu/
Reagovat
tommr
Lukáš tento týden obhajuje 280 bodů za lonskej titul. Postupem do semifinále zatím získal 90 bodů a tudíž mu momentálně hrozí, že příjde o 210 bodů a v žebříčku se propadne ...
Jirka tento týden neobhajoval nic a do žebříčku si tak připsal 14 bodů a o pár míst si v něm polepšil. Příští týden ale nebude hrát v Ostravě a neobhájí tam lonskej titul takže příjde o víc než 100 bodů a v žebříčku zcela jistě vypadne z první stovky. Doufejme, že to bude jen dočasně a že se tam ještě před FO vrátí ...
Reagovat
r.Fever
250.
Reagovat
tommr
díky za upozornění. Psal jsem zřejmě v nějakým zatmění mysli, protože jinak si ty moje hrubky neumím vysvětlit. Lukáš samozřejmě obhajuje jen 250 bodů a ztrácí tak momentálně 250-90=160 bodů. Omlouvám se za uvedení nesprávnejch údajů ...
Reagovat
smazaný uživatel
Veselý sice nepojede do Ostravy a ztratí tak body za loňský titul, ale místo toho jede do Mnichova, takže ještě není jisté, že ze stovky vypadne. Ale kromě těch 110 bodů za Ostravu až do RG nic neobhajuje, takže na challengeru V Bordeaux a ATP 250 v Dusseldorrfu by měl nahrát dost bodů na to, aby se v případě, že v Mnichově vypadne brzy, ještě před RG do první stovky vrátil.
Jinak pro RG rozhoduje žebříček ze 7. dubna, takže bez ohledu na to, jestli Veselý vypadne ze stovky, nebo ne, kvaldu na RG muset hrát nebude.
Reagovat
tommr
tak to jsou samý dobrý zprávy. Do toho Mnichova se ale musel přihlásit na poslední chvíli, protože v dlouhodobým programu měl uvedený jenom turnaje v Bordeaux a v Dusseldorfu ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
Jo, já taky Mnichov v jeho dlouhodobém programu nikde neviděl. Že tam bude hrát, vím jen proto, že to sám Veselý psal na facebooku po prohře s Dimitrovem :)
Reagovat
smazaný uživatel
v Mnichově sice nebude hrát žádný hráč top 10, ale celkově mi přijde víc našlapanější než Oeiras. Jirka bude potřebovat trochu toho "štěstíčka", aby dostal do 1. kola hratelného soupeře..
Ač je teda pravda, že v poslední době porazil několik kvalitních hráčů, tak nějaké to překvapení taky není vyloučeno. Už by to chtělo aspoň nějaké to čtvrtfinále, nejlépe semifinále, protože to bodově přibližně odpovídá obhajobám challengerů.
Reagovat
Fandina
Tady má Jirka Mnichov uveden, pak týden nic a pak Bordeaux a Dusseldorf, takže super.
http://live-tennis.eu/playersSchedule
Reagovat
smazaný uživatel
Teď už tam je, ale ještě dva dny zpátky tam psaný nebyl.
Reagovat
Fandina
Jasňačka, hlavně aby tam hrál a chytnul dobrý los. Takže super. Jirko pojď!
Reagovat
smazaný uživatel
velká gratulace
Reagovat
smazaný uživatel
Ochotská je Ochotská!!!!!!!!!!!!!
Reagovat
PetaM
Gratulace! Ještě 2x Luki :)
Reagovat
smazaný uživatel
ale jeho výhra mě těší, potvrzuje, že psychicky se zlepšil a snad něco předvede i proti výše postaveným hráčkům v žebříčku ...
Reagovat
horska.kraslice
Ztotožňuji se s tímto názorem.
Reagovat
Fandina
Lukáš hrál dobře. Zaváhal v prvním setu, když přišel o dva brejky, ale celkově byl lepší než Simon. Gratulka a držím palce v semifinále. Luky ... pojď pojď pojď
Reagovat
smazaný uživatel
čo sa bavim s kamošmi o tenise nikto Rosola nema rad ale tak dačo asi vie:DDD
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist