Rosol zdolal Kližana a má druhou výhru v sezoně, Berdych znovu porazil Stachovského

15. 3. 2015, 23:31
Aktuality 80
ATP INDIAN WELLS - Lukáš Rosol si na turnaji Masters 1000 v Indian Wells připsal teprve druhou výhru v sezoně, když otočil vývoj utkání se Slovákem Martinem Kližanem. Hladkou dvousetovou výhrou do soutěže vstoupil Tomáš Berdych, který vyhrál i pátý vzájemný zápas s Ukrajincem Sergejem Stachovským.
Lukáš Rosol

Lukáš Rosol se stal začátkem roku otcem, ale na kurtech se mu v této sezoně zatím nedaří. Své trápení neukončil ani před týdnem v Davis Cupu a do prvního letošního turnaje Masters 1000 v Indian Wells tak vstupoval s bilancí jedné výhry a sedmi porážek.

BNP Paribas Open, na němž až dosud dokázal vyhrát jen jeden zápas, zahájil soubojem s Martinem Kližanem a znovu to nevypadalo, že by měl zaznamenat druhou výhru v sezoně. Rosol prohrál první set, pak ale slovenskému soupeři nadělil kanára, a i když byl v třetí sadě brejk dole, nakonec zvítězil 4-6 6-0 6-3 a poprvé postoupil do 3. kola.

V něm vyzve Nizozemce Robina Haaseho, s nímž má oficiální bilanci 2-1, nicméně obě výhry zaznamenal na antuce. Haase, který na sedmi letošních turnajích skončil v prvním kole, nebo v kvalifikaci a až v Indian Wells se dočkal prvního vítězství v sezoně, ve druhém kole překvapivě vyřadil sedmého nasazeného Švýcara Stana Wawrinku. Nizozemský tenista, až 104. hráč světa, vyhrál 6-3 3-6 6-3 a v pátém vzájemném duelu zaznamenal první výhru,

Pokud by Rosol dokázal postoupit do osmifinále, mohl by v něm narazit na Tomáše Berdycha. Ten ve svém zahajovacím utkání porazil až na malé komplikace v závěru utkání hladce 6-1 6-4 Ukrajince Sergeje Stachovského a vedení ve vzájemné bilanci tak navýšil už na 5-0. 

Berdych letos každý ze čtyř turnajů proměnil minimálně v postup do semifinále a dalším úspěchům podřídil i svou přípravu. Začátkem března vynechal první kolo Davis Cupu a pečlivě se soustředil na první letošní turnaj Masters 1000, na kterém loni semifinalista z roku 2013 vypadl už po svém úvodním zápase se Španělem Bautistou. Letos tak má dobrou šanci nasbírat body do žebříčku a vylepšit své umístění na devátém místě.

Ve třetím kole mohl svěřenec Daniho Vallverdua narazit na nepříliš oblíbeného Iva Karloviče, chorvatský veterán ale ve druhém kole nečekaně vypadl, když podlehl domácímu Stevu Johnsonovi. S pětadvacetiletým Američanem se Berdych dosud neutkal.

Federer ani Nadal nezaváhali
Roger Federer, který prý posledních pár dnů bojoval s bolestmi hlavy, vykročil jistým výkonem za již pátým triumfem z Indian Wells. V zápase s Argentincem Diegem Sebastianem Schwtzmanem nečelil brejkbolu, u sítě vyhrál 13 ze 14 fiftýnů a po 63 minutách vyhrál snadno 6-4 6-2.

O postup do osmifinále se Federer utká s Italem Andreasem Seppim, se kterým letos prohrál už ve třetím kole Australian Open a utrpěl tak první porážku až v jedenáctém vzájemném střetnutí. 

"Jsem rád, že si s ním zase zahraju. V Austrálii jsem byl se svým výkonem hodně nespokojený. Vím, že on umí hrát dobrý tenis a může mě porazit, to není problém. Ale já nehrál dobře, špatně jsem trefoval údery. Seppi tam odvedl dobrou práci. Doufám, že tentokrát to pro mě bude lepší. Budu na to lépe připravený," řekl loňský finalista Federer, který má letošní bilanci 12-1. Tituly má z Brisbane a Dubaje.

Výhrou 6-4 6-2 vstoupil do turnaje i Rafael Nadal, který si poradil s Nizozemcm Igorem Sijslingem. Španělský tenista v zápase ztratil pouze sedm míčků po svém podání a zvítězil za 72 minut hry.

"Je to agresivní hráč," řekl Nadal o Sijslingovi. "Ale myslím, že jsem hrál dobře. Na první zápas to bylo opravdu solidní, nedělal jsem příliš chyb, získal jsem vysoké procento míčků po svém podání. Důležitý je pro mě pohyb a ten jsem za poslední týdny také zlepšil," pochvaloval si vítěz rekordních 27 turnajů Masters 1000.

Ve třetím kole se trojnásobný šampion utká s Ukrajincem Alexanderem Dolgopolovem.

• ATP MASTERS 1000 INDIAN WELLS •
USA / Kalifornie, tv. povrch, 7.107.445 dolarů
nedělní výsledky (15. 03. 2015)
• Dvouhra - 2. kolo •
Berdych (9-ČR) - Stachovskij (Ukr.) 6:1, 6:4
Rosol (27-ČR) - Kližan (SR) 4:6, 6:0, 6:3
Federer (2-Švýc.) - Schwartzman (Arg.) 6:4, 6:2
Nadal (3-Šp.) - Sijsling (Niz.) 6:4, 6:2
Raonic (6-Kan.) - Bolelli (It.) 6:3, 6:4
Haase (Niz.) - Wawrinka (7-Švýc.) 6:3, 3:6, 6:3
Dimitrov (11-Bulh.) - Kyrgios (Austr.) 7:6 (7:2), 3:6, 7:6 (7:4)
Simon (13-Fr.) - Džazíri (Tun.) 6:3, 4:6, 6:2
Bautista (15-Šp.) - Istomin (Uzb.) 6:4, 6:3
Robredo (17-Šp.) - Golubjov (Kaz.) 6:4, 6:7 (5:7), 6:4
Johnson (USA) - Karlovič (21-Chorv.) 6:3, 7:6 (7:5)
Berrer (Něm.) - Gasquet (22-Fr.) 7:6 (8:6), 4:6, 3:1 skreč G.
Dolgopolov (Ukr.) - Giraldo (29-Kol.) 6:1, 7:6 (7:4)
Seppi (30-It.) - Hanescu (Rum.) 6:4, 6:4
Young (USA) - Chardy (31-Fr.) 6:4, 6:2
Sock (USA) - Muller (33-Luc.) 3:6, 6:3, 7:6 (9:7)
• Dvouhra - 2. kolo •
Begemann/Gulbis (Něm./Lot.) - Giraldo/Rosol (Kol./ČR) 6:3, 6:4
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

80
Přidat komentář
VlS
Nevím, jestli to byla jen klika, ale vypadá to dokonale
Reagovat
tito
Monaco dokonalý tweener :-)
Reagovat
Davor1
akurát mi predtým sekol stream :(
Reagovat
spaniel
Kokkinakise ta výhra v DC pěkně nakopla, veze se na dobre vlně. Zatim hraje paradne a ukazuje jaký omyl byl Pico v top10.
Reagovat
Davor1
Monaco v desiatke, to bol vážne vtip. Priemerný až to bolí.
Kokki sa mi páči, v tejto sezóne sa zdá, že spraví ten prielom a zaradí sa na ATP úroveň. V race bude mať po dnešku skoro toľko bodov, čo Corič, ak to dotiahne a myslím, že na neho v pohode má...
Reagovat
smazaný uživatel
To tezko. Coric je nejlepší hráč sve generace. :-)
Reagovat
Stan_Borowitz
On byl nakopnutý už dávno předtím. Získal letos už cennější skalpy než Rosolův...
Reagovat
Fandina
Belinda měla super oblečení, nápadité, slušivé, super, včetně kšiltu atd. a Caro má také pěkné oblečení. Obě se mi moc líbí, Belindino je obvzlášť zajímavé a mladistvě slušivé.

Přála jsem Caro. Ale udělala nějak dost UE, myslím 39 k 20 vítězným a Belinda to měla tuším 29 ke 20. Belinda se hezky vkládala do ran a byla trochu víc razantnější. Tak příště Caro. Go.
Reagovat
VlS
pěkně s Caro. Mladý pušky začínají zlobit, a to je dobře.
Reagovat
Davor1
Famózny Nishi, neskutočné winnery a brejk, paráda !!
Reagovat
spaniel
Jj, frajer.
Reagovat
smazaný uživatel
Ach jo, 1. set perfektní, Kohli slabý, Andy přesný, výborný set. V druhém bez servisu a s 15 UE, to půjde těžko. Přitom za stavu 2:2 měl neuvěřitelnou šanci na brejk, podělal to a pak začal kupit chyby a ten 8. game byl jeden velký vtip, kolik chyb udělal. Přitom hrál do té doby dobře, přesně, útočně docela. Kohli snížil počet UE a hlavně mu chodí většina 1. servisů.
Reagovat
janek_da
čte si ten papírek?
Reagovat
smazaný uživatel
Ale..kdepak :-)
Reagovat
tommr
stejně nakonec vyhraje - Kohlschreiber je neškodnej ... :)
Reagovat
Davor1
Vyzerá to tak, že aj Nishi otočí...asi sa v tom QF stretneme :-))
Reagovat
smazaný uživatel
No, trošku mě to děsí :D Bojím se toho zápasu docela.
Reagovat
Mayo
trošku ženský výsledok...6-1, 3-6, 6-1 :D
Reagovat
Davor1
Škoda toho žrebu, pre Andyho najťažší možný súper do QF. Chcel som ho do Nadalovej štvrťky, verím, že by ho Kei urobil...
Reagovat
smazaný uživatel
Tak na TM hrál Andy ho.no, tak teď to bude vyrovnanější. Ten odskok moc sedí ani jednomu.
Reagovat
Rafaeoli25
Něver :)
Reagovat
Davor1
Bohužiaľ, Ernests je stále v hlbokom lese. Tomu jeho prehláseniu, že potrebuje jeden úspešný turnaj, ktorý to zlomí, už neverím, pretože herne je to z jeho strany absolútne nedostatočné, odišlo mu prakticky všetko, nemá sa vôbec o čo oprieť. S tým čo momentálne hrá by nepochodil ani na challengeroch, takže netuším, ako chce tú úspešnú sériu naštartovať. Najhoršie je, že jeho najlepší tohtoročný výkon bol asi v zápase s Kokkinakisom, odvtedy hrá ešte o dosť slabšie a vôbec žiadne zlepšenie nevidno.

Do Miami by ani nemal chodiť, neprelezie ani cez druhé kolo, ak opäť nedostane Travera.
Pomôcť by mu mohol prechod na antuku, to budú všetci začínať tak trochu od znova a horšie ako teraz už hrať nemôže...
Reagovat
tommr
na antuce ale obhajuje z lonska poměrně dost bodů. Pokud o ně příjde tak vypadne z první dvacítky a to by mohlo jeho pád ještě urychlit ...
Reagovat
Davor1
Z dvadsiatky vypadne tak či tak, toľko bodov z antuky proste neobháji. Dôležité je, či sa dokáže vrátiť do formy, lebo keď sa mu to nepodarí ani na antuke, tak bude hroziť vypadnutie zo stovky a podobný priebeh ako pár rokov dozadu :/
Reagovat
spaniel
Servis a bekhend mu funguji dobre. Vsechno je to o nepritomnem forhendu...chce to cas, ono se to zlomí, sam jsem si tím prosel.
Reagovat
Davor1
BH beriem, ten bol ok, ale všetko ostatné zlé a predovšetkým ten FH, to je katastrofa. Celkom nechápem, prečo je tak dole, nebol mimo až tak dlho, to aj DelPo po ročnej prestávke hral lepšie.
Reagovat
spaniel
Jinak dnes Nando @4 a Nishi 2-1 @4,20.
Reagovat
Davor1
Presne tento zápas som čakal, že vyberieš :-))
Reagovat
gigin
Máte absolutní pravdu.
Reagovat
smazaný uživatel
jede.
Reagovat
spaniel
Gulbis pořad bez forehandu. To se těžko vyhrávají zápasy. Vůbec si na nej nevěří, vůbec cely ten přechod na regulovcika byla strašná chujovina. Snad se mu brzy vrátí alespoň do nějakého stupně spolehlivosti.
Reagovat
SwissMaestro
Gulbis je taková Malaysia Airlines :D:D
Reagovat
smazaný uživatel
příští soupeř Tomáše - zajímavé je, že Johnson letos prohrál 6 zápasů, z toho 3x s Andersonem a 2x s Nishikorim. Tak teď snad přidá ještě jednu prohru s Berdychem... když ho Kevin poráží, tak Tomáš by měl taky.
Reagovat
tommr
jj to je dobrá připomínka. Anderson je taková horší kopie Tomáše a pokud letos dokázal Johnsona třikrát za sebou porazit tak to Tomáš musí taky bez problémů zvládnout ... :)
Z původně těžkýho losu se stal pohodovej a Tomáš má ted velkou příležitost dojít v IW aspoň do semifinále ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
no ještě tam je Federer, i když toho Tomáš dokáže porazit :) Ale ta cesta do ČF je opravdu vyklizená, z těch tří hráčů by mu žádný neměl dělat problémy :)
Reagovat
PetaM
Však počkej, až ho porazí Rosol :D :D :D Drtivě: 7:6, 7:6 :D :D :D
Reagovat
EllNino
nedivil bych se :D
Reagovat
smazaný uživatel
všecko je možný :D
Reagovat
Chrenda
No už měl hodně krát super vymezenou cestu a nezvládl to. Letos ale vypadá, že má super fazonu,tak doufejme potvrdí roli favorita.????
Reagovat
tommr
pokud to Tomáš nějak nepodcení tak musí třetí a čtvrtý kolo zvládnout bez nejmenších potíží. Jeho soupeři jsou tentokrát opravdu o třídu níž než on sám a cokoli jinýho než hladká výhra by bylo velký překvapení ......
Reagovat
Kozoroh
" Tomáš má ted velkou příležitost dojít v IW aspoň do semifinále ... :)"
Federera porazí levou zadní, že? :-)
Reagovat
slacker
proc federera?
Reagovat
EllNino
Snad Seppiho ne ? :D
Reagovat
tommr
Federer je sice vynikající hráč, ale Tomáš z něho není předem podělanej jako z Djokovice nebo Nadala a může s ním proto sehrát vyrovnanej zápas se slušnou šancí na výhru ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
"Ve třetím kole se trojnásobný šampion utká s Ukrajincem Alexanderem Dolgopolovem."

Nadal hraje 3. kolo s Youngem, další soupeř Doga je Raonic!
Reagovat
Fandina
Berďa a gratulka a moc držím palce, aby postoupil dál a také Lukášovi gratulka. Držím palce Berďo Luky ... pojď pojď pojď!
Reagovat
Fandina
A ještě gratulka Rogerovi a Gríšovi. Mám radost kluci. Go go go!
Reagovat
Mayo
vamos Rafa, prvý krok by bol
Reagovat
Rafaeoli25
Sf by měl dát bez problémů a věřim, že i finále, s Nolem uvidíme :)
Reagovat
EllNino
Jack zvládl po Luovi i Mullera, tak to je paráda ! :) ...
Reagovat
smazaný uživatel
Rafa stratil pri 9 servisoch len 7 fiftínov?...

Slušné a perspektívne do budúcna..
Reagovat
Cico93
Výborne!!!
Reagovat
Roger_Federer
stebelko?
Reagovat
Rafaeoli25
Stebelko? Podívej se na highlighty, výbornej výkon, pohyb o sto procent lepší než v Riu..neboj, on se do toho dostává a v Monte Carlu už bude v plný parádě :)
Reagovat
spaniel
To jsem asi viděl jiný hajlajty...
Reagovat
Rafaeoli25
Hm, tak asi špatně vidíš, když nevidíš ten rozdíl nejen proti Riu, ale i proti Aires, konečně se mu vrátila obvyklá výbušnost a hlavně jistota a kontrola hry..
Reagovat
spaniel
Příště bys mohl vyvozovat závěry treba z 10 sekundoveho sestrihu ze zapasu Nadala se mnou. Kdyz uz ho vidíš jak ve finále porazi Noleho po zápase se Sijslingem :D
Reagovat
Rafaeoli25
To jsem neřek, jen porovnávám jeho výkon s těmi předchozími, tady už byla lehkost a pohyb skoro ideální, ale uvidíme v čf a sf..
Reagovat
spaniel
Řekl si to nahoře pod Mayem ve 20:07 ty ťuňťo.
Reagovat
Rafaeoli25
Jsi mě nepochopil, ale ok, bylo to matoucí významově, myslel jsem, že postup do sf by měl dát bez problémů a že mu věřím i na postup do finále a v tom finále, že se uvidí..
Reagovat
smazaný uživatel
Super Tome, a navíc odpadli 2 těžcí soupeři. To chce využít.
Reagovat
Cico93
Noo tak vidíš. Možno to nakoniec do tej osmičky pôjde aj cez Wawra.
Reagovat
PH94
Rozjeté to je naprosto skvěle :)
Reagovat
smazaný uživatel
I Tomáš dneska velmi dobře. Na winnery ho vystřílel 30-8 takže jen tak dál a těším se na QF s Rogerem.
Reagovat
Denis92
Roger pohodove vitazstvo, ale ziadny oslnivy vykon to nebol. Servis pod 50% a dost sa trapil z BH. Bol to vsak len prvy zapas a postupne sa to urcite bude zlepsovat.
Co sa tyka zberacov lopticiek, tak sa mi zdalo, ze su dost pomali.
Reagovat
gigin
Jaký povrch, takoví sběrači.
Reagovat
Davor1
:DDD
Reagovat
Davor1
:DDD
Reagovat
VlS
Ussain Bolt jim to letos odmítl dělat, i když ho přemlouvali teda fest.
Reagovat
Davor1
Wawrinka vonku, Berdych má štvrťfinále skoro isté.
Haase hral ale veľmi dobre, Rosolovi proti nemu veľmi neverím...
Reagovat
darek.vrana
Já nevím, mě to přišlo jen jako taková údržba, Wawrinka to spíš vyházel.
Reagovat
Davor1
No Rosol je presne ten typ, čo sa proti takej hre vyhádže...
Reagovat
darek.vrana
Možná jo. Ale na druhou stranu Haase to hraje dost pomalu a vysoko, což zase Rosolovi docela sedí.
Reagovat
Davor1
Uvidíme, ťažko to tipovať, obaja boli až do tohto turnaja ultratragickí, zázrak, že sa stretnú v tejto fáze...
Reagovat
kada.tom
wow .... Haase hraje poslední dobou velký kulový a pak vyřadí Stana ... no, jsem rád vzhledem k tomu, že Stan byl velmi blízko Tomáše co se týče losa a vlastně i co se týče žebříčku :-)
Reagovat
darek.vrana
I pro Rosola by mohl být hratelný.
Reagovat
tommr
to je vynikající zpráva pro Tomáše - z jeho extrémně těžkýho losu se rázem stává docela přijatelnej ... :)
Reagovat
darek.vrana
Hezký výsledek po tom lynči, zaplať pánbůh. Kanár Kližanovi (div ne budoucímu vítězi GS a "oveľa lepšímu hráči než je Rosol", jak tu před časem bylo zmiňováno slovenskými kolegy), to se cení.
Reagovat
spaniel
Kližo, Kližo, hlavo dubová...
Reagovat
smazaný uživatel
No, vida! Gratulka
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist