Rosol zdolal Veselého a vyhrál challenger v pražské Stromovce

15. 6. 2014, 13:24
Aktuality 11
CHALLENGER PRAHA - České finále na antukovém challengeru v pražské Stromovce vyhrál Lukáš Rosol. Nejvýše nasazený hráč otočil nepříznivý vývoj utkání proti o osm let mladšímu Jiřímu Veselému a oplatil mu tak porážku z nedávného Roland Garros.
Profily hráčů
Lukáš Rosol (© pragueopen.cz)

Finálové utkání daviscupových reprezentantů nabídlo vyrovnaný boj trvající přes dvě hodiny. Lukáš Rosol zápas ukončil vítězným prohozem, Jiřího Veselého nakonec zdolal 4-6 6-3 6-3.

V prvním setu finále dominoval Veselý, který Rosola porazil koncem května v 1. kole Roland Garros a také loni v Prostějově. "Přeservíroval mě," hodnotil Rosol úvodní dějství. Od druhého setu ale zkušenější ze soupeřů zlepšil podání a zápas otočil. "Uklidnil jsem se a srovnal. Změnil jsem postavení na returnu, varioval jsem, abych se do toho dostal, což se mi povedlo, a jsem rád, že jsem to dovedl do vítězného konce," pochvaloval si osmadvacetiletý rodák z Brna. 

Jiří Veselý a Lukáš Rosol (© pragueopen.com) Nejvýše nasazený hráč turnaje Rosol vyhrál Prague Open i v roce 2011 ještě na Štvanici. Tento týden na Spartě dokázal třikrát z pěti zápasů vyhrát třísetovou bitvu. "V šatně před finále jsem si trenérovi (Ctislavu Dosedělovi) stěžoval na špatné začátky a on mě uklidňoval a říkal, nevadí, hlavně když bude dobrý konec. Jsem rád, že jsem to zvládl," řekl 56. hráč světa Rosol po finále v rozhovoru na kurtu. 

Ještě v neděli odjede osmadvacetiletý Rosol do Nizozemska. Během pár hodin si bude muset z antuky zvyknout na trávu, protože je možné, že na turnaji v Hertogenboschi bude hned v pondělí hrát 1. kolo. "To bude trošku oříšek, ale důležité bude připravit se na Wimbledon, to je to hlavní," konstatoval Rosol. Letos přidal druhý triumf k vítězství v americkém Irvingu, celkově získal osmý challengerový titul.

Dvacetiletý Veselý minulý týden vyhrál challenger v Prostějově a do dnešního finále nastupoval se sérií devíti vítězných zápasů v zádech, v nichž navíc neztratil ani set. Dnes přidal 19. vítěznou sadu v řadě, jubilejní dvacátou se mu ale vyhrát nepodařilo a 5. challengerový titul tak nezískal. Už včera alespoň uspěl po boku Romana Jebavého ve čtyřhře.

- CHALLENGER PRAHA / STROMOVKA -
(Česko, antuka, 42.500 eur)
nedělní výsledky (15. 06. 2014)
• Dvouhra - finále •
Rosol (1-ČR) - Veselý (2-ČR) 3-6 6-4 6-4
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

11
Přidat komentář
tommr
Jirka po prvním setu trochu polevil a Lukáš si aktivní hrou došel pro výhru. Možná ale, že Jirkovi jen došly síly ...
Celkově letošní Prague Open pro naše barvy skončilo velice úspěšně. Jak Lukáš (+15) tak Jirka (+40) si připsali pár cennejch bodů do žebříčku, který se jim budou velice hodit. Navíc se snad oba i trochu rozehráli před blížícím se Wimbledonem kde letos můžou jen překvapit ... :)
Reagovat
Frick
Aby hrál finále pouze 60k Challengeru 56. se 74. hráčem světa je asi trochu neadekvátní, že?
Reagovat
Fandina
Možná spíš jde o to, že vyšší turnaj se v Praze nehraje, proto jsou tam i hodně vysoko postavení hráči na žebříčku.
Reagovat
Fandina
Lukymu k titulu a Jirkovi ještě k tomu v deblu. Dneska byl Lukáš dva sety o chlup lepší, tak příště zase Jirka. Gratulka kluci. Hezký zápas a držím palce oboum na trávu. Pojď pojď pojď!!!
Reagovat
Alois_Mlok
Pěkný tenis.
Reagovat
martinek37
No mě spíš přijde, že Jirka nehrál ve 2. a 3. setu tak dobře a Lukáš zlepšil hlavně servis a return. Také si myslím, že Jirkovi trochu došly síly. Jinak ale moc pěkný zápas od obou.:)
Reagovat
aligo
Na takovéhle turnaje je Rosol hodí...
Reagovat
smazaný uživatel
Škoda, že Veselý nevyhrál, ale nevadí, je na dobrý cestě, přišlo mi to, že Rosol hrál v 1.setu kulový a od 2.setu přepnul na úplně jinej level...
Reagovat
smazaný uživatel
Vesely toho dneska moc neukazal,prvni set standart ale Rosol mu to dost ulehčoval svymi UE.Druhy a třeti set trefoval Rosi neskutečne balony tak jak on to umi když mu to pada.Jiřik docela bezradny k tomu xy darovanych bodu v podobě dvojchyb každopadně Rosol po dlouhe době slušny vykon
Reagovat
smazaný uživatel
Připadlo mně, že Jirkovi trošku došly síly. Ten jeho program byl hodně náročný. Je proto dobře, že dostal na W divokou kartu.Snad bude mít dobré podmínky na přípravu na trávě.
Reagovat
smazaný uživatel
Také mi to tak přišlo. Asi to způsobilo mimojiné to, že v Prostějově odehrál tuším 3 zápasy čtyřhry a tady dokonce s Jebavým získal titul. Snad ho přestanou obtěžovat častá zranění, i když drobnější, která mu brání v konzistentním tréninkové plánu.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist