Rosola Davisův pohár pořád baví, končit nemá v plánu

30. 1. 2019, 13:58
Aktuality 11
Přestože v posledních letech zaznamenal ústup z výsluní, měl by být tenista Lukáš Rosol pořád jedním z lídrů omlazeného českého daviscupového týmu v nadcházející kvalifikaci proti Nizozemsku. Třiatřicetiletý rodák z Brna je momentálně na 140. místě žebříčku ATP, nicméně zkušeností z nejslavnější týmové soutěže má na rozdávání. Pod českou vlajkou v ní odehrál 26 zápasů a startuje již svou osmou sezonu.
Profily hráčů
Lukáš Rosol (© Česká sportovní)

"V Ostravě jsem tuším posedmé a ještě tři čtyři Davis Cupy bych si klidně zahrál. Bylo by to fajn. Uvidím ale, co zdraví a tělo dovolí," řekl Rosol novinářům.

Hráč, který před pěti roky dokázal vystoupat na 26. místo pořadí ATP, v posledních letech bojoval s osobními problémy, zraněními a poklesem formy. V závěru uplynulého roku se však přece jen dostavily signály zlepšení a za opětovný vzestup na žebříčku dokonce obdržel cenu pro Skokana roku, kterou obvykle dostávají mladí tenisté.

"Potěšilo mě to a je pro mě ctí. Kariéru ještě nekončím. Bylo to dáno i tím, že jsem byl zraněný a vypadl jsem ze žebříčku. Ten můj posun byl největší, ale věřím, že to půjde ještě nahoru," pousmál se Rosol, jenž se v uplynulém týdnu probojoval na challengeru v Rennes do osmifinále.

Ještě předtím podstoupil neúspěšnou kvalifikaci na prvním grandslamu roku Australian Open v Melbourne. "Pořád mě nějaké drobné zdravotní problémy trápí. Maličkosti, které mě lehce limitovaly, byly i v Austrálii. Na té úrovni, kdy se hra strašně zrychluje, je limitující. Věřím, že teď už to bude v pohodě. Máme tu skvělý tým, který se o nás postará."

Nad svou rolí v daviscupovém týmu moc nepřemýšlí. "Když dostanu šanci, tak určitě předvedu, co budu moct, na co moje tělo a momentální výkonnost budou stačit," slíbil. "Ať hraje kdokoliv, ale hlavně ať posbíráme ty tři body. Forma je, relativně si zase zvykám na halu po Austrálii, kde jsem týden nebyl úplně v pohodě. Cítil jsem se po tom cestování unavený, ale teď už to je zpátky zase v těch doufám dobrých kolejích," podotkl Rosol.

Pamatuje i poslední bitvu s Nizozemskem, ve které český výběr neuspěl a vypadl z elitní skupiny Davisova poháru. "Každý Davis Cup je motivace a tím, že jsme s nimi vypadli, je to ještě větší motivace. Máme ale za sebou naše diváky, kteří nás budou tlačit. Chceme vyhrát i proto, abychom se dostali do té užší světové skupiny, do toho pavouka, který hraje na konci roku v Madridu," prohlásil Rosol.

Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz

Komentáře

11
Přidat komentář
Fandina
Kluci zase v novém, zajímavém a tentokrát i s lvíčky na prsou. :-))

A od 13 hodin by se mělo losovat!

https://scontent.fprg2-1.fna.fbcdn.net/v/t1.0-9/51018127_10161464364995523_3619958089593126912_o.jpg?_nc_cat=102&_nc_ht=scontent.fprg2-1.fna&oh=dc49ba548f075056b26b7e4db6a0dc7e&oe=5CB43D7F
Reagovat
Fandina
Veselý Griekspoor
Rosol Haase

sobota
Pavlásek Veselý versus Middelkoop Rojer

a následují
Veselý Haase
Rosol Griekspoor
Reagovat
ttopi
Kaderka prý považuje za skandál, že Haase bude hrát nový DC za odměny a možná vyřadí ČR? To si jako myslí, že je to nějak zvýhodní? Kaderka je jinak normální?
Reagovat
jirkomar
No, že ho údajně zaplatil Kosmos, aby vůbec hrál, je přinejmenším dost divné.
I Kaderka, ale včera říkal, že neví nic jistě, a že se to musí prošetřit.
Reagovat
ttopi
Ale ani tak to není pro nikoho poškození. Není to doping. Prostě bude hrát za svojí zemi, od stavu 0:0 :-)
Reagovat
a.magerova
https://isport.blesk.cz/clanek/vip-sport/356790/nadal-se-po-ctrnacti-letech-rozhoupal-ceka-ho-zivotni-krok.html
Reagovat
lavamancer
Xisca je velká kočka.
Reagovat
smazaný uživatel
este aj vkus mam s Rafom podobny,aspon co sa tyka snubenice:-),skoda len ze najsilenejsim bojovnikom je niekto iny:/
Reagovat
peggy
Diky Lukasi,vzdy jsi Cesku pomohl.Asi jsi to dobre co zustava.
Reagovat
Fandina
Jj, Lukyna mám ráda a pamatuji na jeho zápasy, které pomohly i k zisku DC. Zcela určitě dvě výhry v Kazachstánu a pak čtyřhra ve Švýcarsku, bez toho by mísy nebyly. Stejně tak jako by nikdy nebyly bez Berdycha a Štěpánka. Dva hlavní strůjce úspěchu ČR v DC v novodobé historii. Berdych navíc s Federerem jsou dva ze současných hráčů, kteří mají nejvíc zápasů v DC. Ostatní jsou daleko za nimi.
Reagovat
vojta91
Mr. Nevynucená chyba..:)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist