Rotterdam: Mathieu vyřadil Lópeze. Dohráli i Dolgopolov a Ljubičič

14. 2. 2012, 11:15
Aktuality 0
ATP ROTTERDAM - Největším lákadlem na okruhu ATP je tento týden turnaj v Rotterdamu. V Holandsku jsou totiž největšími favority tři hráči Top 10 Roger Federer, Tomáš Berdych a Juan Martín Del Potro. Hned v úvodní hrací den se však se soutěží rozloučili nasazení Feliciano López, Alexander Dolgopolov a dvojnásobný finalista Ivan Ljubičič.
Paul-Henri Mathieu

Bývalý 12. hráč světa Paul Henri-Mathieu celou loňskou sezonu kvůli operaci kolena vynechal. Nyní ho čeká velmi těžký návrat, neboť ve 30 letech už nepatří mezi nejmladší a v žebříčku se musí škrábat z úplného dna. Body tak bude sbírat díky divokým kartám, kterou dostal na turnaj v Rotterdamu alespoň do kvalifikace. V té však hladce ve dvou setech porazil nasazené Berrera a Schoorela a postoupil do hlavní soutěže.

Mathie už před 14 dny na domácí půdě v Montpellier slavil první výhru po více než roce, když si poradil s Nemcem Stebem. Nyní v Holandsku si však zvedl seběvědomí skalpem světové patnáctky Feliciana Lópeze. V bez devíti minut tříhodinévm boji nasázel 10 es, odvrátil 7 z 8 brejkbolů a Španěla nakonec zdolal 4-6 7-6 6-4.

"Skoro tomu nemůžu uvěřit. Na začátku zápasu jsem trochu panikařil, on (López) hrál velmi dobře. Ale postupně jsem se lépe pohyboval a v důležitých momentech jsem začal hrát lépe," komentoval Mathieu. "Jsem šťastný, že jsem tu vyhrál tři zápasy během tří dnů hned během mého prvního měsíce po návratu," pochvaloval si Francouz, který se ve 2. kole utká s vítězem duelu Davyděnko - Haase.

V zápase dvou debutantů na místním turnaji uspěl Lukasz Kubot. Polský tenista v zápase se šestým nasazeným Alexanderem Dolgopolovem dvakrát ztratil podání, sám ale proměnil 5 z 12 brejkbolů a za 2 hodiny a 22 minut vyhrál 6-7 6-4 6-2.

Vypadl také dvojnásobný finalista turnaje v Rotterdamu Ivan Ljubičič. Dvaatřicetiletý Chorvat prohrál 6-7 3-6 s domácím Jessem Huta Galungem, aktuálně až 237. hráčem světa.

Z nasazených v pondělí vyhrál jen Richard Gasquet. Ani on ale nepostoupil bez problémů, s italským outsiderem Flaviem Cipollou zvítězil až ve třech setech 6-3 1-6 6-3.

Ředitel holandského podniku ABN AMRO World Tennis Tournament Richard Krajicek do Rotterdamu po sedmi letech přilákal vítěze z roku 2005 Rogera Federera, či Tomáše Berdycha a Juana Martína Del Potro. Švýcara v 1. kole čeká Francouz Mahut, český tenista zahájí proti krajanu Lukáš Rosolovi.

- ATP 500 ROTTERDAM -
(Holandsko, tv. povrch / hala, 1.207.500 eur)
pondělní výsledky (13. 02. 2012)

Dvouhra - 1. kolo:
Kubot (Pol.) - Dolgopolov (6-Ukr.) 6-7(4) 6-4 6-2
Mathieu (Fr.) - F. López (4-Šp.) 4-6 7-6(5) 6-4
Gasquet (5-Fr.) - Cipolla (It.) 6-3 1-6 6-1
Huta Galung (Niz.) - Ljubičič (Chorv.) 7-6(6) 6-3

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist