Rozjetá Wozniacká hladce vykročila za obhájením titulu v New Havenu

26. 8. 2010, 06:34
Aktuality 5
WTA NEW HAVEN - Caroline Wozniacká se po náročném závěru prestižního turnaje v Montrealu rozhodla obhajovat týden před US Open titul v New Havenu. Do soutěže vkročila snadným vítězstvím, naopak Ruska Dementěvová o čtvrtfinále bojovala přes tři hodiny.
Caroline Wozniacká

Ještě v pondělí Caroline Wozniacká v Montrealu vyhrála semifinále i bitvu o titul a již po dvou dnech uspěla i v úvodním zápase turnaje v New Havenu, kde obhajuje loňský triumf. Slovenku Dominiku Cibulkovou, jež se do hlavní soutěže dostala jako náhradnice za zraněnou Pavljučenkovovou, porazila hladce 6-4 6-1.

Dvacetiletá Dánka má před US Open, na kterému bude od pondělí obhajovat finále, těžký program. Světová dvojka však chce obhájit body, které se jí mohou hodit k případnému sesazení světové jedničky Sereny Williamsové, jež aktuálně kvůli zranění nehraje.

O postup do semifinále se Wozniacká utká se sedmou nasazenou Italkou Flavií Pennettaovou, jež nezaváhala v souboji s Běloruskou Govorcovovou.

Poprvé od French Open vyhrála dva zápasy v řadě Jelena Dementěvová. Ruská tenistka, které se v přípravě na US Open nedaří, v New Havenu postoupila do čtvrtfinále po té, co Ukrajinku Aljonu Bondarenkovou zdolala po více než třech hodinách 7-6 6-7 6-4. Nyní ji čeká Bartoliová z Francie.

- WTA PREMIER NEW HAVEN (Connecticut, tv. povrch, 600.000 dolarů) -
středeční výsledky (25. 08. 2010)

Dvouhra - 2. kolo:
Wozniacká (1-Dán.) - Cibulková (SR) 6-4 6-1
Dementěvová (4-Rus.) - K. Bondarenkovová (Ukr.) 7-6(4) 6-7(5) 6-4
Bartoliová (6-Fr.) - Rodionovová (Austr.) 6-3 6-1
Pennettaová (7-It.) - Govorcovová (Běl.) 6-3 6-2
Petrovová (8-Rus.) - Matteková-Sandsová (USA) 6-3 6-2
Safinová (Rus.) - Hantuchová (SR) 7-6(4) 7-6(2)
Kirilenková (Rus.) - Bacsinszká (Švýc.) 6-3 6-1

Čtyřhra - 1. kolo:
Peschkeová/Srebotniková (1-ČR/Slovin.) - Dulková/Senogluová (Arg./Tur.) 6-2 6-3

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

5
Přidat komentář
smazaný uživatel
Takže Caroline má na USOPEN konečnou už v OF.. Jestli tady dojde až do finále tak síly na Marii jí nevystačí! :-) C´MON Maria los máš hratelný titul bude tvůj! :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Ja videl live ze tece 0:2 v 1.setu tak si rikam asi to pusti a bude se setrit na US a ona takhle :D
Reagovat
smazaný uživatel
Obhajuje vítězství a když už se na tento turnaj přihlásila, bude chtít určitě vyhrát. Jde vidět, že nechce přijít o žádné body a ani před velkým turnajem.
Reagovat
smazaný uživatel
Jenže by se mělo taky dodat, že loni tam hrála jako #8 na žebříku a v době, kdy se pro Haven přihlašovala, byla určitě ještě níž. Na tenhle turnaj z těch hodně známých jmen jezdí jen tenistky, kterým se v létě nedařilo. Dodatečně se přihlásí a dostanou WC. Až jednou Wozňáki výsledkově upadne, ať klidně hraje. Ale v této situaci tam nemá co dělat! To je hazardování se zdravím na turnaji, který neřeší vůbec nic. Důležitý pro ni je úspěch na USO. Tam by se mohla odrazit k útoku na #1, loni v Tokiu i v Pekingu totiž propadla.
Reagovat
smazaný uživatel
Na to, že Wozniacki vyhrála před týdnem první velký turnaj, máš docela silná slova, že do New Havenu nemusí jezdit. :)) Kde na to chodíš? Docela dobré fóry. Jinak by Caroline měla obhájit New Haven, jelikož na USO vidím její konec brzy, tak aby alespoň nějaký triumf získala a nepřišla tak ještě o více bodů než přijde v NY. Děláš z Wozniacki někoho, kdo zatím není. Fakt, že je světová dvojka nemusí vůbec nic v současném WTA tenise znamenat. Tam se příčky střídají jako ponožky.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist