Rozjetý Lehečka druhý challenger nevyhrál a double v Poznani nezkompletoval

1. 8. 2021, 13:41
Aktuality 7
CHALLENGER POZNAŇ - 19letý Jiří Lehečka si týden po premiérovém triumfu na challengeru zahrál finále i na antuce v Poznani, na titul z Tampere ale navázat nedokázal. Den poté, co se Zdeňkem Kolářem v Polsku vyhráli čtyřhru, ve finále podlehl 3-6 2-6 nejvýše nasazenému Španělu Bernabemu Zapatovi. Přesto se může těšit na premiérový posun do Top 200.
Jiří Lehečka (© Poznan Open)

Jiří Lehečka minulý týden ve finském Tampere na třetí pokus přešel přes semifinále challengeru a nakonec vybojoval premiérový titul.

Svou formu potvrdil i tento týden v Poznani. V sobotu 19letý Čech vyhrál s krajanem Zdeňkem Kolářem čtyřhru, kterou ovládl podruhé v kariéře jen měsíc po triumfu v Miláně, a ve dvouhře prodloužil svou neporazitelnost na devět utkání a bez ztráty setu postoupil do svého druhého finále. 

Jiří Lehečka a Zdeněk KolářPřemožitele našel až dnes v boji o druhý titul proti 121. hráči světa Bernabemu Zapatovi. O pět let staršímu Španělovi, který plnil roli nasazené jedničky, podlehl v zápase hraném v deštivých podmínkách také vinou čtyř ztracených servisů hladce 3-6 2-6.

Lehečka se minimálně do čtvrtfinále dostal na čtvrtém z posledních sedmi challengerů a díky skvělé formě se může poprvé těšit na pozici v Top 200 světového žebříčku.

Nyní se na Lehečku mohou těšit fanoušci v Česku. Příští týden bude startovat v Liberci, kde bude hrát i čtyřhru s Tomášem Macháčem, poté se přesune do Prahy.

• CHALLENGER POZNAŇ •
Polsko, antuka, 66.640 eur
finálové výsledky (31. 07. - 01. 08. 2021)
• Dvouhra - finále •
Zapata (1-Šp.) - Lehečka (ČR) 6-3 6-2
• Čtyřhra - finále •
Kolář/Lehečka (ČR) - Drzewiecki/Vukic (Pol./Austr.) 6-4 3-6 10-5
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

7
Přidat komentář
Dobry-den
Nedošly mu síly? Hrál i debla...
Hrozný debakl. smile
Reagovat
EllNino
Síly ne, spíš se oproti celému týdnu brutálně změnilo počasí - to vidíš i u nás :) A Španěl se s tím vypořádal prostě líp, nechali je hrát za celkem hustého deště, furt se kontroloval stav kurtu a to nejsou úplně podmínky pro ranařinu :)

I tak super 14 dní, dva tituly a jedno finále
Reagovat
EllNino
Dneska to nešlo, pršelo a Jirka se vyházel, vůbec to nelétalo, Španěl si s podmínkami zkušeně poradil ...

I tak super týdny pro Jirku a Zdeňka, každý získal titul, dohromady mají deblovou výhru a Jirka navíc ještě jedno finále :)

Během několika týdnů se do 2. stovky dostali Jirka Lehečka, Zdenda Kolář a na chvíli i Víťa Kopřiva, který ale po prohře v 1. kole v Poznani zase ze stovky vypadl a je 201. :)

ATP Race vypadá zajímavě :)
114. Jiří Lehečka
123. Jiří Veselý
128. Zdeněk Kolář
131. Vít Kopřiva
135. Tomáš Macháč

Je fajn, že se kluci posouvaj - na tomhle už se dá stavět, do stovky už tolik nezbývá, Jirka s Tomáš mají na stovku hru určitě, Víťa se Zdeňkem tam je to s otazníkem - spíše to vidím tu první 150.

Snad se ještě posunou Jonáš s Daliborem - shodou okolností je čeká v liberci vzájemný souboj, což je pech...

v Liberci bude hrát i Macháč, Veselý, Vrbenský a Lehečka, tak snad z toho něco "cinkne" :)
Reagovat
Dobry-den
Je jich tam jako much. Pokud nebude český vítěz, tak to bude zklamání. A pokud nikdo nepostoupí do finále, tak to bude nehorázná ostuda. smile
Reagovat
EllNino
Bylo by to fajn, Zdenda tam nejel, aby tam nebyli všichni a mělo víc našich šanci na body, to je celkem rozumné, místo toho zvolil Cordenons ... :)
Reagovat
darek.vrana
A je to pěkně vylosované, každá naděje v jiné čtvrtině.
Reagovat
Frick
Kdyby si člověl vykrátil ty "1", vypadalo by to ještě zajímavěji... smile
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist