Rozjetý obhájce titulu Andújar si zahraje už o čtvrtý titul z antuky v Maroku

13. 4. 2019, 19:51
Aktuality 6
ATP MARRÁKEŠ - Po dvou challengerových triumfech rozjetý Pablo Andújar válí i na oblíbeném antukovém turnaji ATP v Maroku. Dnes španělský tenista v Marrákeši deklasoval Gillesa Simona, připsal si třináctou výhru v řadě a zahraje si o pátý titul, z toho čtvrtý právě z Maroka. jeho posledním vyzyvatelem bude další Francouz Benoit Paire, kterého nedávno porazil.
Pablo Andújar

Antukový specialista Pablo Andújar v uplynulých dvou týdnech vyhrál domácí challengery v Marbelle a v Alicante, odkud si formu přivezl i na podnik ATP 250 do marockého Marrákeše. 

Třiatřicetiletý Španěl, proti kterému ve včerejším čtvrtfinále nenastoupil s puchýřem bojující český tenista Jiří Veselý, ve třech zápasech s Federicem Delbonisem, Philippem Kohlschreiberem a Gillesem Simonem neztratil ani set a svou neporazitelnost prodloužil už na 13 utkání. 

V dnešním semifinále proti Simonovi jasně dominoval. Jedinému brejkbolu čelil až v poslední hře, úspěšně ho odvrátil a po hodině a čtvrt zvítězil 6-1 6-1. S o rok starším Francouzem tak na antuce neztratil set ani ve třetím střetnutí a vedení ve vzájemné bilanci zvýšil na 3-1.

Bývalý 32. hráč světa a aktuálně 70. muž žebříčku Andújar, který kvůli třem operacím loktu vynechal takřka celou sezonu 2017, si i své 9. finále na okruhu ATP zahraje na antuce. Dosud získal čtyři tituly a tři z nich vybojoval právě v zemi na severu Afriky - v letech 2011 a 2012 slavil ještě v Casablance, odkud se turnaj v roce 2016 přesunul do Marrákeše. Tam loni Andújar debutoval a hned triumfoval. 

"Letos má turnaj velmi silné obsazení s mnoho dobrými hráči. Po mém zranění jsem vždycky říkal, že mým cílem je být zdravý, ale zítra je mým cílem vyhrát," prohlásil Andújar. "Dám do toho maximum. Dnes jsem hrál vážně dobře a zítra nebudu mít co ztratit."


Zítra tak Andújar může podruhé v kariéře obhájit titul a díky skvělé formě bude mírným favoritem. Utká se se sousedem ze světového žebříčku Benoitem Pairem, s nímž sice prohrává ve vzájemné bilanci 1-3, ale poslední duel před dvěma týdny ve finále v Marbelle po velkém třísetovém boji Andújar po přežití mečbolu vyhrál.

"Je to můj dobrý kamarád a jsem rád, že si s ním můžu zase zahrát. Známe se dobře a já doufám, že tentokrát dokážu vyhrát," řekl Paire.

Devětadvacetiletý Paire v druhém dnešním semifinále zdolal 2-6 6-4 6-3 slavnějšího krajana Jo-Wilfrieda Tsongu, byť se mu vůbec nepovedl úvodní set a ve třetí sadě prohrával 1-3. V závěru však získal pět gamů v řadě.

"Jo hrál na začátku velmi dobře a já zápasil se sluncem," přiznal Paire, který v předchozích třech vzájemných duelech neuhrál ani set. "Jsem moc šťastný, že jsem vyhrál, protože je to poprvé, co jsem ho porazil."

Do finále bývalý osmnáctý hráč světa Paire postoupil pošesté v kariéře, jediný titul slavil před čtyřmi lety na antuce ve švédském Bastadu.

• ATP 250 MARRÁKEŠ •
Maroko, antuka, 586.140 dolarů
sobotní výsledky (13. 04. 2019)
• Dvouhra - semifinále •
Andújar (Šp.) - Simon (4-Fr.) 6-1 6-1
Paire (Fr.) - Tsonga (Fr.) 2-6 6-4 6-3
• Čtyřhra - finále •
J. Melzer/Škugor (Rak./Chorv.) - Middelkoop/Nielsen (Niz./Dán.) 6-4 7-6(6)
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

6
Přidat komentář
turista
Myslím že si to finále Páblo Andujar pohlídá.Vamos!
Reagovat
gigin
Pohlídal.
Reagovat
Krisboy
Starej rutinér.
Reagovat
gigin
Myslíš turistu a jeho predikce?
Reagovat
gigin
ale rozjeté Péro jen tak nezastavíš. Tak Allez Benoá!!
Reagovat
Krisboy
Jj, Péro je v laufu. Chvílemi jeho hra připomínala exhibici. Snad mu to vydrží.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist