Rozlosováno: Boj o semifinále zahájí Minář

8. 7. 2010, 18:25
Aktuality 0
Ivo Minář odstartuje boj českých tenistů o postup do semifinále Davis Cupu. Jeho soupeřem ve čtvrtfinálovém utkání proti Chile bude na půdě soupeře v pátek od 16:00 domácí jednička Nicolas Massu. Po nich se představí na antuce v Coquimbu Jan Hájek v souboji s Paulem Capdevillem. Rozhodl o tom dnešní los.
Minář Ivo

"S losem jsem spokojený, ale podstatné bude mít v neděli tři body," řekl kapitán Jaroslav Navrátil, kterému se vyplnilo přání o pořadí zápasů vyslovené hodinu před losováním. "Je asi jedno, který hráč bude začínat, ale přikláněl bych se k tomu, aby začínal Ivo Minář," uvedl na Facebooku českého týmu, když sledoval trénink Mináře s Hájkem. "Nálada i forma obou je dobrá," dodal Navrátil.

Do čtyřhry nahlásili domácí pár Jorge Aguilar, Capdeville, Navrátil pošle do hry deblisty Lukáše Dlouhého a Františka Čermáka. V neděli by spolu měli hrát tradičně jedničky a po nich dvojky.

Minář se s Massuem, olympijským vítězem z Atén 2004, který je na 101. místě světového žebříčku, ještě nestřetl. Daviscupové zkušenosti hovoří pro Chilana, který má za sebou přesně 50 zápasů v soutěži o salátovou mísu. Letos Massu v 1. kole porazil Dudiho Selu z Izraele. Minář v minulosti odehrál pouze dva daviscupové zápasy a s favority vždy prohrál.

"Jsem docela rád že nastoupím hned na první zápas a nemusím čekat. Na začátek utkání se člověk může připravit. Bude to těžký zápas a doufám, že se vrátím do šatny s bodem, aby měl Honza dobrou pozici," řekl Minář, 247. v žebříčku ATP. Hráče čekají těžké podmínky, protože pořadatelé mají problémy s přípravou dvorce a antuka bude nejspíš měkká. "Nikdo tam toho moc nenahrál a určitě kurt nebude stoprocentní."

Ani Hájek s Capdevillem spolu dosud na turnajích ATP nehráli. I v tomto případě má za sebou více daviscupových zápasů domácí hráč, ale rozdíl není tentokrát tak výrazný: Capdeville 15 a Hájek tři.

Zařazení Capdevilla do dvouhry místo Aguilara je možná trošku překvapivé. "Viděl jsem Aguilara v tréninku a je lepším hráčem, ale Capdeville je zkušenější v Davis Cupu, a proto se asi jejich kapitán rozhodl pro tuto volbu," uvažoval Navrátil. "Trošku jsme si mysleli, že bude hrát Aguilar, ale zas takový rozdíl to není. Oba jsou zhruba na stejné úrovni. Musíme s kapitánem zvolit správnou taktiku a mělo by to jít," řekl šestadvacetiletý Hájek.

Capdeville, 186. hráč světa, přijal šanci nastoupit ve čtvrtfinále Davis Cupu s nadšením. "Jsem hladový po úspěchu a mám radost, že jsem dostal šanci. Je to čest a věřím, že postoupíme," řekl.

 

Chile - Česká republika (Coquimbo, antuka):
Pátek (16:00 SELČ): Massu - I. Minář, Capdeville - Hájek
Sobota (18:00): Aguilar/Capdeville - Dlouhý/Čermák
Neděle (16:00): Massu - Hájek, Capdeville - I. Minář

 

pva, ČTK

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist