Rubljov má první trofej z turnaje Masters. V Monte Carlu otočil finále s Runem

16. 4. 2023, 17:58
Aktuality 16
ATP MONTE CARLO - 25letý Andrej Rubljov slaví svůj nejcennější triumf. V Monte Carlu ovládl antukové Masters 1000 po finálové výhře 5-7 6-2 7-5 nad dánským teenagerem Holgerem Runem, přestože ve třetím setu prohrával 1-4 a čelil brejkbolu. Své celkové 19. finále proměnil v 13. titul.
Profily hráčů
Andrej Rubljov (© Profimedia)

Andrej Rubljov se prvního triumfu na Masters dočkal na třetí pokus. Předloni si aktuálně šestý hráč světa zahrál finále v Monte Carlu a Cincinnati, pokaždé však podlehl ve dvou setech.

Proti Holgeru Runemu musel Rubljov skóre otáčet nejen po první prohrané sadě, ale i v rozhodujícím setu. Devátého hráče světa pustil do vedení 4-1, ale dokázal vyrovnat a za stavu 6-5 rozhodl druhým mečbolem.

"Moc dobře si ta předchozí finále pamatuju. To jsem ještě nebyl mentálně dost silný. Když jsem prohrával, myslel jsem si, že už nemám šanci a psychicky šel dolů. Dnes jsem si říkal: i když prohraješ, prosím věř až do konce," řekl Rubljov. "Prohrával jsem 1-4 a 0-30 a odvracel brejkbol, ale nějak jsem to dal," uvedl.

Celkově si Rubljov připsal třináctý titul a první v sezoně. Rune promarnil šanci na premiérový letošní úspěch a nenavázal na loňský triumf z Masters v Paříži.

19letý Dán Rune hrál finále turnaje Masters 1000 podruhé, ale na loňský triumf v pařížské hale Bercy nenavázal. Celkově má nyní ve finálových zápasech bilanci 3-3.



Ve čtyřhře triumfovali Ivan Dodig a Austin Krajicek, kteří po odvrácení dvou mečbolů zdolali 6-0 4-6 14-12 monacko-rakouský pár Arneodo/Weissborn a získali 5. společný titul. Turnaj Masters 1000 chorvatsko-americký tandem vyhrál poprvé.

• ATP MASTERS 1000 MONTE CARLO •
Monako, antuka, 6,228.295 eur
nedělní výsledky (16. 04. 2023)
• Dvouhra - finále •
Rubljov (5) - Rune (6-Dán.) 5-7 6-2 7-5
• Čtyřhra - finále •
Dodig/Krajicek (5-Chorv./USA) - Arneodo/Weissborn (Mon./Rak.) 6-0 4-6 14-12
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

16
Přidat komentář
Hook2424
4:1 a breakball na 5:1 v rozhodujícím setu, to by měl psychicky zvládnout...
Reagovat
Tennisfan77
Jeden z mála tenistů, který mi je z aktuální TOP10 vyloženě sympatický a nelze mu nepřát. Mega zasloužený titul, dobře že nevyhrál Rune.smile
Reagovat
DJOKERTHEGOAT
Hledat v té současné a nastupující generaci sympaťáky je těžší a těžší...
Reagovat
Tennisfan77
Rublev v pohodě, Sinner se dá taky, Alcaraz, možná i ten Rune nebude takový dement, ostatně Federer za mlada taky moc neexceloval smile
Reagovat
turista
Všichni mladí jsou OK kromě namachrovaného Runeho.
Reagovat
DJOKERTHEGOAT
OK jsou, ale za mě tam není důvod jim fandit. Asi mě potká to co u fotbalu. Odejde stará generace a tenis mi zůstane jen pasivně. Jediný Sinner se mi dost líbí, ale stylem mi dost připomíná Berdycha. Snad bude úspěšnější na GS.
Reagovat
DJOKERTHEGOAT
*tenis mi zůstane jen aktivně
Reagovat
turista
smile
Reagovat
DJOKERTHEGOAT
Rusáci jsou namotivováni. Andreje moc nemusím, ale asi vyhrál ten lepší :-)
Reagovat
Pavol
S rusom ktorý sa prežehnáva po každom vyhranom zápase sa nehodno zahrávať smile ale teraz vážne jednotka s hviezdičkou za bojovnosť smile
Reagovat
Krisboy
Jj, bojovník to je. Neprokázal to poprvé.
smile
Reagovat
turista
Velká gratulace pro Rubljova k titulu!
Reagovat
Walda58
smilesmile
Reagovat
Krisboy
smile
Reagovat
enfee
Výborně smile
Reagovat
Gransicek
smile
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist