Rubljov ovládl Rotterdam a vyhrál už čtvrtý turnaj ATP 500 v řadě

7. 3. 2021, 18:01
Aktuality 23
ATP ROTTERDAM - Andrej Rubljov už na čtvrtém turnaji ATP 500 po sobě nenašel přemožitele. Po loňských triumfech v Hamburku, Petrohradu a ve Vídni dobyl také nizozemský Rotterdam, kde si v dnešním boji o titul poradil s Maďarem Mártonem Fucsovicsem. 23letý Rus ve finále neprohrál posedmé v řadě, svou skvělou finálovou bilanci vylepšil na 8-2.
Profily hráčů
Andrej Rubljov (© AFP)

Andrej Rubljov utrpěl jedinou letošní porážku ve čtvrtfinále Australian Open s krajanem Daniilem Medveděvem. Zbylých třináct soupeřů porazil.

Přemožitele nenašel na ATP Cupu ani tento týden na halovém turnaji v nizozemském Rotterdamu. V pěti zápasech 23letý Rus ztratil jediný set, postupně porazil Američana Marcose Girona, Brita Andyho Murrayho, Francouze Jérémyho Chardyho, Řeka Stefanose Tsitsipase a v dnešním finále si poradil s Maďarem Mártonem Fucsovicsem.

Rubljov vyhrál bez ztráty servisu 7-6 6-4, když odvrátil všechny čtyři brejkboly. O zisku první sady rozhodl až v tie-breaku, který vyhrál 7-4. Na začátku druhého setu sebral Fucsovicsovi, kterému patří ve světovém žebříčku 59. místo, hned úvodní podání a náskok potom bez potíží udržel až do konce.

"Dnes to byl vyrovnaný zápas, rozhodly ho maličkosti. Márton hrál skvěle a bylo náročné najít cestu k vítězství. Jsem šťastný, že se mi to podařilo a získal jsem další titul," komentoval Rubljov, který vyrovnal vzájemnou bilanci na 2-2.

"Jsem šťastný. Byl to skvělý týden. Mám za sebou skvělý rok a půl. Uvidíme, zda v tom dokážu pokračovat. Jestli dokážu udržet vysokou úroveň hry a býá stabilním členem Top 10," řekl osmý hráč světa.



Rubljov vylepšil svou finálovou bilanci na osm vítězství a dvě porážky, navíc vyhrál sedmý zápas o titul za sebou a ztratil v nich jediný set.

Turnaj ATP 500 vyhrál počtvrté v řadě, loni na podzim triumfoval na antuce v Hamburku a v halách Petrohradu a ve Vídni. Celkově na akcích této kategorie, které se pořádají od roku 2009, neprohrál 20 zápasů po sobě, což je třetí nejdelší série. Delší šnůru bez porážky mají jen Andy Murray (21 výher) a Roger Federer (28).

"O té sérii jsem vůbec nevěděl, dokud se na internetu nezačala objevovat ta čísla 16 zápasů, 17 zápasů, 18 zaápasů... Je to samozřejmě skvělé číslo, ale vůbec jsem na něj nemyslel. I když je skvělý pocit dosáhnout nečeho, co se povedlo jen pár hráčům," dodal Rubljov.


29letý Maďar Fucsovics se do svého třetího finále a prvního na podniku ATP 500 dostal z kvalifikace. Druhý titul ale nezískal, jedinou trofej slavil před třemi lety na antuce ve švýcarské Ženevě.

"Byl to pro mě velmi pozitivní týden. Hrál jsem neuvěřitelně. Prošel jsem kvalifikací, hrál hodně zápasů. Zlepšil jsem svou hru a to je pro mě nejdůležitější," řekl Fucsovics.

Oba se nyní přesunou do katarského Dauhá, kde na sebe mohou narazit už ve čtvrtfinále. Rubljov vykročí za obhajobou titulu zápasem druhého kola proti vítězi duelu Gasquet-Rola, Fucsovics se pokusí potvrdit formu proti Srbu Dušanu Lajovičovi.

Čtyřhru v Nizozemsku vyhráli Nikola Mektič a Mate Pavič. Elitní chorvatští deblisté na začátku sezony poprvé spojili síly a po čtvrtém turnaji mají už třetí titul. V Rotterdamu navázali na triumfy z Antalyi a Melbourne, když v dnešním finále přehráli 7-6 6-2 německo-rumunské duo Kevin Krawietz a Horia Tecau.

• ATP 500 ROTTERDAM •
Nizozemsko, tv. povrch / hala, 1.117.900 eur
nedělní výsledky (07. 03. 2021)
• Dvouhra - finále •
Rubljov (4-Rus.) - Fucsovics (Maď.) 7-6(4) 6-4
• Čtyřhra - finále •
Mektič/Pavič (2-Chorv.) - Krawietz/Tecau (Něm./Rum.) 7-6(7) 6-2
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

23
Přidat komentář
turista
Rubl to tam všechno zrubal. Umí vyhrávat finálové zápasy. To se musí uznat.
Reagovat
gigin
My dnes ve dvou, ale hlavně asi nejlepší výkon od loňského Pau. Takové malinké, nesmělé Come on!
Reagovat
sojka1
jen si zarvi poradne! :-)
Reagovat
gigin
Když tak zítra :) má tam zase jakéhosi Jánošíka, tak snad...
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Taky gratulace!smilesmile všiml jsem sismile
Reagovat
gigin
Díky :DD ne fakt jsem byl rád za tu hru...
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Já to neviděl, pěkný to bylo? Dobře se vyspal, žádná vopice?????
Reagovat
gigin
Dnes hrůza.
Reagovat
svetova.dvojka
Těžil z neúčasti Djokoviče.
Reagovat
gigin
Který se nemohl opřít o Nenada. Proto Rubl vyhrál. By order of Peaky Blinders.
Reagovat
Nola
jj, :D, Rublev dnes bol v zone, hral skvele, nie je co vycitat, ked vymeni odev za kvalitnejsi, mozno najde viac podporovatelov smile
Reagovat
gigin
Prostě těžil. On sa vytuní, daj mu čas :)
Reagovat
Nola
OK, mala som zvlastne hlasky, ze je to hrac bez planu B, ale dnes skvele aj branil, nerobil skoro ziadne chyby, a to nehral vobec spatne Marton, najvacsie problemy mu robil asi Chardy, otloukanek B3, nemam s nim nejaky problem, nie som antiruska smile
Reagovat
Patik
a stále platí že nemá plán B..len Marton to nevedel dostatočne podčiarknuť..outfit môže vymeniť ale ten face a aura.....
Reagovat
smazaný uživatel
No ty vole, toto je druhý Federer. Kraluje druhemu sledu, a na GS je fackovacim panakom a s big 2 posobi vyslovene bezmocne.
Reagovat
gigin
Dobře si zhodnotil jeho dlouholetou kariéru na okruhu.
Reagovat
smazaný uživatel
Hej no. Ten rozdiel vysledkový kole oči.

Je fajn, ze ma Rodzi svojich nasledovnikov.

A ze nenahraditelný, ha!
Reagovat
Patik
Gratulujem..o nejakú dobu bude nebezpečný aj na tisíckach..a možno raz aj na grandslamoch..
Reagovat
gigin
Já mu začínám přicházet na chuť. Teda spíš jeho hře. Podle mne aj chování uklidnil. Uvidíme dál.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Jako že se už nesebepoškozujesmile? Na mě to je pošuk a jeho hra mi asi i diky tomu chování přijde neurotická. Třeba ještě vyzraje, ale nevím. Medvěda jsem už vzal na milost, přispěly k tomu pozapasový rozhovory a chování na kurtu vůbec (pár rozbitých raket mu ještě odpustimsmile). Ale taky má co zlepšovat...
Reagovat
gigin
Já jsem měl Rubla zafixovaného jak je drzý na Ferdu. Ale to už je dávno. Dávám mu šanci. Jinak Medvěd je takový skrytý rypák...

https://imgway.cz/v/21Bq.jpg
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Nějaký kontext k té fotce máš?
Reagovat
gigin
Nick psal, že takhle je to furt.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist