Rubljov porazil Djokoviče a ovládl jeho rodný Bělehrad

24. 4. 2022, 21:52
Aktuality 39
ATP BĚLEHRAD - Andrej Rubljov ve finále antukového turnaje ATP 250 v Bělehradě porazil domácího Novaka Djokoviče, připsal si první skalp světové jedničky a získal už třetí letošní a celkově jedenáctý titul.
Profily hráčů
Andrej Rubljov (© AFP)

Novak Djokovič se třetího titulu na turnaji v rodném Bělehradu nedočkal. S Andrejem Rubljovem prohrál finále 2-6 7-6 0-6. Moskevský rodák ovládl letos na okruhu ATP třetí podnik, první na antuce.

Čtyřiatřicetiletý Djokovič až do finále na Serbia Open otočil tři zápasy po prohraném prvním setu. Ve finále mu však o deset let mladší Rubljov podobnou radost nedopřál a dvacetinásobného grandslamového šampiona vyprovodil z kurtu s "kanárem".

Djokovič se proti světové osmičce udržel ve hře ve druhé sadě až po sedmém setbolu, ale víc už nepředvedl. Marně usiloval o třetí bělehradský titul po letech 2009 a 2011 a celkově 87. v kariéře. Naposledy uspěl v listopadu na Masters v Paříži.

Rubljov třetí letošní trofejí vyrovnal Rafaela Nadala, v únoru nenašel přemožitele v Marseille ani Dubaji. Tam se hrálo shodně na tvrdém povrchu.

• ATP 250 BĚLEHRAD •
Srbsko, antuka, 597.900 eur
nedělní výsledky (24. 04. 2022)
• Dvouhra - finále •
Rubljov (2-Rus.) - Djokovič (1-Srb.) 6-2 6-7(4) 6-0
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

39
Přidat komentář
paddy
před 3. setem došlo k taktické chybě smile

Djokovič nepoužil kouzelný batoh, a proto odpadl
Reagovat
Rafaeoli25
smile
Reagovat
Rafaeoli25
Rublev letos velmi dobrý napříč povrchy, jako Alcaraz, ačkoli v důležitosti turnajových titulů o level níž než on, přesto velký respekt, zaslouží pochvalu smile
Reagovat
paddy
Rublev letos hraje jako příčná flétna smile
Reagovat
Rafaeoli25
Novak prohrál, ale celkově může tento turnaj určitě hodnotit dobře, málem vypadl hned v prvním zápase a nelze vyhrávat tříseťák ve skoro každém mači.
Reagovat
turista
Pokud se hráč Djokovičovy úrovně dostane do finále tak každý jiný výsledek než titul je neúspěch.
Reagovat
Rafaeoli25
Takhle to nemůžeš brát, v prvních kolech se trápil se soupeři druhé třetí garnitury, se štěstím to urval, Rublev je ale už přece jen soupeř jiné klasse, takže padl. Lze tedy jednoznačně mluvit o úspěchu vzhledem k tomu, že mohl vypadnout už v prvním zápase a forma pořád výrazně nestoupla.
Reagovat
Pe3k
Překvapilo mě, že má Andrej mnohem vyšší úspěšnost na antuce než na hardu. Letos se citelně zlepšil i když žebříčkem spadl. Ještě mu zbývá zlepšit servis a přestat se vztekat. Možná zařadit drop shot nebo nějakou změnu rytmu.
Reagovat
Patik
Tie zmeny rytmu on vôbec nevie.. Jediný slajz u neho vidieť asi len z hlbokej defenzívy..uplne taky primitívny tenis..
Reagovat
Rafaeoli25
To neumí, ale primitivním tenisem bych jeho hru určitě nenazval, s žádným primitivním tenisem bez ničeho dalšího se nelze dostat k takovým úspěchům a útočit na top5, to opravdu ne.
Reagovat
Patik
je to úplne primitívny tenis..len FH BH priamky občas nejaký topspin z lava doprava väčšinou tam kde je viac volného miesta..a navyše sa zbytočne rozčuluje keď súper zahrá niečo viac a jemu tam tie rutinné údery prestanú padať.
Reagovat
turista
smile
Reagovat
turista
Rublev je sice ranař ale velice kvalitní. S primitivním tenisem by na 11 titulů nikdy nedosáhl.
Reagovat
Patik
prepáč ale v porovnaní s ostatnými hráčmi je technicky a variabilitou pozadu..to že je tam kde je ..je len výsledkom toho že ide mu to v čom je dobrý a vie to uplatniť ale akonáhle mu to tam prestane padať nemá žiadny plán B a rozhadzuje raketou..neni nejako takticky flexibilný..podľa mňa sa riadi heslom keď to nejde silou tak to pôjde ešte väčšou silou..žiadna kreativita nápaditosť pestrosť arzenál úderov nič..nula bodov..
Reagovat
Tomas_Smid_fan
dřevorubecsmile
Reagovat
Rafaeoli25
Hm, když tedy v podstatě nic neumí, tak je opravdu zvláštní, že tak málo hráčů na něj dokáže najít recept.
Reagovat
Rafaeoli25
Ono je to totiž tak, že ty přímky, když jsou jaksepatří razantní, se těžko odvracejí a nějaký pinkálek s ním pak ve výměnách logicky nestačí.
Reagovat
vladka
smile - přesně, Rublev je hodně dobrej a mně udělal radost
Reagovat
baba
Koukala jsem, ve třetím mu došlo, sotva pletl nohama. Víc mě překvapil závěrečný ceremoniál, jednu chvíli jsem si myslela, jak se tam loučil se svým týmem atd. ,že překvapivě ohlásí konec kariéry. Nestalo se , ale ani bych se nedivila. Jen Rublov si ty oslavy moc neužil.
Reagovat
steve79
Jak loucil? To mi nejak uteklo.
Reagovat
Patik
Tak nejak si predstavujem o 5 - 7 rokov ze ukončí kariéru.. V Belehrade s celým teamom.
Reagovat
turista
Kdepak konec kariéry. Dokud bude strašit na okruhu Nadal bude tam strašit i Djokovič.
Reagovat
Patik
čiže už nie dlho.
Reagovat
turista
Djokovič se bude snažit na okruhu i po Nadalově konci vylepšit si statistiky. Bude to ale taky o tom co mu mladí dovolí.
Reagovat
Patik
súhlasím.
Reagovat
Rafaeoli25
Nadal bude hrát minimálně do konce roku 2024, osobně ale vidím, že konec ohlásí v době svých čerstvých 40 na FO 2026. Takže tři, spíše čtyři roky si je oba ještě užívat budeme. Djoker dle mě bude hrát přes 40, konec bych tipoval na roky 2028-29. Sám řekl, že by hrál nejraději do padesáti, ale 41-42 Je střízlivá prognóza.
Reagovat
Rafaeoli25
No bude to asi hlavně o Alcarazovi, jestli ten bude za další rok ještě o level lepší a silnější, tak to pro ně oba už může být zapeklité. Jiní mladí velkou hrozbou nejsou, kdoví jestli se takový Zverev ještě někdy dostane do velké formy, Tsip je zase překážkou jen na antuce. Fakt jen ten Alcaraz.
Reagovat
steve79
Dosla mu stava. To se stane. Tri mesice nehral a pak ctyri tezke zapasy za sebou.
Reagovat
turista
No jo. Obětoval těm dvěma neabsolvovaným včeličkám neúměrně mnoho.
Reagovat
Fandina
Budu se muset na to podívat z5ně. Kanárek ve třetím mě překvapil. smile
Reagovat
annah
Mě taky. Úplně mě to šokovalo. Musela za tím být nějaká zdravotní indispozice. Jinak by Nole aspoň pár gamu uhrál.
Reagovat
No-le
To otáčení předchozích zápasu ho stálo hodně sil. Zvlášť ten první zápas s Djerem byl na krev. S Rublevem měl 2.set skončit mnohem dřív, když měl několik setbolů za stavu 5-4, takto hrát ještě zbytečně 3G navíc. Pak mu prostě došly síly. No je to zvláštní, hodně to kontrastuje s výkonem Alcaraze v Barceloně, který hrál tři a tři čtvrtě hodiny semifinále, a pak o dvě hodiny později ještě vyhrál finále kdy smetl Bustu 6-3 6-2.
Nerad to říkám, ale vypadá to, že Nole už se z téhle krize nevyhrabe. Marný boj s větrnými covidmlýny ho vyřadil na věky...
Reagovat
SwissMaestro
Loni taky nehrál do RG na antuce nejlépe..a nejde srovnávat výbušnost 18 letého mladíka s 34 letou legendou co dlouho nehrála a prošla si těžkým obdobím. Minimálně na trávě tam nevidím pro něj konkurenci.
Reagovat
No-le
Jak nelze srovnávat? Brzy se mohou postavit na kurtu proti sobě...
Reagovat
Patik
Nemôžeš porovnávať 18 ročného chalana ktorý má
zivotnu formu a 35 ročného co nehral pol roka..je jedno ci sa proti sebe stretnú..ti dvaja majú úplne iné fázy teraz.. A odrazilo by sa to aj na kvalite zápasu..ked sa Djokovic dostane do svojej fazony Alcaraz mu bude lestit topánky.
Reagovat
Rafaeoli25
Sorry, ale to jak odpíráš Alcarazovy jeho nezpochybnitelné kvality je ubohé. Bezpochyby je už teď velkým hráčem a měsíc za měsícem bude lepší a lepší. A za rok, i když bude Djoker nakrásně ve své top formě, nemusí na něj stačit.
Reagovat
turista
Jako se říká nikdy neodepisujme Nadala stejně to platí o Djokovičovi. Nikdy ho neodepisujme.
Reagovat
Rafaeoli25
smile. No Nadala už mnozí odepisují od roku 2009, to už bylo minimálně pětkrát, co mu vystavovali sportovní úmrtní list. A on se pořád vrací a vrací a dotyční jsou stále stejně nepoučitelní ve svých predikcích..a budou až do konce jeho kariéry.
Reagovat
Rafaeoli25
Promiň ale to, že nemohl hrát vlastně jen pár týdnů, v Dubaji už hrál, ho přece nemůže tak strašně poznamenat. Tohle neberu.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist