Rubljov v Dauhá neztratil set ani s Moutetem a má třetí titul

11. 1. 2020, 18:54
Aktuality 0
ATP DAUHÁ - Druhý nasazený Rus Andrej Rubljov ve finále turnaje ATP 250 v katarském Dauhá přehrál o dva roky mladšího Francouze Corentina Mouteta, jenž nenavázal na předchozí cenné skalpy, a bez ztráty setu si došel pro svůj třetí titul. Díky němu se posune poprvé do Top 20.
Profily hráčů
Andrej Rubljov (© AFP)

Vzhledem k novému ATP Cupu měl letošní ročník turnaje ATP v katarském Dauhá slabší obsazení, čehož nejlépe využil Andrej Rubljov. Dvaadvacetiletý Rus z pozice nasazené dvojky neztratil ve čtyřech zápasech ani set. 

Rubljov si postupně poradil s Kazachem Michajlem Kukuškinem, Francouzem Pierrem-Huguesem Herbertem, Srbem Miomirem Kecmanovičem a v dnešním finále porazil 6-2 7-6 největší překvapení turnaje Francouze Corentina Mouteta.

Ve svém celkově 5. finále si Rubljov došel pro 3. titul. Navázal na triumfy z haly v Moskvě 2019 a antuky v Umagu 2017. V Dauhá hrál finálový zápas už před dvěma lety, ale tehdy nestačil na Gaëla Monfilse.

Ve světovém žebříčku si Rubljov zajistil vylepšení svého maxima, neboť se posune na 19. místo. Bude tak už třetím Rusem v Top 20, v níž je aktuálně čtvrtý Daniil Medveděv a šestnáctý Karen Chačanov. 



Nejlepším výsledkem dvacetiletého Mouteta na okruhu ATP bylo před touto sezonou už téměř dva roky staré čtvrtfinále z antuky v kolumbijském Quitu. Tento týden však francouzský mladík vyhrál včetně kvalifikace šest zápasů po sobě a připsal si i tři skalpy bývalých hráčů Top 10 - Milose Raonice, Fernanda Verdaska a současné světové patnáctky Stana Wawrinky.

"Byl to úžasný týden. Vůbec jsem nečekal, že bych tady mohl udělat tak dobrý výsledek. Ale hrál jsme opravdu dobře a jen mě mrzí, že mi dnes trochu došly síly," řekl Moutet, jenž se v žebříčku posune na 71. místo a rovněž vylepší své dosavadní maximum.

Rubljov bude příští týden startovat v australském Adelaide, kde má jako nasazená trojka v úvodním kole volný los. Moutet se už přesune do Melbourne, kde se bude připravovat na úvodní grandslam sezony.

• ATP 250 DAUHÁ •
Katar, tv. povrch, 1.465.000 dolarů
nedělní výsledky (11. 01. 2020)
• Dvouhra - finále •
Rubljov (2-Rus.) - Moutet (Fr.) 6-2 7-6(3)
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist