Rumun Pavel ukončil kariéru

20. 1. 2009, 11:14
Aktuality 0
Druhý nejstarší hráč na okruhu ATP dnes odehrál poslední zápas své kariéry. Rumunský tenista Andrei Pavel se rozhodl pověsit raketu na hřebík poté, co kvůli bolesti zad nedohrál zápas s Andym Murraym.
Profily hráčů
Andrei Pavel

Derniéra Andreie Pavla neproběhla tak, jak si Rumun představoval: před očima diváků v Melbourne musel čtyřiatřicetiletý tenista opustit kurt za stavu 2-6 1-3 utkání s Andym Murraym. Znovu se mu totiž ozvala záda, která ho poslední roky jeho kariéry trápila.

Pavel si s Murraym potřásl rukou, vzal si své věci a pak oznámil novinářům, že to byl jeho poslední profesionální zápas.

"Už nemůžu dál, řekl bych, že to stačilo," řekl Rumun. "Už to nechci znovu zkoušet. Už si nechci ničit zdraví jen proto, abych mohl odehrát další turnaj. Už jsem jich odehrál dost."

Pavel byl druhým nejstarším hráčem okruhu ATP, hned za šestatřicetiletým Fabricem Santorem. Jeho kariéru ale určitě zkrátily problémy s nervy v zádech, kvůli kterým mimo jiné loni vynechal tři grandslamové turnaje. Dal si ale ještě jeden pokus poté, co se loni v říjnu začal cítit lépe.

"Znovu jsem záda otestoval a vypadalo to dobře. Mým snem bylo říct 'Sbohem' na kurtu. Chtěl jsem se objevit na grandslamovém turnaji, užít si to a vrátit se domů do Bukurešti a ukončit kariéru před domácími diváky," svěřil se Pavel. "Ale život vždycky nejde tak, jak si to plánujete. Ta bolest tam pořád je."

Andrei Pavel se stal profesionálem v roce 1995 a od té doby vyhrál tři turnaje ATP, včetně podniku Masters v Montrealu v roce 2001. Ve světovém žebříčku byl nejvýše v roce 2007 - na 18. místě.

Kvůli svému zranění mohl rumunský tenista využít tzv. protected rankingu, který mu umožnil na Australian Open startovat. Jak ale přiznal, žádné velké cíle si v Melbourne nekladl. "Je to ode mě takový malý podvod. Chtěl jsem si to naposledy užít zápas na okruhu. Zkusil jsem to, nechtěl jsem pak litovat, že jsem to ani nezkusil."

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist