Rumunka Dulgheruová podruhé za sebou ovládla varšavskou antuku

22. 5. 2010, 15:00
Aktuality 1
Rumunská tenistka Alexandra Dulgheruová obhájila triumf na turnaji ve Varšavě. V dnešním finále porazila Číňanku Čeng Ťie 6:3, 6:4 a poslala vizitku české reprezentantce Lucii Hradecké, s kterou se utká v prvním kole nadcházejícího French Open.
Profily hráčů
Alexandra Dulgheruová

Varšavská antuka Dulgheruové svědčí, v kariéře na ní ještě neprohrála a bilanci teď má 13-0. Před rokem v polské metropoli vyhrála tři zápasy v kvalifikaci a pak pět v soutěži, letos byla rovnou v hlavním pavouku a jediný set ztratila v semifinále s jinou čínskou tenistkou Li Na, turnajovou trojkou.

Proti páté nasazené Čeng Tie si Rumunka situaci zkomplikovala v druhém setu, kdy od vedení 2:0 ztratila čtyři hry za sebou. Krizi ale zlomila a po stominutovém boji zápas ukončila. Osm dnů před 21. narozeninami si tak připsala druhý triumf na okruhu WTA, jinde než ve Varšavě zatím nebyla ani ve finále.

- WTA PREMIER VARŠAVA (Polsko, antuka, 600.000 dolarů) -
sobotní výsledky (22. 05. 2010)

Dvouhra - finále:
Dulgheruová (Rum.) - Čeng Ťie (5-Čína) 6:3, 6:4.

Čtyřhra - finále:
Ruanová, Shaughnessyová (Šp./USA) - Blacková, Jen C' (1-USA/Čína) 6:3, 6:4.

Luboš Zabloudil, ČTK

Komentáře

1
Přidat komentář
smazaný uživatel
Ten zápas jsem viděl, Číňanka byla úplně bezradná.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist