Rumunský tenisový klaun Ilie Nastase slaví sedmdesátiny

18. 7. 2016, 09:31
Legendy tenisu 3
Rumun Ilie Nastase, který se narodil 19. července 1946, patřil k velkým hvězdám 70. let. Tenisový enfant terrible z Bukurešti vyhrál v roce 1972 grandslamové US Open a o rok později kraloval na antuce French Open. Dvakrát hrál finále Wimbledonu, čtyřikrát triumfoval v Turnaji mistrů. Diváky Nastase kromě tenisového umění bavil také zábavnými kousky, díky kterým si vysloužil přezdívku tenisový klaun.
Ilie Nastase

Někdejší nejlepší světový tenista - v roce 1973, kdy začal fungovat žebříček, se stal první jedničkou a v čele vydržel 40 týdnů - samozřejmě sleduje dění na kurtech i dnes. Nerad se ale se současnou generací srovnává.

"To je jak u fotbalu. Těžko srovnat Maradonu a Pelého. Není to fér vůči ostatním šampionům. Každý byl velkým šampionem. Dříve třeba Borg, dnes to je Djokovič," řekl letos v únoru Nastase. Hráčům nemá za zlé ani to, že v jejich hře chybí trocha show pro diváky.

"Jsou placeni za to, aby vyhrávali. Těžko po nich žádat, aby dělali show a ještě vyhrávali," konstatoval Nastase, který po skončení kariéry vedl řadu let rumunský tenisový svaz a marně se ucházel o post primátora Bukurešti; v současnosti zasedá v Senátu.

Držitel rumunského a francouzského pasu, který v 80. letech vydal i několik románů, proslul také jako velký milovník žen. Oženil se čtyřikrát (zatím naposledy v roce 2013), počet jeho partnerek se ale počítá ve stovkách.

Komentáře

3
Přidat komentář
Stan_Borowitz
byl frajer. Stovky partnerek... byla to holt jiná doba, všechno se dalo vyléčit penicilinem nebo tetracyklinem. Dnes se Novak jednou zapomene a hned je z toho pozdvižení...
Reagovat
Frick
http://abload.de/img/inrua20.jpg
Reagovat
Herbert_Hoover
Nojo, pojem tenisový klaun za tu dobu taky získal rozdílný význam...tehdy to byl Nastase...dnes jsou za klauny považováni Kližan, "obchodníci" z Balkánu, z bývalého Sovětského svazu... :)) holt nebyl klaun jako klaun..
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist