Rune v Mnichově zvládl premiéru jako obhájce titulu. Ve finále přežil čtyři mečboly

23. 4. 2023, 16:34
Aktuality 19
ATP MNICHOV - Holger Rune na antuce v Mnichově poprvé na okruhu ATP startoval jako obhájce titulu a triumf z předchozí sezony dokázal zopakovat. Nizozemce Botice Van de Zandschulpa zdolal 6-4 1-6 7-6, přestože soupeř ve třetím setu celkem třikrát podával na svůj premiérový triumf a disponoval dohromady čtyřmi mečboly.
Holger Rune (© Profimedia)

Holger Rune loni v Mnichově získal první trofej z turnaje ATP a letos už jako nasazená jednička v Bavorsku startoval poprvé v kariéře v roli obhájce titulu. A triumf hned na první pokus dokázal obhájit.

Po dvousetových výhrách nad domácím Yannickem Hanfmannem, bývalým šampionem Cristianem Garínem z Chile a Australanem Christopherem O'Connellem zvládl i dnešní dramatické finále s Boticem Van de Zandschulpem.

Souboj o titul byl reprízou finále z loňska, kdy Nizozemec po sedmi gamech vzdal. Dnes byl Van de Zandschulp ve svém druhém finále blízko triumfu, po obratu vedl ve třetím setu 5-2 a při svém servisu měl dva mečboly.

Jenže je nevyužil, náskok dvou brejků prohospodařil a Rune vyrovnal na 5-5. Přesto si nizozemský tenista vypracoval třetí šanci na ukončení zápasu při svém podání a znovu měl dva mečboly. Opět však selhal a dánský favorit v rozhodujícím tie-breaku dokonal velkou otočku třetího setu.

Rune týden před 20. narozeninami proměnil své sedmé finále ve 4. titul spravil si chuť po minulém týdnu, kdy ztratil nadějně rozehranou bitvu o trofej na Masters 1000 v Monte Carlu.

• ATP 250 MNICHOV •
Německo, antuka, 630.705 eur
nedělní výsledky (23. 04. 2023)
• Dvouhra - finále •
Rune (1-Dán.) - Van de Zandschulp (Niz.)  6-4 1-6 7-6(4)
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

19
Přidat komentář
Patik
Runeho asi nikto nemá rád mam taky pocit.
Reagovat
soloo
teba asi tiez nema nikto rad
Reagovat
Patik
Je to možné ale našťastie to mam u prdele. smile
Reagovat
soloo
smile
Reagovat
Krisboy
Dodnes mi nějak nevadil, ale teď už je jasné, co je zač.

smilesmilesmile
Reagovat
Nola
videla som iba kusok 3.ho, ale Rune tam stale riesil ruku, stale sa za nu chytal, vtedy prehraval 2:5, je to asi dobry divadelnik, ale je to chyba jeho supera, nemal sa dat ukolisat.... pamatam Andyho Murrayho, ako sa chytal za vsetky casti tela, ked prehraval :D historia sa vracia, hraci maju nasledovane svojich predchodcov....
Reagovat
soloo
chod sa vysetrit k očnemu lekari prosim ťa, ved ten forehand jeho bol 2 km za hodinu to myslis ze by len tak daval take pomale udery ? sa spametaj
Reagovat
enfee
Presne. Jeho forehand byl sotva polovicni.
Reagovat
Nola
? pisem, ze som videla iba par hier, a spraval sa podobne ako Murray, to je cele, netusim, co tomu predchadzalo a co sa stalo nasledne, pozerala som ine finale, hrou sa Andymu nepodoba, je utocnik, ale spravanim je mu podobny, to je cele smile
Reagovat
George_Renel
něco jako Tsurenko a spol.
Reagovat
Pavol
Ale priučil sa bojovnosti. smile
Reagovat
EllNino
Reagovat
Blondie
Co se tam dělo, pls?
Viděla jsem jen v Live přenosu ošetřování...
Reagovat
EllNino
Asi lehné podvrtnutí za stavu 5:4 30:30 ve třetím pro Botice, ošetřování, čtyři mečboly bohužel nevyužil a Holger si TB pohlídal ... tohle bude Botice hodně mrzet
Reagovat
Blondie
Škoda, díky!
Reagovat
George_Renel
Přece to nebalo jen o tom kotníku (který si nakonec odtejpoval) když v 2. a začátku 3. setu zahrál špatný míč, stále si ukazoval na pravou ruku, že ji má zraněnou. Jak se mu začalo dařit tak na to zapomněl.
Reagovat
EllNino
já to viděl od toho zranění, takže nevím
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Botič bohužel není mentální titán. Škoda, tohle vítězství jsem mu dost přál.smile
Reagovat
Pe3k
opak mentálního titána
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist