Ruské finále v Istanbulu vyhrála Pavljučenkovová a má druhý titul

1. 8. 2010, 23:14
Aktuality 3
WTA ISTANBUL - Ruské finále turnaje v Istanbulu vyhrála Anastasija Pavljučenkovová. Třetí nasazená hráčka dnes porazila Jelenu Vesninovou po tříhodinové bitvě 5-7 7-5 6-4 a připsala si druhý titul v kariéře.
Anastasia Pavljučenkovová

Více než tři hodiny trvalo finále turnaje žen v Istanbulu, kde Anastasia Pavljučenkovová otočila vývoj utkání s krajankou Jelenou Vesninovou.

Úvodní sadu celkově 24. čistě ruského finále na okruhu WTA Pavljučenkovová prohrála 5-7, byť vedla už 5-2 a podávala. Po nevyužitém setbolu a sérii devíti ztracených gamů v řadě prohrávala už 5-7 0-4, zbraně však nesložila. Utkání otočila, i když byla brejk pozadu i ve třetím dějství. 

"Nevím, co si o tom myslet. Jelena hrála dobře a agresivně a nenechala mě hrát svou hru. Věděla jsem, že když urvu druhý set, tak mám slušnou šanci vyhrát celý zápas," komentovala 29. hráčka světa Pavljučenkovová. "Ale bylo horko, byla jsem unavená ze včerejšího zápasu, nohy byly mrtvé... ale chtěla jsem vyhrát, a tak jsme bojovala o každý fiftýn. Teď jsem neskutečně šťastná," dodala.

Devatenáctiletá Ruska tak vydřela druhý titul, když navázala na březnový triumf z Monterrey a ve finálových zápasech si zatím drží stoprocentní bilanci. 

Naopak Vesninové zhořkly dnešní čtyřiadvacáté narozeniny. Šedesátá hráčka světa nedokázala proměnit v titul ani jednu ze tří finálových účastí. Loni o triumf neúspěšně bojovala v Aucklandu a New Havenu.

Nicméně i finále je pro Vesninovou úspěchem, neboť před turnajem nedokázala vyhrát sedm zápasů v řadě. Sebevědomí si zvedla až ve wimbledonské čtyřhře, kde s krajankou Zvonarevovou prohrály až ve finále.

Dnes byly hrozné těžké podmínky, ale obě jsme bojovaly až do konce," řekla Vesninová, jež se neubránila slzám. "Na konci druhého setu jsem se začala cítit zle, vůbec mi nebylo dobře. Ale jsem pyšná, že jsem bojovala až do posledního míčku. Byl to skvělý týden, ale Anastasia si dnes vítězství zasloužila."

Obě Rusky mají v dalším týdnu volno a pomalu se přesunou na americké betony. Příští týden je čeká turnaj v Cincinnati.

- WTA INTERNATIONAL ISTANBUL (Turecko, tv. povrch, 220.000 dolarů) -
nedělní výsledky (01. 08. 2010)

Dvouhra - finále:
Pavljučenkovová (3-Rus.) - Vesninová (Rus.) 5-7 7-5 6-4

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

3
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
smazaný uživatel
Vesnina dobře rozehrané finále do vítězného konce nedotáhla, ach jo. A nakonec si ještě hezky poplakala. V loňském finále jsem výhru samozřejmě přál Karolíně (vyšlo to), dnes tomuhle roztomilému medvídkovi (nevyšlo to).
Reagovat
skott
Respekt pred obema holkama, predvedly strhujici podivanou!!!Dlouho me zadny zapas nevtahnul do deje jako dnesni finale i pres obcasna ¨hlucha¨ mista.Puvodne jsem myslel, ze mi bude jedno, ktera vyhraje, ale nakonec musim priznat, ze jsem se pristihl, jak vitezstvi podvedome preju Vesne.Za predchozi nezdary, za nedavny Wimbledon s Verkou Zvonarevou, ale predesvim proto, ze Nasta toho vyhraje jeste strasne moc, ma talent sbirat tituly po hrstech, pro Lenu takova porazka musi byt zdrcujici.Rikat vsechny sance, ktere mela, by bylo zbytecne, ale v jednu chvilku jen dva micky od vitezstvi ve druhem setu pri 5-4 a 30-15 na Nasti servisu nebo v rozhodujicim po brejku 3-1 vedla...to byly promarnene prilezitosti, ktere boli moc a nedivim se, ze na konci dlouho plakala:(
Nadruhe strane musim ocenit Nastu, jakym zpusobem uz dokazala vyhrat druhy titul z nepriznive pozice.Jen mi opet potvrdila povahu vitezky, ma v sobe to co napriklad Serena nebo Masha, kazdy micek hrat jako mecbol, bojuje zkratka az do konce, i kdyz se ji treba nedari podle predstav.Coz si myslim, ze byl pripad i v ted Istanbulu nebo minuly tyden v Portorozi.Na americkych betonech bude nutne vyrukovat proti elitnim souperkam s necim vic z jeji strany...Presto velka gratulace Pavly!!
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist