Rusky jsou ve finále, proti Slovenkám se dostaly ze stavu 0-2

21. 4. 2013, 21:15
Aktuality 11
Návod českým tenistkám jak otočit semifinále Fed Cupu z 0-2 na zápasy daly Rusky. Ty dnes na domácí antuce v Moskvě odvrátily tři mečboly Slovenek a staly se prvními finalistkami letošního ročníku.
Jekatěrina Makarovová a Jelena Vesninová

Slovenské tenistky měly po sobotních dvouhrách, v nichž Dominika Cibulková zdolala Anastasii Pavljučenkovovou a Daniela Hantuchová porazila Marii Kirilenkovou, nakročeno do svého druhého finále (v roce 2002 soutěž vyhrály). Jenže Rusky v moskevské hale potvrdily svou zarputilost a duel podobně jako čtvrtfinále v roce 2011 proti Francii otočily. 

Třináctá hráčka světa Maria Kirilenková - při neúčasti Šarapovové a Petrovové týmová jednička - v dnešní úvodní dvouhře porazila 7-5 6-1 Dominiku Cibulkovou. Slovenská tenistka v obou setech neudržela náskok brejku a Slovenky do listopadového finále poslat nedokázala.

Domácí hrdinkou se pak stala Jekatěrina Makarovová, jež nejprve nastoupila místo Pavljučenkovové proti Daniele Hantuchové a výhrou 6-3 4-6 6-4 se postarala o vyrovnání. Zkušená Slovenka přitom ve třetím setu vedla 3-1.

Cibulková s Hantuchovou mohly odčinit zaváhání z dvouher ve čtyřhře a proti dvojici Makarovová a Jelena Vesninová začaly dobře, když první set vyhrály 6-4. Další sady však získaly poměrem 6-3 6-1 domácí tenistky a zajistily tak Ruskám šanci bojovat o pátý fedcupový triumf v historii.

"Rozhodlo pár loptiček, chyběl nám kousek štěstí. Jsme ale hrdé na to, co jsme v Moskvě předvedly. Byly jsme velmi blízko postupu do finále. Máme skvělý tým a příští rok se o to pokusíme znovu," řekla pochopitelně zklamaná Hantuchová. 

Rusky si tak po dvou letech od domácí porážky s Českem znovu zahrají finále. To budou hrát na začátku listopadu v každém případě na půdě soupeřek, kam však poletí, si musejí počkat do pondělka. Program druhého semifinále českých tenistek v italském Palermu byl totiž za stavu 2-1 pro domácí odložen kvůli dešti.

- FED CUP 2013 SEMIFINÁLE -
(Rusko/Moskva, antuka / hala)
kompletní výsledky (20. - 21. 04. 2013)

Rusko - Slovensko 3-2 ... konečný výsledek
Pavljučenkovová - Cibulková 7-5 1-6 4-6 ... 0-1
Kirilenková - Hantuchová 2-6 4-6 ... 0-2
Kirilenková - Cibulková 7-5 6-1 ... 1-2
Makarovová - Hantuchová 6-3 4-6 6-4 ... 2-2
Makarovová/Vesninová - Cibulková/Hantuchová 4-6 6-3 6-1 ... 3-2

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

11
Přidat komentář
smazaný uživatel
Tak to mě fakt mrzí :( zvlášť když k tomu měly takhle dobře nakročeno..
Reagovat
smazaný uživatel
Včera som chcel napísať, že Slovenky sú schopné to ešte prehrať a hľa, prehrali..

Úprimne vsak treba povedať, že som nečakal ani tie dva body.
Reagovat
smazaný uživatel
Když jsem ten "ruský spisovatel" (nejsem náhodou taky "ruský agent"? :D), tak k tomu ještě musím něco napsat...

Myslím, že určitý podíl na tomto obratu má i Alex Ovečkin. Jeho dva góly v Montrealu povzbudily Makiri a hned to vypadalo jinak než včera. :D No a potom zaúřadoval starý lišák Tarpiščev, který udělal z Ekateriny nečekanou hrdinku... Na finále bych ovšem lišákovi doporučoval přesvědčit Mashu, aby to bylo jistější. :)

Slovenské holky jsou pochopitelně smutné a musím říct, že hlavně Danky je mi opravdu líto. Přál jsem ruským holkám, ale kdyby si Daniela ještě jednou zahrála finále, tak bych se taky nezlobil... Pokud ale Daniela ještě pár let vydrží, tak mají Slovenky velmi slušnou šanci, aby zůstaly ve Světové skupině a něco tam dokázaly.
Reagovat
smazaný uživatel
Škoda, holky, tak dobře jste začaly:-(
Reagovat
smazaný uživatel
hm veľká škoda Daniela si za tú bojovnosť minimálne zaslúžila finále :/
Reagovat
smazaný uživatel
Škoda je hlavně Srbska. :( Ale aspoň mě může těšit, že Anička vyhrála obě dvouhry. Jinak se holt potvrdilo, co jsem tady psal v úterý. Prostě na to Ana byla sama, i když Bojana dneska na Monu měla...

"Při těchto nominacích a domácím prostředí jsou Němky docela velké favoritky. Já můžu jenom doufat v překvapení, jehož hlavní strůjkyní bude Ana. Bude to ale nesmírně těžké i v tom případě, že by Ana dvakrát vyhrála. Nevím, kdo by udělal ten třetí bod. Bojana je velká bojovnice a ve Fed Cupu ještě větší, ale zrovna od toho minulého Fed Cupu se jí nedaří. No a Vesna Dolonc podle mě není zrovna tou hráčkou, která by proti Němkám udělala bod..."

Bez Jeleny to bude fakt těžké. Srbský tým prostě bude muset vždycky spoléhat na dva body od Any a jeden od Bojany. No a když Ana bude chybět, tak to bude prakticky beznadějné... Bojana není vůbec špatná a letos si ve Fed Cupu prostě vybrala smůlu. Proti Slovensku hrála celý víkend se zraněním a teď v Německu nastoupila proti dvěma silným soupeřkám. Já ale nepochybuju, že její chvíle ve Fed Cupu přijdou... Jenže ty zbývající hráčky, to je prostě problém. Neříkám, že se Aleksandra a Vesna v tom deblu nesnažily, ale s Anou by podle mě byla mnohem větší šance. Nevím, proč to Vranes nezkusil. Pokud nemá kapitán dvě specialistky na debla, tak obvykle nominuje hráčku, která udělala dva body ve dvouhrách...

Ale jak říkám: Mám radost z výkonů Any a další výhoda je, že zůstává ve Stuttgartu a nemusí se na další turnaj nikam přesouvat. :)

Jen tak pro zajímavost: Srbským holkám dneska na lavičce fandila i Jelena, která ve Stuttgartu taky bude hrát. Při té čtyřhře byl trochu paradox, že tři nejlepší srbské hráčky seděly na lavičce... No a na německé lavičce byla kromě Petko, Julie a dalších holek taky Květa Peschke (asi z iniciativy manžela :D). Jinak Němky jsou taky sympatický tým a v té světové skupině určitě můžou něco dokázat... Jo, a Sabine je moc milé děvče. Pozoroval jsem, jak se při tom deblu pořád usmívala. :)
Reagovat
smazaný uživatel
Máš pravdu, Srběnek je taky škoda:-(...moc jsem nevěřila, že můžou Němky porazit, ale Aničce jsem na ty dva body věřila a ona je fakt dala:-)...za to si zaslouží velkou pochvalu. A Bojana pochvalu za bojovnost, proti Moně uhrála set... Na druhou stranu hanba Jeleně, že Srbkám nepomohla:-(
Jinak taky toho trenéra nechápu, že tam dal na deblík Dolonc a Krunič, ty vážně neměly šanci:-(
A Sabine je sympaťačka, to jo:-))) Němkám to nakonec docela přeju, díky ní a Petko:-)
Reagovat
smazaný uživatel
Jo, z Any se možná stává ideální hráčka pro Fed Cup. :) Její poslední dvě výhry nad hráčkami z Top 10 byly právě ve Fed Cupu. Loni ve finále s Petrou a teď proti Angelique...

Jak je to vůbec s tou Jelenou? Holky povzbuzovala na Twitteru i přímo ve Stuttgartu, ale platnější by určitě byla na kurtu. Jsem docela přesvědčený, že s ní by Srbsko vyhrálo... Bude ještě Jelena někdy hrát Fed Cup, nebo už definitivně skončila?

No a co se týká německého týmu, tak jsou mi taky sympatické Sabine a Petko. Pak samozřejmě ještě krásná Julia, i když teď s těmi hadry od Fily už to není ono. :D Sabine je moc milá a Petko je sympaťačka a má obrovské charisma. Líbilo se mi, jak ji pořád zabírali. Vůbec se giginovi nedivím... :)
Reagovat
smazaný uživatel
:-)...kéž by je porážela i mimo repre, ona na to herně určitě má, koukala jsem na ni chvíli proti Kerber a co dokáže vystřihnout za nádherné technické údery (vedle těch bombiček, co obyčejně střílí), to je prostě paráda:-)))

S tou Jelenou...upřímně nevím. Po tom finále proti ČR oznámila, že za repre končí, tak jsem s tím počítala. Pak jsem tady ale četla, že nenastupuje proti Slovenkám kvůli zranění, což mne zmátlo...No uvidíme, každopádně je to velká škoda, protože Jelena teď má celkem formu a kor na antuce jí to jde. Ale co se dá dělat no:-(:-)
Reagovat
smazaný uživatel
Já Aničce pořád věřím. :) Ona na antuce umí, jinak by nevyhrála RG. Věřím, že letos jí antuka bude sedět. Z loňska toho moc neobhajuje, takže vzhůru za body! :)

Hm, tak o Jeleně víš to samé, jako já... Bylo by vážně fajn, kdyby ještě hrála. Když má formu, tak proč ne? Co si pamatuju, tak Ana jednu dobu ve Fed Cupu nehrála, protože neměla formu a myslela si, že týmu nemůže pomoct. Pak ji někde o fedcupovém víkendu vyfotili s Verdascem a strašně ji za to v Srbsku kritizovali... No a když jsem před pár dny četl komentáře na rts.rs ohledně Jeleny, tak tam jí to moc lidí nevyčítalo. Přitom já vůbec nevidím důvod, proč by nemohla hrát... Je to škoda.
Reagovat
smazaný uživatel
Ona umí všude:-))...jen trochu konzistence ve výkonech a určitě by se v žebříčku posunula výš. Ale jinak máš samozřejmě pravdu, antuku má asi nejraději, když na ní dosáhla největšího úspěchu kariéry:-))

Já ti nevím, proč se k nim nepřidala. Třeba ten konec za repre bere vážně, i když by to fakt byla škoda:-(:-) Jinak co jsem četla komentáře, tak i Jeleně vyčítají, že nehrála/nehraje...
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist