Rusky mají nakročeno do semifinále, Itálie má problémy

4. 2. 2012, 22:47
Aktuality 1
Loňské finalistky Fed Cupu Rusky jsou blízko postupu do semifinále. V Moskvě vedou nad Španělkami už 2-0, když se o body postarala Maria Šarapovová a Světlana Kuzněcovová. Nečekaný vývoj má zápas v Itálii, kde Ukrajinky dokázaly po skalpu Schiavoneové vyrovnat.
Maria Šarapovová

Ruské tenistky se dostaly po sobotních dvouhrách do vedení 2-0 na zápasy. Ve svých dvouhrách zvítězily hladce ve dvou setech Maria Šarapovová i Světlana Kuzněcovová. Světová trojka Šarapovová zvítězila nad debutantkou v soutěži Silvií Solerovou 6-2 6-1, Kuzněcovová ztratila v duelu s Carlou Suárezovou pouze o game více.

Šarapovová, která hraje ve Fed Cupu teprve třetí utkání, napravila loňský neúspěch v souboji s Francií. Tehdy podlehla ve dvou setech Virginii Razzanové a druhý den už do hry nezasáhla.

"Před zápasem jsem byla trochu nervózní, protože v předchozích fedcupových utkáních v Moskvě jsem nehrála nejlépe," přiznala finalistka nedávného Australian Open. "Bylo důležité udržet koncentraci, věřit si a dokázat, že jsem lepší. Jsem ráda, že se to všechno povedlo a můžu být spokojená," uvedla Šarapovová po vítězství nad 77. hráčkou žebříčku WTA.

Nečekané problémy mají na antuce v Bielle Italky. Sara Erraniová, jež jako čtvrtfinalistka Australian Open dostala šanci místo Pennettaové, se sice kapitánu Corradu Barazzuttimu odměnila hladkou výhrou nad ukrajinskou jedničkou Katerynou Bondarenkovou, italská jednička Francesca Schiavoneová pak ale selhala. Vítězka French Open 2010 a jeho loňská finalistka prohrála hladce 1-6 2-6 s Lesyou Curenkovou.

"Byla to směs několika věcí. Ona hrála dobře a ja se nedokázala dostat ke své hře. Jsem naštvaná sama na sebe zklamaná vůči týmu. Když hrajete za Itálii, nehrajete sami za sebe," komentovala svůj výpadek proti 121. hráčce světa zkušená Schiavoneová.

Vyrovnaný je po dnešku také duel v Belgii, kde domácí výběr bez Kim Clijstersové hraje proti Srbkám. O body se postaraly týmové jedničky Yanina Wickmayerová a Jelena Jankovičová.

- FED CUP SVĚTOVÁ SKUPINA I -
sobotní výsledky (04. 02. 2012)

Rusko - Španělsko 2-0 po sobotních dvouhrách
Šarapovová - Solerová 6-2 6-1
Kuzněcovová - Suárezová 6-3 6-1

Belgie - Srbsko 1-1 po sobotních dvouhrách
Flipkensová - Jankovičová 5-7 5-7
Wickmayerová - Jovanovská 6-4 6-4

Itálie - Ukrajina 1-1 po sobotních dvouhrách
Erraniová - K. Bondarenková 6-2 6-3
Schiavoneová - Curenková 1-6 2-6

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

1
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist