Rusky povede Kirilenková, Srbky přiletí s Ivanovičovou i Jankovičovou

11. 4. 2012, 22:44
Aktuality 10
Semifinálový souboj Fed Cupu, z nějž vzejde finálový soupeř pro vítěze duelu Česko - Itálie, by v Moskvě mohl nabídnout napínavé duely. Domácím Ruskám sice v sestavě chybí žebříčkově nejlépe postavené hráčky, i tak má nominované kvarteto velkou sílu. Srbky zase přiletí se dvěma bývalými světovými jedničkami.
Maria Kirilenková

Ruskám, které jsou v semifinále pátý rok po sobě, bude chybět světová dvojka Maria Šarapovová a desítka Věra Zvonarevová, o finále hned tři hráčky třetí světové desítky: Marii Kirilenkovou (21. hráčka světa), Anastasii Pavljučenkovovou (22.) a tradiční oporu Světlanu Kuzněcovovou (27.) doplňuje Jelena Vesninová, aktuálně jedenáctá deblistka světa.

Týmovou jedničkou by tak měla být Kirilenková, která ale ve Fed Cupu oba své singlové zápasy prohrála (v roce 2006 s Clijstersovo a loni s Kvitovou). Nicméně z ruského výběru má letos nejlepší formu a kapitán Šamil Tarpiščev by jí měl dát šanci.

Srbky jsou v semifinále poprvé v historii a o finále budou na antuce v Moskvě bojovat v nejsilnější možné sestavě. Nehrající kapitán Dejan Vranes se může spolehnout na kvality dvou bývalých světových jedniček Jeleny Jankovičové (14.) a Any Ivanovičové (20.). Hvězdné duo doplňují Bojana Jovanovská a Aleksandra Kruničová. Tenistky z Balkánu se musí soustředit především na dvouhry, v závěrečné čtyřhře by totiž už byly v roli outsidera. 

Semifinále Fed Cupu jsou na programu příští víkend 21. a 22. dubna. O druhé místo ve finále budou v Ostravě bojovat české tenistky proti Italkám. Více o nominacích čtěte zde.

Američanky v baráži i se Serenou
Na programu jsou také barážové zápasy. Se Serenou Williamsovou, ale bez její sestry Venus, budou americké tenistky bojovat o návrat po roční pauze zpět mezi fedcupovou elitu. Na Ukrajině, jejíž jedničkou je až 110, hráčka světa Lesja Curenková, nastoupí také Christina McHaleová, Sloanne Stephensová a Liezel Huberová.

Bez svých opor Kim Clijstersové i Yaniny Wickmayerové poletí Belgičanky bojovat o záchranu do Japonska.

Slovenky v silné sestavě s Dominikou Cibulkovou, Danielou Hantuchovou, Magdalénou Rybárikovou a debutantkou Anno Karolinou Schmiedlovou čeká těžký duel na španělské antuce, Španělky však mají v sestavě pouze jednu ze čtyř hráček v Top 100 Silvii Solerovou-Espinosaovou.

Andrea Petkovicová se objevila v nominaci německých tenistek, které po porážce s Češkami čeká domácí duel proti Austrálii v čele se Stosurovou. Světová jedenáctka Petkovicová hrála naposledy na začátku sezony v Sydney, od té doby léčila únavovou zlomeninu v bederní části zad.  Naopak kvůli problémům s kotníkem v sestavě chybí Sabine Lisická.

Předposlední dubnový víkend se konají také duely o záchranu/postup ve Světové skupině II. Bez světové jedničky Viktorie Azarenkové nastoupí Bělorusky ve Švýcarsku, Francie hostí Slovinsko, Britky vedené Judy Murrayovou čeká zápas ve Švédsku a Argentina se utká s Čínou, které nepomůže ani jedna z elitních hráček Na Li, Jie Zheng, Shuai Peng a Shuai Zhang.

- FED CUP 2012 -

Nominace na všechny semifinálové a barážové zápasy najdete na stránkách Fedcup.com

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

10
Přidat komentář
smazaný uživatel
jsem rád, že Makiri hraje Fed Cup, snad jí to bude něco platné a na tu olympiádu se dostane, je krůček do Top 20, tak snad se do ní letos dostane a ve Fed Cupu se stane stálým členem... zápas se Srbkama bude zajímavý a nevidím v něm jasnýho favorita, možná Rusky mají větší šanci na vítězství tak 60:40, rozhodně by to měl být zajímavý souboj, Světlana bude určitě týmovou dvojkou, Nastya letos nemá vůbec formu, Světa taky není zázračná, ale furt má obrovské zkušenosti, které může prodat.... jsem na ty zápasy zvědav, Ana vs Maria obě vcelku ve formě, Světa vs Jelena, kdy ani jedna letos nehraje, jak by si přála...
Reagovat
Vojtaakk
Teším se na zápas Kirilenko-Ivanovic... čistě z pánských důvodů..
Reagovat
tommr
je zajímavý jak různý země přistupujou k FC. Líbí se mi, že naše hráčky přistupujou k FC tak zodpovědně i když je to dost znevýhodnuje proti soupeřkám, který FC nehrajou ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
Kéž by vyhrálo Japonsko... Kdyby hrálo proti nám, a Date Krumm By ještě hrála, to bych byl moc rád ;)
Reagovat
tommr
Belgie bez Clijstersový a Wickmayerový nemá proti Japonsku šanci. Jako možnej soupeř by pro nás Japonsko bylo atraktivní i kdyby už Date-Krumm nehrála ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
Takže kvůli Aně fandím Srbsku. :) Myslím si, že Srbky mají velmi dobrou šanci, i když ruský tým je kvalitní a hodně vyrovnaný...
Reagovat
gigin
Já si s dovolením přisednu a jedu samozřejmě s tebou !! Idemoooo !!! :-))
Reagovat
smazaný uživatel
U tebe to je jasné. :) Já čekal na nominace a když za Srbsko hraje Ana a za Rusko nebude hrát Masha, tak nemám o čem spekulovat. Ze srbského týmu je mi ještě sympatická Bojana a z ruského Makiri, ale v tomto složení u mě vedou Srbky. :)
Reagovat
VlS
To od tebe není hezký, že nemáš rádm jemnou Světlušku a drobounkou Nastěnku.
Reagovat
smazaný uživatel
To není pravda. Nasťa mi je taky docela sympatická a Světlana je dobrá šoumenka. Ale na Makiri prostě nemají a na Mashu už vůbec ne. :)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist