Rusové mají v daviscupové nominaci i čtrnáctiletého Žženova

29. 1. 2019, 17:54
Aktuality 0
Vedení ruského tenisu zařadilo do nominace na kvalifikační zápas Davisova poháru se Švýcarskem i teprve čtrnáctiletého hráče. Vedle světové jedenáctky Karena Chačanova a dalších tří tenistů z elitní stovky žebříčku je v týmu také Konstantin Žženov, jemuž je 14 let a deset měsíců.
Konstantin Žženov

Žženov, jenž loni ještě hrál na mistrovství světa družstev do 14 let v Prostějově, se může stát nejmladším ruským tenistou v historii Davis Cupu. Tento primát drží Andrej Rubljov, který ve slavné týmové soutěži debutoval v necelých 17 letech.

Podle webu Davisova poháru byl nejmladším tenistou, který zasáhl do hry, třináctiletý Marco De Rossi ze San Marina. Ten nastoupil v roce 2011, současná pravidla už start hráčů mladších 14 let nepovolují.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist