Rusové v Barlettě opět překvapili

28. 3. 2008, 17:23
Aktuality 0
Challenger v italské Barlettě zná už jména všech semifinalistů. Dvě ruská jména se mezi nimi ale určitě nečekala. Prvním je Yuri Šukin, který po turnajové čtyřce dnes vyřadil i pátého nasazeného Španěla Granollerse-Pujola. Dál jde i další Rus tenista - kvalifikant Mikhail Kukuškin si ve četvrfinále poradil s Gimenem-Traverem ze Španělska.
Ruský tenista Yuri Šukin postoupil na challengeru v italské Barlettě už do semifinále

Osmadvacetiletý Rus Yuri Šukin v loňské sezoně získal 3 challengerové tituly na antuce. Letos však odehrál 7 zápasů a nepřipsal si ani jednu výhru. V Barlettě tak mezi favority určitě nepatřil. Jenže v úvodním jako by se chytil na domácím kvalifikantovi Brizzim výhrou 6-2 6-2 a nastartoval se na cestu kata nasazených tenistů. V 2. kole vyřadil turnajovou čtyřku Vassalla-Arguella z Argentiny a dnes si poradil i pátým nasazeným Španělem Granollersem-Pujolem - první sadu sice Šukin prohrál 3-6, ale druhou získal bez ztráty gamu a v rozhodujím dějství si už postup do semifinále sebrat nenechal. V něm může myslet na skalp dalšího z nasazených, turnajové šestky Borise Pašanského ze Srbska. Ten si dnes poradil s domácím Gianlucou Nasem, jenž hrál díky udělení divoké karty od pořadatelů.

Dalším překvapením je postup jiného Rusa - Mikhaila Kukuškina. Až 182. hráč světového žebříčku, který si dosud zahrál jediné utkání na turnaji ATP, se v Barlettě musel nejdříve probýt kvalifikací, aby mohl následně porazit Rakušana Daniela Koellerera, třetího nasazeného Brazilce Marcose Daniela a dnes přehrát i Gimena-Travera ze Španělska. Rus ve čtvrtfinálovém souboji poprvé ztratil set, ale rozhodující sadu pro sebe získal v poměru 7-5 a zítra si zahraje s Nicolasem Devilderem, jenž byl dnes blízko vyřazení. S Albertem Martinem totiž prohrával 2-6 2-4 a vůbec neměl recept na Španělovo podání. Jenže od 7. gamu druhého setu se vše otočilo. Devilder dotáhl 2. sadu do zkrácené hry, tu vyhrál, v rozhodující sadě už dominoval a postoupil do semifinále.

V Barlettě se hraje o celkovou dotaci ve výši 50.000 dolarů.

Challenger Barletta - páteční výsledky:

Dvouhra - čtvrtfinále:
Pašanski (6-Srb) - Naso (W-Itá) 6-2 6-4
Šukin (Rus) - Granollers-Pujol (5-Špa) 3-6 6-0 6-3
Kukuškin (kv.-Rus) - Gimeno-Traver (Špa) 6-3 1-6 7-5
Devilder (Fra) - A. Martin (Špa) 2-6 7-6 6-2

TenisPortal.cz, Luboš Zabloudil

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist