Ruud je ve Švýcarsku po 16 zápasech neporažen. Po Ženevě obhájil titul i ve Gstaadu

24. 7. 2022, 14:26
Aktuality 2
ATP GSTAAD - Norský tenista Casper Ruud vylepšil svou bilanci na akcích ATP ve Švýcarsku na 16-0. Dva měsíce po úspěšně obhajobě titulu v Ženevě si po roce zopakoval triumf i ve Gstaadu, kde v dnešním finále zdolal 4-6 7-6 6-2 Itala Mattea Berrettiniho a získal třetí letošní a celkově 9. trofej pro vítěze turnaje ATP.
Profily hráčů
Casper Ruud (© swissopengstaad.ch)

Třiadvacetiletý finalista letošního Roland Garros Casper Ruud potvrdil, že se mu ve Švýcarsku daří. Vedle dnešní úspěšné obhajoby v Gstaadu má světová pětka ve sbírce i tituly z posledních dvou ročníků turnaje v Ženevě a na švýcarské půdě drží zápasovou bilanci 16-0.

V utkání s Matteem Berrettinim ale dnes musel Ruud dotahovat ztrátu úvodního setu, který Ital získal za 48 minut. Druhou sadu vybojoval norský tenista ve zkrácené hře a třetí set pak vyhrál díky jedinému úspěšnému brejku v pátém gamu. O tři roky staršího soupeře porazil za více než dvě a půl hodiny a oslavil třetí letošní titul.

Casper RuudKrátce po vítězství se Ruud odhlásil z navazujícího turnaje v Kitzbühelu, kde měl také obhajovat loňský titul. Absenci příští týden v Rakousku vysvětlil problémy s ramenem.

"Je nám to moc líto. Casper tento týden odehrál pod léky tlumícími bolest a bez pauzy by se jeho potíže zhoršily," řekl Ruudův otec Christian, sám bývalý tenisový profesionál.

Berrettinimu nevyšel útok na třetí turnajový triumf v řadě po výhrách na trávě ve Stuttgartu a v Queen's Clubu. O účast ve Wimbledonu poté přišel kvůli pozitivnímu testu na koronavirus, nyní se po nucené pauze na okruh vrátil další finálovou účastí. Z nadcházejícího turnaje v Kitzbühelu se stejně jako Ruud odhlásil.

• ATP 250 GSTAAD •
Švýcarsko, antuka, 534.555 eur
nedělní výsledky (24. 07. 2022)
• Dvouhra - finále •
Ruud (1-Nor.) - Berrettini (2-It.) 4-6 7-6(4) 6-2
• Čtyřhra - finále •
Brkič/Cabral (Bosna/Portug.) - Haase/Oswald (Niz./Rak.) 6-4 6-4
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

2
Přidat komentář
Fandina
Pěkně Casper. Je to sympoš a porazil dalšího sympoše. Někteří tenisti jsou velcí sympaťáci. A jinak Ruud jede. Pěkné. smilesmilesmile
Reagovat
Rafaeoli25
Ruud je aktuálně určitě jeden z nejlepších antukářů, pravdou je, že ve střetu s Nadalem, Djokovičem, ale asi i Zverevem by neuspěl, zřejmě ani s Tsipem. Berrettini zasluhuje poklony větší, je komplexním hráčem, který umí jako jeden z mála mladších hráčů na všech površích. Doufám, že GS mu v budoucnu neunikne.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist