Ruud v San Diegu vyřadil Murrayho, Karacev zastavil Hurkacze

1. 10. 2021, 10:41
Aktuality 5
ATP SAN DIEGO - Brit Andy Murray skončil na turnaji ATP 250 v San Diegu ve druhém kole. Bývalý nejlepší tenista světa v něm prohrál se světovou desítkou Norem Casperem Ruudem. Vítěznou sérii Poláka Huberta Hurkacze ukončil Rus Aslan Karacev.
Casper Ruud

Andy Murray si minulý týden v Métách zahrál po dvou letech ve čtvrtfinále turnaje ATP, v San Diegu vyýsledek zopakovat nedokázal. Po úvodní výhře nad domácím Denisem Kudlou nestačil na druhého nasazeného Caspera Ruuda. Trojnásobný grandslamový vítěz podlehl světové desítce 5-7 4-6.

Čtyřiatřicetiletý Brit se s Ruudem držel do stavu 5-5, poté prohrál dva gamy a následně další tři. Ztrácel 0-3 a už zápas neotočil.

"Na druhé straně sítě proti mě stála legenda tohoto sportu za poslední desetiletí. Je pro mě inspirací i to, jak se Andy dokázal po všech těch vážných zraněních vrátit. Neměl teď šťastné roky, ale je skvělé ho vidět zpátky. Hrál na vysoké úrovni," ocenil vítěz čtyř letošních turnajů Ruud, který byl minulý týden členem vítězného evropského týmu v Laver Cupu.

Zatímco Murray se nyní bude připravovat na 'pátý grandslam' v Indian Wells, kam dostal divokou kartu, dvaadvacetiletý Nor Ruud bude v San Diegu usilovat o premiérové semifinále na tvrdém povrchu. Ve čtvrtfinále ho čeká souboj s Italem Lorenzem Sonegou (h2h 1-0).

Hubert Hurkacz čtyři dny po triumfu v Métách a sérii pěti vítězství našel přemožitele. Pátého nasazeného Poláka vyřadil po obratu 5-7 6-4 6-2 Aslan Karacev.

Ruský tenista ve čtvrtfinále vyzve Grigora Dimitrova (h2h 1-0), kterého porazil na letošním Australian Open. Bulhar ve druhém kole  smetl dánského outsidera a hráče z desáté světové tovky Augusta Holmgrena 6-1 6-1. 23letý Dán v Kalifornii nastoupil jako lucky loser místo Kanaďana Félixe Augera-Aliassimeho.

• ATP 250 SAN DIEGO •
USA / Kalifornie, tv. povrch, 661.800 dolarů
čtvrteční výsledky (30. 09. 2021)
• Dvouhra - 2. kolo •
Ruud (2-Nor.) - Murray (Skot.) 7-5 6-4
Shapovalov (4-Kan.) - Fritz (USA) 7-6(7) 6-2
Karacev (Rus.) - Hurkacz (5-Pol.) 5-7 6-4 6-2
Norrie (Brit.) - Evans (8-Brit.) 7-6(3) 6-3
Sonego (9-It.) - Korda (USA) 6-4 6-3
Dimitrov (Bulh.) - Holmgren (Dán.) 6-1 6-1
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

5
Přidat komentář
Tomas_Smid_fan
To je docala zklamání Hubertesmile
Shapo už spíš vostuda...
Reagovat
EllNino
Po Wimbledonu v lese :/
Reagovat
Pe3k
Přesně takhle to měl loni Felix.
Reagovat
sojka1
v epickem zapase porazi Risu a clanek nikde... :-(
Reagovat
turista
To je Jirkův úspěch. Gasquet je hvězda i když už mu to tak nejde když hraje challenger.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist