Rybáriková porazila Giorgiovou a čeká ji dosud největší finále

22. 8. 2014, 20:39
Aktuality 10
WTA NEW HAVEN - Magdaléna Rybáriková se po týdnech trápení probouzí těsně před posledním grandslamem sezony. V New Havenu dnes porazila bez ztráty podání Italku Camilu Giorgiovou a pošesté v kariéře a poprvé na turnaji WTA Premier postoupila do finále. O pátý titul si zahraje s Kvitovou, nebo Stosurovou.
Magdaléna Rybáriková

Magdaléna Rybáriková letos objíždí jeden turnaj za druhým, příliš se jí ale nedařilo. Z 22 startů byla jen dvakrát ve čtvrtfinále a jednou v semifinále. To si zahrála v červnu na trávě v Hertogenboschi, od té chvíle prohrála 7 z 8 zápasů.

Tento týden v New Havenu však pětadvacetiletá Slovenka ožila. Ve druhém kole si proti obhájkyni titulu Simoně Halepové připsala premiérový skalp světové dvojky, dnes porazila bez ztráty podání přemožitelku čtyřnásobné šampionky Wozniacké Italku Camilu Giorgiovou a poprvé v kariéře postoupila do finále turnaje WTA Premier s dotací 710 tisíc dolarů.

Rybáriková v prvním vzájemném duelu s o tři roky mladší Giorgiovou sice čelila 11 brejkbolům, ovšem všechny dokázala zlikvidovat. Sama naopak proměnila tři z pěti šancí na brejk a po necelé hodině a půl zvítězila 6-2 6-4. Klíčovým byl také rozdíl spáchaných nevynucených chyb; Slovenka jich udělala jen devět, zatímco Italka 33.

"Při některých brejkbolech jsem asi měla trochu štěstí, ale při většině z nich jsem zahrála opravdu dobře. Dokonce jsem si pomohla i druhým servisem," komentovala Rybáriková porci odvrácených brejkbolů.

Rodačka z Piešťan tak postoupila do svého šestého finále v kariéře (z toho čtvrtého na půdě Spojených států), až dosud o titul bojovala vždy jen na turnaji WTA International. Ve finálových zápasech má bilanci 4 výher a 1 porážky, když si trofeje odvezla v předchozích dvou letech z Washingtonu, v roce 2011 z Memphisu a před pěti lety z Birminghamu. Prohrála pouze v čínském Guangzhou.

"Ve Spojených státech hraju ráda, mám ráda kurty s tvrdými povrchy a mám ráda tento turnaj. Všechno je tu velmi bezstarostné a uvolněné. Jsou tu skvělé hotely a cítím se tu opravdu dobře," řekla 68. hráčka světa Rybáriková, jež se v New Havenu stala nejhůře postavenou tenistkou ve světovém žebříčku, jež dokázala postoupit do finále.

O pátý a zároveň nejcennější titul si Rybáriková zahraje proti dvojnásobné wimbledonské vítězce Petře Kvitové, jež v druhém semifinále smetla bývalou vítězku US Open Australanku Samanthu Stosurovou.

- WTA PREMIER NEW HAVEN -
(USA / Connecticut, tv. povrch, 710.000 dolarů)
páteční výsledky (22. 08. 2014)
• Dvouhra - semifinále •
Kvitová (2-ČR) - Stosurová (Austr.) 6-3 6-1
Rybáriková (SR) - Giorgiová (It.) 6-2 6-4
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

10
Přidat komentář
Fredy
To byla jízda ! Velká gratulace k postupu do finále ! ! PETRO pojď ! ! !
Reagovat
rib
to teda Petra se Sam je asi o dvě třídy zajímavější tenis, než co tam předvedla Giorgi. Rybarikova nemusela nic, dostala spoustu míčů zadarmo...
Reagovat
blixa
Tak kdyby nedostala, tak by nevyhrála.Magdalena zase není nějaká tenisová supermanka ;-)
Reagovat
tommr
to sice není, ale je to solidní hráčka z první stovky. Petra jí zítra rozhodně nesmí podcenit ... :)
Reagovat
VlS
No, tak bylo to pěkné, gratulace Peťko.
Reagovat
smazaný uživatel
Giorgi je najutocnejsia hracka aku som kedy videl, riskuje skoro z kazdej pozicie, kazdy kto s nou chce vyhrat sa musi vo vela vymenach ubranit a cakat na jej chybu, to nie je az tak zadarmo
Reagovat
VlS
No, tak včera Magda ani čekat nemusela a Camila se destruovala pěkně fofrem.
Reagovat
smazaný uživatel
Veľku radosť si mi spravila , pretože si vyradila Giorgiovu !! :) :)
ale vo finale prehraš s Petrou :)
Reagovat
Fandina
Neviděla jsem to, ale mám radost. Pohodová hra Magdy se mi vždycky líbí. Tak gratulka Magdi a jen tak dál! Pome Magdo pome!
Reagovat
Titan
Přál jsem to Camille páč Rybárikovou zatím nesleduji, ale jsem rád, jak se Giorgi dostává dál. Záleží na tom, kolik rad trenérů bude schopna akceptovat. Na kanonádu je třeba o trošku stabilnější kanón...:-))
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist