Rybáriková v Číně vyřadila obhájkyni titulu Gajdošovou

22. 9. 2011, 21:37
Aktuality 0
WTA GUANGZHOU - Duel dvou slovenských rodaček v čínském Guangzhou vyhrála Magdaléna Rybáriková, jež vyřadila obhájkyni titulu Jarmilu Gajdošovou.
Magdaléna Rybáriková

Jarmila Gajdošová si před rokem v čínském Guangzhou došla pro svůj první ze dvou titulů, když cestou za triumfem ztratila pouhých 15 gamů. V posledních týdnech ale formou neoslňovala, i tak ale po pěti měsících postoupila do čtvrtfinále.

V něm se slovenská rodačka s australským pasem utkala s krajankou Magdalénou Rybárikovou, která obhájkyni titulu vyřadila. Dvaadvacetiletá Slovenka zvítězila 6-4 6-3 a poprvé od únoru, kdy v Memphisu získala premiérový titul, postoupila do semifinále.

V něm se utká s domácí Jie Zheng, která dnes hrála poprvé v sezoně ve čtvrtfinále turnaje WTA. S mladou Chorvatkou Petrou Martičovou prohrávala už 1-6 a 2-4, duel ale nakonec otočila a teprve podruhé od loňského Australian Open postoupila do semifinále.

"V prvním setu jsem byla trochu nervózní. Nebylo to tím, že by ona hrála nějak úžasně, ale dala jsem jí hodně bodů zadarmo. Ale mám pocit, že každým kolem se tady v Guangzhou zlepšuju," řekla osmadvacetiletá Číňanka.

Rybáriková jediný vzájemný duel s Jie Zheng - předloni na trávě v Birminghamu - vyhrála.

Poprvé v této sezoně se do semifinále dostala také Maria Kirilenková. Nejvýše nasazená Ruska v soutěži ještě neztratila ani set, dnes si poradila 6-1 7-5 s Ukrajinkou Tetjanou Lužanskou.

Teď ji čeká Jihoafričanka Chanelle Scheepersová, jež byla za stavu 4-6 a 3-5 na pokraji vyřazení, nakonec však souboj s Polkou Urszulou Radwaňskou obrátila a v 27 letech poprvé postoupila do semifinále.

- WTA INTERNATIONAL GUANGZHOU -
(Čína, tv. povrch, 220.000 dolarů)
čtvrteční výsledky (22. 09. 2011)

Dvouhra - 2. kolo:
Kirilenková (1-Rus.) - Lužanská (Ukr.) 6-1 7-5
Rybáriková (8-SR) - Gajdošová (2-Austr.) 6-4 6-3
Scheepersová (7-JAR) - U. Radwaňská (Pol.) 4-6 7-6(6) 6-3
Jie Zheng (Čína) - Martičová (4-Chorv.) 1-6 6-4 6-3

Semifinálové dvojice: Scheepersová - Kirilenková, Jie Zheng - Rybáriková

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist