S Wimbledonem se ve 4. kole rozloučila čtyřka Kuzněcovová

30. 6. 2008, 18:50
Aktuality 0
WIMBLEDON ŽENY - Čtvrtá nasazená Světlana Kuzněcovová je další favoritkou, která nečekaně brzy opouští Wimbledon. Ruská tenistka dnes v osmifinále prohrála s Polkou Agnieszkou Radwaňskou, které podlehla 4:6, 6:1 a 5:7. Ze čtyř nejvýše nasazených hráček tak do čtvrtfinále ženské dvouhry nepostoupila ani jedna, už před Kuzněcovovou vypadly Ana Ivanovičová, Jelena Jankovičová a Maria Šarapovová.

Devatenáctiletá Radwaňská s Kuzněcovovou před dnešním duelem prohrála čtyři z pěti vzájemných utkání, ale vyřadila ji ve třetím kole letošního Australian Open. Navíc do Londýna přijela ve výborné formě, protože před Wimbledonem vyhrála turnaj v Eastbourne a posunula se až na jedenácté místo světového žebříčku.

V prvním setu hrála odvážně a díky vydařené koncovce ho vyhrála 6:4. Ve druhé sadě dominovala výborně podávající Ruska, která soupeřce povolila jen jeden game. Kuzněcovová měla navrch i v úvodu rozhodující sady a za stavu 4:1 se zdálo, že si postup nenechá uniknout. Radwaňská však zabojovala, získala tři hry za sebou a vrátila se do zápasu. V jedenáctém gamu pak čtrnáctá nasazená dokázala favoritce vzít servis a při svém podání následně proměnila druhý mečbol.

Letos si tak zahraje už druhé grandslamové čtvrtfinále, podařilo se jí to i v lednu v Melbourne. Na londýnské trávě se utká s dvojnásobnou wimbledonskou šampionkou Serenou Williamsovou, která si poradila s krajankou Mattekovou. Radwaňská s americkou tenistkou hrála zatím jen letos na antuce v Berlíně, kde jí ve dvou setech podlehla.

Do čtvrtfinále postoupila také obhájkyně titulu Venus Williamsová, když si dnes ve dvou setech poradila s Ruskou Klejbanovovou.

Dařilo se i poslední české zástupkyni ve dvouhrách Nicole Vaidišové.

WIMBLEDON ŽENY - pondělní výsledky:

Dvouhra - osmifinále:
Vaidišová (18-ČR) - Čakvetadzeová (8-Rus.) 4:6, 7:6 (7:0), 6:3, Tanasugarnová (Thaj.) - Jankovičová (2-Srb.) 6:3, 6:2, Dementěvová (5-Rus.) - Peerová (24-Izr.) 6:2, 6:1, S. Williamsová (6-USA) - Matteková (USA) 6:3, 6:3, V. Williamsová (7-USA) - Klejbanovová (Rus.) 6:3, 6:4, A. Radwaňská (14-Pol.) - Kuzněcovová (4-Rus.) 6:4, 1:6, 7:5, Zheng (Čína) - Szavayová (15-Maď.) 6:3, 6:4, Petrovová (21-Rus.) - Kudrjavcevová (Rus.) 6:1, 6:4,

Čtyřhra - 3. kolo:
Raymondová, Stosurová (16-USA/Austr.) - Peschkeová, Stubbsová (3-ČR/Austr.) 6:2, 7:6 (7:3).

ČTK

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist