Sabalenková je ve Stuttgartu i potřetí ve finále. Dočká se odvety proti Šwiatekové

22. 4. 2023, 22:10
Aktuality 43
Obhájkyně titulu Iga Šwiateková a Aryna Sabalenková se stejně jako vloni utkají ve Stuttgartu o první letošní titul na antuce. Polské světové jedničce skrečovala semifinálový duel Tunisanka Ons Džabúrová už po třech gamech kvůli zranění lýtkového svalu, světová dvojka přehrála Anastasii Potapovovou za 58 minut 6-1 6-2 a do finále ve Stuttgartu postoupila i při své třetí účasti.
Aryna Sabalenková (© AFP)

Džabúrová si zranila levé lýtko hned ve třetí výměně úvodního gamu při snaze dosáhnout na podání soupeřky. Nohu si nechala zatejpovat a zkusila pokračovat, zranění ji ale výrazně omezovalo v pohybu a po třech ztracených hrách zápas v slzách vzdala.

"Byl to třetí fiftýn, ani nevím, co se stalo," řekla v rozhovoru na kurtu plačící Džabúrová, která už letos zmeškala kvůli zranění kolena několik týdnů po Australian Open a po návratu na kurty se dlouho nemohla dostat do tempa. "Byla jsem tak nadšená, že se dneska utkám s Igou, jsou to vždycky skvělé zápasy. Moc mě to mrzí, opravdu jsem se snažila běhat, ale Iga vám to nikdy neulehčí," omlouvala se náznakem úsměvu divákům a Šwiatekové popřála hodně štěstí do finále.

V loňském duelu o titul Šwiateková zvítězila 6-2 6-2 a letos se může stát první tenistkou od roku 2016 (Angelique Kerberová), která na Porsche Grand Prix Open obhájí trofej.

Sabalenková naopak ve Stuttgartu ani jeden finálový start nezvládla a v obou případech jí poslední krok k zisku titulu překazila světová jednička. V roce 2021 prohrála s Australankou Ashleigh Bartyovou.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

43
Přidat komentář
Pavlis
Gratuluji vítězce letošního Stuttgartu. Aryna, ač potřetí ve finále zmíněného turnaje, stále jej nedokázala vyhrát. Dělala moc nevynucených chyb, její emoce též ovlivňují její styl hraní.

Ať Iga soupeřkám dál zatápí.
Reagovat
annah
Paráádaaa! IGA!!! Hrála skvěle, dobíhala a vracela míče z neskutečných úhlů, o nádherných winerech nemluvě. Je to prostě šampionka! Mám radost!!!! smile
Reagovat
vavrinec
smilesmile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Tak snad bude pěkný sestřih smilesmile
Reagovat
jackiec
Pěkně ji na mecbol vyhnala z kurtu a devadesátikilový babochlap stojí a čumí jak puk.
Reagovat
com
tak Karolina prohrala s vitezkou turnaje smile A navic byla jedina, ktera ji dokazala sebrat set smilesmile
Reagovat
hanz
Ano, comčo, utěšuj se alespoň tím.smilesmilesmile
Reagovat
com
smile Jeste se budu utesovat tim, ze je to jedina ceska svetova jednicka smilesmile
Reagovat
Alien
Ohromná gratulace!
Reagovat
hanz
Zapomněl jsi dodat z leknutí a bez GS titulu.smilesmilesmile
Reagovat
jackiec
To má trenky ten babochlap? No asi lepší jak sukýnka ta by se k ní vůbec nehodila.
Reagovat
jackiec
Easy mač, žádná zápletka, dle očekávání ve 14:45 si královna přebírá pohár a jakési fáro.
Reagovat
pepin
Tak je to tu. Nejde ji 1 servis, někde kolem 50 procent a její hra spojená s nervozitou, že to nejde je okamžitě vidět na výsledku. U ní je to jen o úspěšnosti prvého podání kterým pokud jde ničí soupeřky. Tak uvidíme 2 set.
Reagovat
annah
První set je domaaa!!! :-)
Reagovat
jackiec
Zatím jde vše dle očekávání, elegantní iga vítězí nad uječeným devadesátikilovým rambem.
Reagovat
zfloyd
má 80 kilo
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Pěkné nedělní odpoledne smile

Nemáte pls někdo stream z YouTube?smile

Koukal jsem na mobilu na předchozí zápasy a finále teď nemůžu najít.smile No, třeba není...
Reagovat
Alien
Letošní turnaj Porsche Tennis Grand Prix ve Stuttgartu je sice velice zajímavý, poutavý, barvitý, s ohledem na formu jednotlivých hráček před blížícím se French Open na dvorcích Rolanda Garrose však nic nevypovídající! Bez konfrontace s nejlepší a nejsympatičtější hráčkou současnosti naší Lvicí P. Kvitovou jsou všechny výsledky zápasů podružné. Tečka.
Reagovat
StestiJeKrasnaVec11
zatím absolutně top tenis... smile
Reagovat
Gransicek
Proti Ize SWIATEK je SABALENKA bez šance.... smile
Reagovat
StestiJeKrasnaVec11
nestahuj kalhotky, když brod je ještě daleko... smile
Reagovat
annah
Nezakřikni to!! Držím Ize všechny palce, ať ječící obryni smázne, ale bude to mít těžké. Obryně hraje skvěle.
Reagovat
zfloyd
rozhodně není žádný babochlap ani není nesportovní
,je trochu hlučná při hraní , ale to je třeba i jedna naše dorostenka , někdy si poslechněte její pozápasový rozhovor a uvidíte , že je to sympatická , veselá , neupjatá žena
doufám , že vyhraje smile
Reagovat
pepin
Tak rozhodující bude servis. Pokud ji půjde tak to bude mít Iga těžké. Sabalenka není nesympatická, má smůlu, že je Běloruska. Nejhorší je však u ní to řvaní. To je to samé jako u podvodnice Šarapky. Někde jsem četl a myslím od Martiny co je to za modu a to hlavně u těch mladých a že by se s tím mělo něco udělat. Je to jako s časem při podání. Marfuša to protahovala a ještě neskutečně řvala. Zavedl se čas a je pokoj. Tak doufejme že zavedou nějaké měření hlasitého řvaní a věřme tomu, že bude klid.
Reagovat
Krisboy
Je úplně jedno, odkud je. Jde o to opičí vřeštění. S Navrátilovou naprosto souhlasím. Je to nesportovní, jistá forma podvodu. Slyšel někdy někdo vřeštět Martinu nebo Steffi? Sabalenka nikdy nedosáhne ani desetiny toho, co ty dvě. K titulům se nedá prořvat, ale dá se tím spolehlivě odradit spousty fanoušků.
Reagovat
Krisboy
Ale když už jsi do toho namočil její původ, tak lísání se k diktátorům jí také nepomůže. Leda v nějakém mistrovství Minsku, tam samozřejmě ano.
Reagovat
jirkaS
smilesmile
https://sport.aktualne.cz/tenis/foto-daniela-hantuchova/r~2857cff4e03c11ed8b4e0cc47ab5f122/
Reagovat
smazaný uživatel
Ons hrála ve čtvrtfinále s Haddad Maia fantasticky smile, moc jsem se těšil na souboj s Igou, mohl to být superexcelentní tenis. Neskutečná smůla. smile
Reagovat
jackiec
Snad iga potvrdí roli totální favoritky a nadvládu nad ženským tenisem a smete toho nesympatického a uřvaného babochlapa.celý tenisportál jí to přeje.smile
Reagovat
Krisboy
Babochlap to jistě není, ale nesympatická a nesportovní megera ano smile
Reagovat
com
ale lepsi, aby tentokrat vyhrala nesympaticka urvana megera, nez aby brala titul Swiatek a stejne tak zas i titul z Madridu a FO jako loni smilesmile
Reagovat
jackiec
Mě iga vůbec nevadí a mám rád když někdo na to má tak ať klidně vládne, ať veme všechny tituly, to je ostuda ostatních že se jí nedokážou vyrovnat.
Reagovat
Krisboy
smile
Reagovat
com
Swiatek by uz zas potrebovala finalovou porazku, aby se nam nedostala pred FO do laufu smilesmile
Reagovat
tommr
škoda že nemůžou prohrát obě finalistky ... smile
Reagovat
Gransicek
Vy budete sportovec...
Přát někomu prohru - dokonce oběma hráčkám - je dětinské a ubohé!!! smile
Reagovat
Krisboy
Dětinská je tvoje posedlost tím uslintaným smajlíkem.
Reagovat
Gransicek
Co máte proti smajlíkům pane KRISBOY??? smile
Reagovat
Krisboy
Vůbec nic. Ale protože jsem od přírody zvídavý, zajímá mě, proč používáš jen ten jeden u každičkého příspěvku. Proto se ptám jestli nejsi nějak posedlý nebo tak něco. Logiku v tom hledám marně a tápu...smile
Reagovat
Gransicek
Berte to s nadhledem pane KRISBOY. Každý máme nějaký styl psaní. Jiný už nebudu... smile
Reagovat
Krisboy
V pohodě, já se s tím nějak vyrovnám. Jen jsem se ptal. Buď si jaký chceš, já jsem ten poslední, kdo by tě chtěl měnit. Navíc se zdá, že jsi celkem natvrdlý, takže spolu stejně asi moc nepokecáme. smile
Reagovat
Gransicek
Zato Vy jste velmi slušný a chytrý člověk... smile
Reagovat
Krisboy
smilesmile
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist