Sabalenková si zahraje o první titul, Suárezové už třetí soupeřka vzdala

25. 8. 2018, 09:16
Aktuality 13
WTA NEW HAVEN - Aryna Sabalenková v New Havenu postoupila počtvrté v kariéře do finále turnaje WTA a bude v něm usilovat o premiérový titul. V cestě dvacetileté Bělorusce stojí už jen Španělka Carla Suárezová-Navarrová, které v Connecticutu vzdaly už tři soupeřky.
Aryna Sabalenková

Aryna Sabalenková postoupila do svého čtvrtého finále, čtvrtého od loňského října. Čím dál lépe hrající dvacetiletá Běloruska po neúspěších v Tianjinu, Luganu a Eastbourne zaútočí na premiérový triumf na okruhu WTA v New Havenu,

Sabalenková v areálu Yaleovy univezity vyřadila Australanku Samanthu Stosurovou, její krajanku a obhájkyni titulu Darju Gavrilovovou, Švýcarku Belindu Bencicovou a v semifinále porazila 6-4 7-6 světovou devítku Němku Julii Goergesovou.

Už nyní má Sabalenková zajištěno vylepšení maxima ve světovém žebříčku, v němž se posune na 22. místo. V případě zisku první trofeje se poprvé posune do Top 20.

O titul si Sabalenková zahraje poprvé s o deset let starší Carlou Suárezovou-Navarrovou, která je ve finále pojedenácté v kariéře a bilanci v nich má 2-8.

Španělka Suárezová měla cestu do finále v New Havenu hodně usnadněnou, neboť celý zápas odehrála pouze v prvním kole proti Barboře Strýcové.

Britka Johanna Kontaová ve druhém kole vůbec nenastoupila, Petra Kvitová ve čtvrtfinále vzdala po prvním prohraném setu kvůli bolestem ramena a Mónica Puigová skrečovala semifinále za stavu 4-4 v prvním setu kvůli zranění břišního svalu.

"Bolest jsem ucítila ve druhém gamu při mém podání a postupně se to čím dál více horšilo," řekla zklamaná Portoričanka Puigová, která kurt opouštěla se slzami v očích. Na US Open by se měla v úterý utkat se Švýcarkou Voegelovou.

"Snad bude Mónica v pořádku, protože o grandslam nikdo nechce přijít," komentovala Suárezové skreč olympijské vítězky z Ria de Janeiro Puigové.

• WTA PREMIER NEW HAVEN •
USA / Connecticut, tv. povrch, 799.000 dolarů
páteční výsledky (24. 08. 2018)
• Dvouhra - semifinále •
Sabalenková (Běl.) - Görgesová (5-Něm.) 6-4 7-6(3)
Suárezová (Šp.) - Puigová (Portor.) 4-4 skreč P.
• Čtyřhra - semifinále •
Sestini Hlaváčková/Strýcová (1-ČR) - Rosolská/Spearsová (Pol./USA) 3-6 6-3 12-10
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

13
Přidat komentář
aligo
Skvělé slabalenka
Reagovat
George_Renel
Ilja Muromec v sukni.
Reagovat
FulnekUltras
hnus
Reagovat
blixa
Hnus jsou sračky v tvý hlavě.
Reagovat
FulnekUltras
proti tvým modrým naprostá pohoda
Reagovat
slacker
voba tam mate jen hovna
Reagovat
FulnekUltras
běž pracovat manuálně ;-)))
Reagovat
Fandina
ulejváku, sice mě štveš, ale fakt jsi mě rozesmál. Sice si myslím, že oba jsou dost chytří, v hlavně toho mají dost, ale jak jsi je srovnal, super ... úsměv
Reagovat
smazaný uživatel
komunikace s trenérem - jak Marfuša s Mrazíkem :-)
"Chci vyhrát a hned. A bez ztracenýho gemu!"
Reagovat
EllNino
Dimovi z ní ještě víc zkudrnatěly vlasy :)))
Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
FulnekUltras
sme a ešte bárčo vydržíme... ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
zlata :)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist