Sabalenková v San José nedala šanci Vekičové, Saisai Zheng vyřadila loňskou finalistku Sakkariovou

4. 8. 2019, 08:23
Aktuality 6
WTA SAN JOSÉ - Aryna Sabalenková se v San José dostala do svého prvního finále od lednového triumfu v Shenzhenu, když na čtvrtý pokus našla recept na Donnu Vekičovou, a zaútočí na čtvrtý kariérní titul. Její finálovou soupeřkou bude překvapivě Saisai Zheng. Čínská tenistka vyřadila loňskou finalistku Marii Sakkariovou a ve svém největším finále bude bojovat o premiérovou trofej.
Aryna Sabalenková (© AFP)

Aryna Sabalenková loni prožila životní sezonu, když si zahrála čtyřikrát finále a dvakrát nenašla premožitelku. Do letošní sezony vstoupila triumfem v Shenzhenu a vypadalo to na další povedený tenisový rok.

Jenže 21leté Bělorusce se po prvenství v Číně absolutně přestalo dařit. V dalších měsících se trápila a uhrála jen dvě semifinále. Trápení možná zlomila v tomto týdnu v San José.

V Kalifornii totiž ztratila jediný set a v neděli si zahraje o titul. Nasazená dvojka, která měla v prvním kole volný los, porazila vracející se CoCo Vandewegheovou, po obratu Carlu Suárezovou a v semifinále 6-4 6-3 Donnu Vekičovou, na níž našla recept až na čtvrtý pokus.

Sabalenková se sice zase trápila na podání, o které čtyřikrát přišla, nicméně se jí znovu dařilo na returnu a v mezihře měla jasně navrch. Nasazenou Chorvatku ani jednou nepustila do vedení a po necelé hodině a půl postoupila do svého druhého letošního a celkově sedmého finále. V něm na svou čtvrtou kariérní trofej zaútočí proti Saisai Zheng.

Zheng v San José hraje nejlepší turnaj své kariéry. Pětadvacetiletá Číňanka v úvodních kolech smetla Heather Watsonovou a nasazenou Danielle Collinsovou, ve čtvrtfinále po maratonské bitvě vyřadila nasazenou Amandu Anisimovovou a v prvním semifinále mimo nejníže dotované akce WTA International přehrála 7-6(5) 6-2 loňskou finalistku Marii Sakkariovou.

Zheng tak čeká největší finále, teprve druhé v kariéře. O titul na okruhu WTA bojovala jen loni v Nanchangu, finále na domácím turnaji však musela skrečovat. Jediný dosavadní souboj se Sabalenkovou vyhrála.

• WTA PREMIER SAN JOSE •
USA, tv. povrch, 876.183 dolarů
sobotní výsledky (3. 8. 2019)
• Dvouhra - semifinále •
Sabalenková (2-Běl.) - Vekičová (5-Chorv.) 6-4 6-3
Saisai Zheng (Čína) - Sakkariová (7-Řec.) 7-6(5) 6-2
• Čtyřhra - semifinále •
Melicharová/Peschkeová (1-USA/ČR) - E. Liang/S. Zheng (Tchaj-wan/Čína) 6-4 4-6 10-3
Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz

Komentáře

6
Přidat komentář
Fransoas
Jsem docela rád,že nepostoupila Sakkari.To co záměrně předvedla s Karolínou v Římě,tak se to nedá jinak definovat než,že je to křivule jak paragraf.od té doby a spolu s ní i Serenu nemusim ani vidět.
Reagovat
tommr
Karolína jí to může nejlíp vrátit tím, že jí vyklepne v Torontu ...
Reagovat
EllNino
Ožívá právě včas, byla by škoda, kdyby z ní byla druhá Penko, která se teď trápí naprosto neskutečně ...

Tenis potřebuje hvězdy a myslím, že Aryna jí jednou být může
Reagovat
Elip13
Mě by zajímalo co se s tou Ostapenko stejně stalo. To je mazec mít sezónu, jakou zahrála, když vyhrála FO a teď to pomalu vypadá, že vypadne ze stovky.
Reagovat
makro99
Bouchard už vypadla.. a to vroce 2014 hrála na GS 2x semi a zdařilé finále s Petrou.
Reagovat
Krisboy
Zdařilé finále s Petrou...???

Zdařilé na tom bylo jenom to, jak svým výkonem pobavila fanoušky Petry a také ty, kteří ji nemají rádi :)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist