Šafářová a Ivanovičová se kvůli zranění odhlásily z Paříže

22. 1. 2014, 14:15
Aktuality 4
Zatímco Petra Kvitová včera dostala na halový turnaj v Paříži divokou kartu, Lucie Šafářová a Ana Ivanovičová příští týden ve Francii startovat nebudou. Obě se po vypadnutí z Australian Open omluvily kvůli zranění.
Profily hráčů
Ana Ivanovičová (© Tennis Australia)

Lucie Šafářová měla na právě probíhajícím Australian Open dobrou formu, dvakrát se ale smolně loučila. Ve dvouhře v zápase 3. kola neproměnila mečbol proti světová čtyřce Na Li a včera se podobně rozloučila i se čtyřhrou. S Andreou Hlaváčkovou byly jediný míček od výhry nad vítězkami loňského French Open Ruskami Jekatěrinou Makarovovou a Jelenou Vesninovou, závěr však nezvládly a obě v Melbourne definitivně skončily.

V příštím týdnu měla sedmadvacetiletá rodačka z Brna startovat na halovém turnaji v Paříži, kde si v letech 2007 a 2010 zahrála ve finále. Šafářová se ale i s ohledem na blížící se zápas 1. kola Fed Cupu ve Španělsku odhlásila kvůli potížím s pravým ramenem.

Prakticky současně se pořadatelům omluvila i bývalá světová jednička Ana Ivanovičová. Šestadvacetiletá Srbka včera až v 10. utkání sezony našla svou první přemožitelku, když ve čtvrtfinále Australian Open podlehla Kanaďance Bouchardové. V zápase si ale nechávala ošetřovat levý bok, kvůli kterému se odhlásila z Paříže.

"Jsem velmi zklamaná z toho, že jsem se musela z Open GDF SUEZ v Paříži odhlásit. Tohle byl po dlouhé době můj nejlepší vstup do sezony, získala jsem sebevědomí a chtěla jsem tam zkusit zaútočit na titul. Ale bohužel jsem si na Australian Open poranila bok a potřebuju trochu času na to, abych byla zase zdravá," uvedla bývalá vítězka French Open Ivanovičová.

"Moc se omlouvám fanouškům, kteří doufali, že mě v Paříži uvidí. Doufám, že se brzy vrátím. Vím, že obsazení turnaje v Paříži je velmi silné a že je to opravdu skvělá soutěž," dodala Srbka.

V Paříži bude nasazenou jedničkou Maria Šarapovová, dvojkou Italka Sara Erraniová a pozici turnajové trojky by měla plnit Petra Kvitová. Sílu startovního pole doplňují Němka Kerberová, Rumunka Halepová či semifinalistka Australian Open Cibulková. Z Češek je přihlášena ještě Klára Zakopalová, postoupit z kvalifikace se pokusí Barbora Záhlavová-Strýcová.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

4
Přidat komentář
smazaný uživatel
Už to tady bylo probráno včera... Asi se to u Any dalo očekávat, když měla zdravotní problémy ve čtvrtfinále AO a Paříž se hraje už příští týden. Věřím, že organizátoři v Paříži jí to odpustí, když jim napsala tak hezký vzkaz... Brzy se uzdrav, Aničko! :)

Masha zatím vypadá, že v Paříži hrát bude. Zúčastní se taky Monča Puig, která bude hrát kvalifikaci... No a taky už mi konečně došlo, proč v Paříži nebude hrát (a obhajovat semifinále) Kiki Mladenovic. Vždyť ona teď přece pořád hraje mix v Melbourne! :)
Reagovat
Fandina
Moc přeji Lucce, aby to nic nebylo. A držím palce Petře, Klárce, Báře. Jsem ráda, že Petra tam bude hrát.
Reagovat
petrulinka
Jen nějak nechápu, proč je Petra nasazená až jako trojka, když je v žebříčku před Sarou
Reagovat
PetaM
Petra bude nasazená jako 2 :)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist