Šafářová bude hrát v Praze jen čtyřhru, na dvouhru se necítí

26. 4. 2019, 14:07
Aktuality 45
Loučící se Lucie Šafářová bude hrát příští týden na tenisovém turnaji v Praze jen čtyřhru. Z dvouhry se odhlásila, protože se necítí být v dost dobré formě na to, aby si rozlučku před domácím publikem užila. Místo ní dostala divokou kartu do hlavní soutěže Karolína Muchová, která minulý týden vítězně debutovala ve Fed Cupu.
Profily hráčů
Lucie Šafářová

S týmovou soutěží se dvaatřicetiletá Šafářová v neděli rozloučila, ve čtyřhře za rozhodnutého stavu volejem proměnila mečbol. Příprava na barážový duel s Kanadou v Prostějově jí ale ukázala, že po osmiměsíční pauze má stále rezervy.

"Během fedcupového týdne při hraní s holkami jsem zjistila, že na tom ještě nejsem tak herně a v takové formě, abych si případný singlový rozlučkový zápas užila tak, jak bych si představovala, a měla z něj radost. Proto jsem se rozhodla ze singla odhlásit a budu se plně soustředit na čtyřhru, ve které se nám teď ve Stuttgartu tolik daří," uvedla pro ČTK. Ve Stuttgartu s Ruskou Anastasií Pavljučenkovovou postoupily už do semifinále.

Někdejší finalistka Roland Garros a držitelka pěti grandslamových titulů ve čtyřhře sama poradila, kdo by ji měl zastoupit. "Doporučila jsem, aby divokou kartu dostala Karolína Muchová, kterou jsem měla možnost sledovat při Fed Cupu v Prostějově a moc se mi líbila," řekla.

Organizátoři se nakonec opravdu rozhodli pro Muchovou, která se v Praze chystala do kvalifikace. "Na základě rozhodnutí Lucie Šafářové nehrát singla jsme se domluvili a divokou kartu dali nadějné české hráčce Karolíně Muchové, která se skvěle předvedla při Fed Cupu v Prostějově," sdělila ČTK ředitelka turnaje Petra Černošková.

Dvaadvacetiletá Muchová v sobotu v úvodní dvouhře v Prostějově porazila Kanaďanku Rebeccu Marinovou 6-3 a 6-0. Z jistoty účasti v hlavní soutěži v Praze měla radost. "Moc děkuji organizátorům i Lucce za příležitost, kterou mi dali. Budu se snažit odvděčit co nejlepšími výkony, protože vím, jakou radost mají organizátoři, když se daří domácím hráčům," řekla.

Pavouk hlavní soutěže J&T Banka Prague Open bude rozlosován v sobotu. Zápasy hlavní soutěže začnou ve Stromovce v pondělí.

Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

45
Přidat komentář
tommr
Iga Swiateková (POL, 93.)[1] ? Anastasia Grymalská (ITA, 257.)
Katarina Kužmová (SVK, -)[WC] ? Jekatěrina Gorgodzeová (GEO, 151.)
Giuliana Olmosová (MEX, 355.) ? Giulia Gatto-Monticoneová (ITA, 169.)
Tamara Korpatschová (GER, 153.) ? Priscilla Honová (AUS, 132.)[6]
MARIE BOUZKOVÁ (115.)[2] ? Tereza Miháliková (SVK, 366.)[WC]
TEREZA MARTINCOVÁ (155.) ? Raluka Serbanová (CYP, 204.)
Barbara Haasová (AUT, 203.) ? Rebecca Šramková (SVK, 194.)
DIANA ŠUMOVÁ (-)[WC] ? Aliona Bolsovová (ESP, 137.)[7]
TEREZA SMITKOVÁ (123.)[3] ? ANASTASIA ZARYCKÁ (221.)
JOHANA MARKOVÁ (622.)[WC] ? Jasmine Paoliniová (ITA, 177.)
Jana Sizikovová (RUS, 421.) ? Antonia Lottnerová (GER, 162.)
Anna Kalinská (RUS, 183.) ? Christina McHaleová (USA, 128.)[5]
Beatriz Haddad Maiaová (BRA, 124.)[4] ? BARBORA ŠTEFKOVÁ (238.)
Jil Teichmannová (SUI, 149.) ? Viktorija Tomovová (BUL, 152.)
DENISA ALLERTOVÁ (346.) ? Paula Ormaecheaová (ARG, 208.)
Martina di Giuseppeová (ITA, 180.) ? Varvara Flinková (RUS, 145.)[8]
Reagovat
tommr
místo těch otazníků tam mají být pomlčky (nebo vs) ...
Reagovat
bIbec
otazníky sou super. Já nemám nic proti. Kdybych měl být puntičkář, tak bych ti spíš vytknul to, že jsi mezi jednotlivými čtvrtinkami neudělal mezery. Ale což, nevadí.

Maruško pojď!
Reagovat
tommr
s mezerama by se to nevešlo do jednoho příspěvku ... :)
Reagovat
Frick
Reagovat
FulnekUltras
jo, to zřejmě ještě byla s Luckou V. celkem rozumná řeč...
Reagovat
misa
Nakonec po rozmyšlení připouštím, že její odhlášení ze dvouhry je výsledkem postupu ve Stuttgartu, kde mají s Nasťou nakročeno do nedělního finále. Potom by Lucka měla jen jeden den volna a v úterý by musela v Praze odehrát jak 1. kolo dvouhry, tak i čtyřhry a má obavu z toho, že by takový zápřah nezvládla.
Reagovat
d@ve
No vidíš, Miso, že jsi pro Lucy nakonec našel pochopení. :)
Třeba jí ještě ten debl začne víc bavit a.. :))
Reagovat
misa
To je z toho, že jsem se na její dvouhru těšil celý měsíc dopředu a pak jsem zase jednou přestal myslet :) Ale před chvíli jsem si vzpomněl na slova Tejkala z Lucčiny tiskovky po Fed Cupu na youtube, kde jí říká, "v úterý začínáš 1. kolo sing, debl" a pochopil jsem ji.
Reagovat
Hector21
K nakročeno chybí zítřejší zápas...

Držím palce, fakt by to bylo super
Reagovat
tommr
mě teda rozhodnutí Lucky nezarmoutilo spíš naopak. Pro českej tenis je rozhodně lepší když dostane šanci uhrát si nějaký body Karolína Muchová než aby Lucka nastoupila a vypadla už v prvním kole ...

Rozloučit se s českejma divákama může i v deblu ve kterým má navíc i docela slušnou šanci na dobrej výsledek ...
Reagovat
turista
Lucka už to prostě má v paži. Rozhodla se pro předčasný konec a na diváky se vykašlala.
Reagovat
tommr
já to beru naopak jako vysoce férový gesto. Když viděla, že na to už nemá tak dala šanci mladý nadějný hráčce a to je třeba ocenit ...
Něco podobnýho udělala před nějakým časem Květa Peschke před OH. Měla sice díky žebříčku jistou nominaci, ale zřekla se jí ve prospěch Hlaváčkový, aby si Háčka mohly spolu na OH zahrát debla ...
Reagovat
peggy
Lucko,jsi dobra a u mne budes nejlepsi,nenamyslena skromne,nu proste zlata.
Reagovat
smazaný uživatel
Paráda!!! Kdo by to čekal po prvním setu!
Reagovat
tommr
sice asi tuším co komentuješ, ale spletla sis článek ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
Jj, mělo být vedle! :)
Reagovat
d@ve
:)
Reagovat
Dobry-den
'Během fedcupového týdne při hraní s holkami jsem zjistila, že na tom ještě nejsem tak herně a v takové formě, abych si případný singlový rozlučkový zápas užila tak, jak bych si představovala, a měla z něj radost.'

Lucka teda umí člověku připravit zklamání.

Věřím, že je v daleko lepší formě než např. zde:
https://www.tenisportal.cz/detail-zapasu/?id=1093597

Doufal jsem, že ji ještě uvidím odehrát aspoň jeden jediný singlový zápas, ale je to její rozhodnutí a nezbývá než to respektovat...
Reagovat
misa
9. 7. 2013 jsem zrovna nebyl doma, tak ani nevím, jestli tehdy byl ten zápas v Budapešti vůbec k vidění.
Reagovat
Dobry-den
Bohužel byl. :-(
Reagovat
misa
Díval ses? Hrála tehdy Lucka vůbec se zájmem?
Reagovat
Andrew89
taky si to pamatuju. Byla příšerná, na to se nedalo koukat. Snažila se, ale byla jalová neskutečně
Reagovat
Dobry-den
Kousek jsem viděl, ale neměl jsem sílu to sledovat celé. Podle mě se Lucka snažila, co si pamatuju, tak měla spoustu gembolů/BP, ale pak vždycky přišla série chyb, které jsem v životě neviděl snad ani u Petry, když ta má den blbec.
Lucce nefungoval servis, return, nic. Rutinní údery létaly takřka do publika, chudera soupeřka moc nechápala, co se děje. Zraněná Lucka nebyla.

Pokud jsi viděl zápas Lucky na USO proti Niculescu, tak toto bylo snad ještě o třídu horší...
Reagovat
EllNino
ten jsem viděl já :) ten byl šílenej ... tu Solovievu naštěstí ne :)
Reagovat
Dobry-den
https://www.tennisforum.com/12-general-messages/565609-budapest-r1-solovyeva-d-safarova-6-1-6-0-a.html
Reagovat
EllNino
She just got informed that Petra was enagaged with Radek

:D :D :D :D
Reagovat
misa
Díky za popis zápasu po skoro šesti letech :) Ten rok jsem viděl Lucku na červnovém antukovém turnaji v Norimberku, kde hrála dobře a dokonce nadělila kanára tehdy stoupající Halepové. Na trávě pak hrála taky solidně, proto mě její maďarský výbuch šokoval.
Reagovat
SwissMaestro
Souhlas. Kdyby aspoň jevila zájem nějaký body nahrát.....tak věřím, že by jí to třeba i dali, ale ve světovém měřítku to není nijak výjimečná hráčka aby ji dali takovouto poctu...i když...byl bych za ni rád :)
Reagovat
Frick
No, tak se jednou Lucka na ten tenis z vysoka vysr.ala, no...
Reagovat
misa
Nikdo přece nečekal, že by třeba měla dojít do finále. Měla to být rozlučka s domácími diváky. Takže dvouhru už nikdy Lucka hrát nebude?

Právě ty debly ve Fed Cupu nebo Stuttgartu ukazují, že by Lucka nějaký debakl asi neschytala.
Reagovat
Andrew89
taky mi to přijde divný. titul by byla pohádka, ale šlo o to se představit v singlu. Nicméně, alespon Muška nemusí do kvaldy:)
Reagovat
misa
Třeba Vinci loni dostala WC do Říma a končila kariéru v 1. kole. No a co? Mně to přijde vzhledem k českým divákům trochu nefér. Zvlášť když se k této události dělala před měsícem speciální tiskovka, potom tenhle turnaj Lucka mnohokrát zmínila v rozhovorech a ve Stuttgartu hraje dobře. Servis má OK, forhendem i bekhendem míčky trefuje :) a běhá taky dobře. Za mě je to velké zklamání.
Reagovat
Andrew89
přesně...tenis nezapoměla. Taky to nechápu. Karieru už mít nebude tak zas tak speciálně trénovat nemusít. Mě tím zklamala taky trochu. Já se na ní těšil a nic. 4hra mě moc nebere
Reagovat
SwissMaestro
Souhlasím. Jako tenistku jí mám celkem rád a těšil jsem se na pravou rozlučku ve dvouhře. Tohle je divné a nevidím v tom příliš respektu k fanouškům - za předpokladu, že není nějak více zraněná. To by však asi nehrála ani čtyřhru.
Reagovat
misa
Třeba ten debl dají na ČT sport, třeba bude k vidění jen na streamech, které zrovna nepůjdou. A tak se LŠ rozloučí s českými diváky.

Lucie byla celou kariéru především singlistka, proto měla ještě jednu dvouhru odehrát. Navíc ve městě, kde se už nějakou dobu hlavně zdržuje.
Reagovat
tommr
vždyt má snad ještě hrát na French Open pokud tam dostane WC?
Reagovat
misa
Pochybuju, že by jí organizátoři FO dali kartu za to, že tam před čtyřmi lety hrála finále. Podle mě to dopadne stejně jako čekání na WC do Austrálie a Praha byla poslední šance, jak si zahrát dvouhru.
Reagovat
Pe3k
lucka jen nechce ostatní holky z wta ponížit
Reagovat
lvicek
No, ono mi prislo divne uz tehdy v prosinci, kdy prisla s tim, ze se bude loucit v Australii. A ja jsem si rikala, jednak teda - proc chce koncit, proc nehraje jen debly? (ale to je jina story), ale hlavne - proc si to teda nenaplanovala na Prahu ale radsi se bude loucit v Australii? Pak ji to s Australii nevyslo a az pak najednou ji napadla rozlucka v Praze. Uz to mi pripadalo takove zvlastni. Asi to hrani v Praze zase az tak moc neciti.
Reagovat
SwissMaestro
A to na FO žádá o divokou kartu do singlu? Tam si to navíc ani nezaslouží :/
Reagovat
EllNino
platí za nejoblíbenější hráčku na okruhu i mezi samotnými hráčkami :) ... Vzdát se divoké karty ve prospěch někoho jiného, to je opravdu krásné gesto, Kája Muchová si ji navíc plně zaslouží :)

Snad Lucka s Barčou Štefkovou v deblu nevyhučí hned ... a doufám, že ten zápas bude na centrálním dvorci :)
Reagovat
rybicka
Taky uvažuji o tom, jestli to nedělá pro Mušku
Reagovat
misa
Občas mě napadá, proč Lucii nikdy neudělili Karen Krantzcke Sportsmanship Award.
Reagovat
Andrew89
zklamaný:/ achjo
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist