Šafářová divokou kartu do kvalifikace French Open nedostala. Moc jsem s ní nepočítala, přiznala

15. 5. 2019, 17:03
Aktuality 22
Lucie Šafářová neuspěla s žádostí o divokou kartu do kvalifikace dvouhry na Roland Garros a v Paříži se tak s mezinárodní tenisovou scénou rozloučí ve čtyřhře. Antukový grandslam začne v neděli 26. května.
Profily hráčů
Lucie Šafářová

Finalistka dvouhry French Open z roku 2015 Šafářová ukončí po turnaji kariéru a rozloučit se chtěla i ve dvouhře. Dvaatřicetiletá hráčka původně plánovala dát tenisu sbohem v lednu v Austrálii, kde ale kvůli zraněnému zápěstí nestartovala.

Jelikož nevěděla, jak na tom bude, na Roland Garros se do dvouhry nejdříve nepřihlásila. Proto později žádala o kartu už do kvalifikace. Pořadatelé ale její přání nevyslyšeli; startovat umožní sedmi domácím tenistkám a Američance.

"Žádala jsem o kartu do kvalifikace a vlastně jsem s ní ani moc nepočítala, protože vím, že ve Francii mají hodně mladých hráček, kterým je dávají," uvedla pro ČTK Šafářová, která si na Roland Garros v roce 2005 zahrála poprvé na grandslamu v hlavní soutěži dvouhry a od té doby v ní v Paříži až do loňska nechyběla. I díky finále z roku 2015 bude turnaj jejím nejlepším grandslamem v singlu s bilancí 20:14.

"O to víc se teď těším na čtyřhru," dodala Šafářová. Chystá se na obnovenou spolupráci s Bethanií Mattekovou-Sandsovou z USA, s kterou Roland Garros v letech 2015 a 2017 vyhrály. "Už jsme přihlášeny. Bethanie už taky trénuje a na Paříž by měla být v pořádku. Věřím, že si můj poslední turnaj užijeme," řekla Šafářová.

Na českém turnaji okruhu WTA J&T Banka Prague Open se Šafářová loučila ve čtyřhře s českým publikem. Ještě předtím si zahrála posledního debla i ve Fed Cupu a vítězným volejem při mečbolu zpečetila výhru nad Kanadou.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

22
Přidat komentář
brixner
!!!vYLOUČIT!!!
Reagovat
misa
Když už je tedy jasné, že žádný zápas ve dvouhře nepřidá...

276 turnajů v hlavních soutěžích (GS & WTA) + 3 olympijské turnaje. První Auckland 2005, poslední Quebec 2018.
Z nich 53 grandslamových, nejlépe AO čf., FO finále, Wimbledon sf., US 4. kolo.
Finálová bilance 7-10, první titul v Estorilu 2005, poslední v Praze 2016.

Celkem 645 zápasů v hlavních soutěžích GS & WTA + olympiády a Fed Cup, z nich 366 vítězných. První výhra v Aucklandu 2005, poslední na US Open 2018.
Na hardu venku 161 výher, na antuce (venku i hala) 104, na hardu nebo koberci v hale 65 a na trávě 36.

Celkem 64 výher nad hráčkami z top 20, z toho 26 nad tenistkami z top 10, z toho 9 nad top 5. Bohužel nikdy se Lucii nepovedlo zdolat světovou jedničku.

Na žebříčku nejvýše 5. Poprvé ve stovce 6. 6. 2005 a potom nepřetržitě až do žebříčku pro týden od 10. 9. 2018. Poprvé ve dvacítce 13. 8. 2012 a v desítce 8. 6. 2015. Na pořádný postup v žebřáčku si tak Lucka musela počkat dlouhé roky.

Největší úspěchy ve dvouhře:
1. finále French Open 2015
2. semifinále Wimbledonu 2014
3. titul z Dauhá 2015 (WTA Premier)

Taková byla Lucinka singlistka :)
Reagovat
makro99
not bad :)
Reagovat
makro99
ale ten poslední singlový zápas mě stejně mrzí, když už to tak dlouho viselo ve vzduchu... co třeba 25-ka v Přerově v červnu? nebo 60-ka na Macháči v létě? Tam by jí tu kartu určitě dali; navíc na ten Přerov by měla pořád ještě ranking. Napíšeš jí?
Reagovat
misa
Dáme jenom debl, kvalifikace je pro bývalou 5. hráčku světa stejně ponižující, takže žádné zklamání :)

Když třeba vidím gs. šampionku Stosurovou, která končí kariéru v kvalifikacích tak nechápu, o co jí jde.
Reagovat
FulnekUltras
https://www.super.cz/635958-rodinna-idylka-na-navsteve-v-montrealu-takhle-tomas-plekanec-se-safarovou-a-syny-fandil-hokeji.html
Reagovat
Kozoroh
Dalo se to čekat, Šafářová není pro RG atraktivní jméno.
Reagovat
misa
Djokovič taky na západě nikoho nezajímá.
Reagovat
peggy
Lucinko,obema Vam preji aby Vam Pariz vysla co nejlepe.Vzdy jsem Vam drzela palce.At to vyjde!!!!!
Reagovat
Empe
Je to škoda. Tamní finalistka, dvojnásobná deblová šampionka...
Vypálit jim tak rybník a vyhrát potřetí! :)
Reagovat
Nenela
Luccino louceni uz velkem nuda. 5x nahlaseno a stale nic. Cekam, ze jelikoz jo mebude umozneno se rozloucit na RG, posune rozlucku v singlu zase na "potom".
Reagovat
com
jojo, loucit se bude jeste za rok, uz je s tim trapna :D
Reagovat
EllNino
vždyť se tam rozloučí v deblu a pak už nic ...
Reagovat
EllNino
tak loučila se ve Fed Cupu se svoji první domovskou základnou v Prostějově, v Praze se rozlloučila na místě, které je jí blízké a je to v Česku, a v Paříži se rozloučí se světovou scénou
Reagovat
Dobry-den
No jo, jedna rozlučka je pro ni málo.
Reagovat
misa
Na nějaké "potom" nemá žebříček.
Reagovat
Fandina
To je škoda. Obvzlášť když čtu, že FO byl její první GS v hlavní soutěží od roku 2005 a hrála tam nepřerušeně. Ne kvalda, ale MD by jí slušelo. :-))
Reagovat
Dobry-den
Její hloupost. Měla se do kvaldy normálně přihlásit, žebříček by na to měla. To je pak celkem logické, že jí organizátoři tu kartu nedají...
Reagovat
FulnekUltras
To je tak, když něco jen tak ze setrvačnosti šolícháš a vlastně už ani nechceš.
Reagovat
lvicek
Taky to nechápu. Nevěděla, jak na tom to je, tak se radši neprihlasila, pak se rozmyslela a žádala o kartu do kvaldy, kam kliido mohla podle žebříčku... Vsechny ostatni se radsi přihlásí a kdyz na tom nejsou az tak, jak by si představovaly,tak se odhlasi. Muze se odhlásit dostatecne s předstihem, pokud ji odhlasovani nejak vadi. Zjevne ji o to nešlo, i kdyz teda nechapu, proc potom vyhlašovala, ze o tu kartu žádala.
Reagovat
Fandina
Asi se to měnilo, během doby. Zdravotní stav atd.. Nepřihlásila se a pak se situace změnila. To se stane.
Reagovat
SwissMaestro
Ani do kvaldy? To je celkem ostré :/
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist