Šafářová i Kvitová vyhrály a Češky ve finále vedou 2-0!

3. 11. 2012, 15:29
Aktuality 125
České tenistky dělí jediné vítězství od obhajoby loňského titulu ve Fed Cupu. Lucie Šafářová i Petra Kvitová v úvodních dvouhrách v zaplněné O2 areně v Praze porazily hladce ve dvou setech bývalé světové jedničky Anu Ivanovičovou a Jelenu Jankovičovou a proti Srbkám se ujaly vedení 2-0 na zápasy.
Lucie Šafářová

Lepší vstup do finále Fed Cupu si český tým nemohl přát. Lucie Šafářová zvládla svou roli na jedničku; bývalou nejlepší tenistku světa Anu Ivanovičovou porazila 6-4 6-3 a zařídila Česku vedení 1-0 na zápasy.

Šafářová začala finále dobře a předvedla jeden ze svých nejlepších výkonů ve Fed Cupu. Proti Ivanovičové dobře podávala a vedle vítězných míčů i dobře bránila. K tomu bojovala jako lvice a k nadšení hlediště dokázala zvrátit i téměř ztracené výměny.

Lucie Šafářová"Je to neskutečný pocit hrát před plnou halou, fanoušci mě hnali za výhrou. Začala jsem trochu nervózně, ale postupně jsem se zlepšovala," řekla Šafářová.

Češka se od začátku takticky tlačila do slabšího bekhendu Ivanovičové, která sice v úvodu utkání méně kazila ve výměnách, ale častěji Lucii Šafářové ulehčovala práci dvojchybami. V úvodních dvou gamech obě hráčky ještě odvrátily brejkboly, čtvrtá dvojchyba srbské tenistky za stavu 1-1 už ale znamenala brejk pro brněnskou rodačku.

Náskok Lucii Šafářové dlouho nevydržel, v sedmé hře ale světová sedmnáctka brejkla soupeřku znovu, a to už byl klíčový moment úvodní sady. Frustrovaná Srbka praštila v následujícím gamu po chybě raketou o zem a Šafářová už výhodu udržela. Sice přišla o dva setboly, také kvůli dvojchybě, ale i díky neodpískanému autu na zadní lajně třetí proměnila.

Ve druhém dějství už byla Šafářová jistější a hned v prvním gamu díky šesté dvojchybě své soupeřky znovu prorazila podání bývalé jedničky Ivanovičové. Češka naopak v utkání odvrátila šest ze sedmi brejkbolů. Zápas suverénně dokončila po hodině a čtyřiceti minutách po vítězných míčích čistou hrou při podání Ivanovičové.

"Po loňských dvou prohrách ve finále jsem tady chtěla moc vyhrát a teď se cítím úžasně. Nervozitu jsem rychle setřásla, mohla jsem se držet své taktiky, postupem času víc riskovat, chodit do toho a vycházelo mi to. Od druhého setu jsem měla převahu a větší herní pohodu a věřím, že vyhrajeme," řekla Šafářová. 

"Hrála to perfektně. Celý týden se na tenhle zápas takticky připravovala a zvládla ho," řekla v televizi Biljana Veselinovičová, osobní trenérka Šafářové. 

Petra KvitováTým kapitána Petra Pály poslala do vedení 2-0 na zápasy Petra Kvitová. Na její se čekalo s obavami, protože česká jednička léčila v týdnu před finále zánět nosohltanu. Na kurtu ale proti Jeleně Jankovičové potvrdila pověst bojovnice, podle očekávání riskovala a přes potíže v úvodu utkání vyhrála 6-4 6-1.

Kvitová se od začátku zápasu snažila hrát na vítězné míče, ty ale přinášely i chyby. Jankovičová na druhé straně výborně bránila a jako první vzala i s pomocí dvojchyby Kvitové Češce podání. Od stavu 2-4 ale domácí tenistka rozjela úchvatné představení - dávala tvrdé míče i z těžkých pozic, dobře podávala, dokázala si dojít pro vítězný volej na síť a zápas otočila. Vyhrála devět gamů v řadě a Jankovičovou doslova zničila.

Za stavu 5-0 ve druhé sadě obíhala halou, v které fandilo 13.585 fanoušků, mexická vlna. Zápas pak Kvitová ukončila o dvě hry později při svém podání a domácí hvězda pak seděla na lavičce a vychutnávala si ovace a skandování: "Petra! Petra!" 

"Užíváme si v té nádherné atmosféře každý moment, je to fantastické," řekla Kvitová. 

Dvaadvacetiletá Kvitová vyhrála ve Fed Cupu už jedenáctý zápas po sobě a je hlavní strůjkyní úspěchů českého týmu v posledních dvou sezonách. "Snažila jsem se odevzdat to nejlepší a vyšlo to opravdu skvěle. Musím ale přiznat, že jsem sama překvapena, jak to šlo lehce," řekla Kvitová po hladkém vítězství. "Víc jsem si nemohl přát, obě vyhrály ve dvou setech, ale ještě není konec. Vedeme, ale musíme se připravit na neděli. Je třeba mít respekt, protože ještě není konec," řekl Pála. 

Kvitová může finále rozhodnout v úvodním nedělním utkání výhrou nad Ivanovičovou. Po nich je v plánu duel Šafářové s Jankovičovou, pro závěrečnou čtyřhru mají Češky připraven pár Lucie Hradecká, Andrea Hlaváčková. Soupeřky nahlásily Bojanu Jovanovskou a Aleksandru Kruničovou, ale nejspíše složení změní. 

České tenistky přes sociální síť povzbudila před začátkem finále i legenda Martina Navrátilová. "Petro a Lucie, jedeme! Do toho, do toho!" napsala Navrátilová, která po výhrách obou českých singlistek okamžitě přidala na síť i gratulace.

Češky loni vyhrály finále v Moskvě nad Ruskami (3:2), ve Fed Cupu slavily titul poprvé v samostatné historii státu a po 23 letech od posledního triumfu někdejšího výběru Československa. Srbsko je naopak ve finále soutěže poprvé.

Letos prožívá český tenis výjimečný rok, ve finále týmových soutěží jsou totiž oba výběry. Muži se utkají o salátová mísu v Davisově poháru proti Španělům od 16. do 18. listopadu rovněž v Praze. Oba zápasy byly během dne vyprodány.

Výsledky - finále Fed Cupu 2012 (O2 arena, tvrdý povrch):
ČR - Srbsko 2:0 po úvodních dvouhrách

Šafářová - Ivanovičová 6:4, 6:3.

Statistiky:
Esa: 3-4
Dvojchyby: 3-8
Úspěšnost prvního podání: 63-68 %
Brejkboly: 4/7 - 1/7
Vítězné údery: 31-23
Nevynucené chyby: 18-32

Kvitová - Jankovičová 6:4, 6:1.
pva, TenisPortal.cz, ČTK, Luboš Zabloudil

Komentáře

125
Přidat komentář
smazaný uživatel
včera super a skvělé výkony a výborný přenos ČT Sport. Akorát ty komentáře Denisy Chládkové - to prosím neee!!, ta tam ve studiu nemá co dělat
Reagovat
smazaný uživatel
Naprostý souhlas!

Chládková ve studiu: Kecy, kecy, kecy...

Kolipak asi vyhrála turnajů? :D
Reagovat
smazaný uživatel
Asi za tím je její snaha dělat si PR. Bohužel jsou to prázdné a neinteligentní kecy.
Ale kdo se třeba koukáte na tenis poprvé, zeptejte se paní Chládkové, ona nám ochotně a ráda podrobně vysvětlí, co je to moderní ženský tenis..nebo včera o rychlých míčích Petry Kvitové ..no čůrali jsme smíchy, o přidané hodnotě komentáře není moc řeč!
Reagovat
Chrenda
No a je to. Petra prohrála. Tak doufám, že duo H+H je dobře připravené! Petřin pohyb zoufalý, evidentně je nedoléčená a úplně bez energie!!
Reagovat
Roger_Federer
Nejak si tam udělej pořádek,Ivanovič bývala ženská krev a mlíko, clověk se měl na co dívat:), dneska vyzerá jako vyzáblá anorektička..Je to až nezdravé.Zavolej tam a zařid ad přibere.

Monty promin, musel jsem.
Reagovat
gigin
Jj, už jsme to tu řešili a apeloval jsem na ni, ať se nají, neboj. Jinak obdivuju Petru. Evidentně zdravotně v nepořádku a nevykvákne se na to. Tím bych nerad snižoval dnešní výkon Any, dnes hraje velmi dobře!! Jestli to dotáhne tak další mač Dámy s Luckou bude řežba!!!
Reagovat
smazaný uživatel
Já na Aničku apelovat nebudu, mně se pořád líbí. Kdyžtak si sjeďte na mou dnešní reakci na VISe (13:26), tam už jsem všechno napsal. :)
Reagovat
vendulkabendulka
Asi se budu opakovat, ale mam moc rada komentare Svaciny i Chladkove. Pokazde kdyz jsou na CT uvedomuji si jako pridanou hodnotu tem zapasum davaji. A i ten dedula Pala je tam skvele doplnuje tim svym humorem :)
Reagovat
smazaný uživatel
tak Chládkovou přidanou hodnotou ála "všechno vím, všechno mi je jasné.., důležité bude tohle a tohle, a také tohle a tamto..." ?? ..k tomu kecání ještě doplnit vzorce, grafy :-), nedá se to poslouchat, už asi dlouho nehrála
Reagovat
freeteepek
Jak se tady píše, že Petra dnes hrála výborně...Viděl jsem na živo. Ano, ty její rány jsou nesmírně ploché a tvrdé. V reálu ten míček lítá velmi nízko a málo se odráží do výšky. Mezery má Petra ještě trochu v taktice. Pokud jde o srovnání její hry s ostatními turnaji tak jistě, Fed Cup a jeho týmový duch Petře prospívá:-)Důležíté ale je, že se hraje v hale! Proto je Petra ve Fed Cupu tak úspěšná. Pokud jde o srovnání s TM a zápas s Radwaňskou. Ano, kdyby Petra hrála jako dnes, neprohrála by nejspíš ve dvou setech. Byl tam ale problém s povrchem, který byl pomalý. Pomalejší, než loni. A pochopitelně pomalejší, než ten dnešní v 02 aréně. A rychlost povrchu má na Petřinu hru taky velký vliv, takže to nelze tak jednoduše srovnávat.
Reagovat
VlS
Kdyby Peťa zahrála proti Aze jak dneska, tak by vyhrála 2:0, ale na kdyby se nehraje. Jelena hrála výborně, snad nejlíp, co jsem jí letos viděl a nestačilo to. To je fuk, teď ještě aby zítra zahrála stejně dobře a udělala bod jistoty, moc bych jí to přál a trochu pošramocené sebevědomí by mohlo dost pookřát.
Reagovat
Nancy_z
Největším problémem na TM byl Petřin zdravotní stav. Věřím, že kdyby byla zdravá, tak by bojovala a sehrála by minimálně tři napínavé zápasy... Rozhodně i s pomalým povrchem by se popasovala líp ;-) Ale to jsou jen kdyby a na ty se nikde nehraje. Jsem zvědavá, v jaké kondici bude zítra. Ale věřím, že to dá :-) A určitě by to pro ní byla psychická vzpruha do příští sezóny.
Reagovat
misa
Lucka i Petra zahrály skvěle. Je vidět, že Lucka šla oproti minulosti dost psychicky nahoru, dneska v kritických momentech vytáhla skvělé údery včetně servisu. Když zabojuje na grandslamech, tak její cíl pro příští rok (top 15) je rozhodně v jejích silách.
Petra hrála od stavu 2-4 úžasně. Oproti posledním zápasům vyrazně snížila počet nevynucených chyb, a to se s ní pak těžce hraje... Miluju nadšení, se kterým Petra hraje každý zápas FC. Myslím si, že zítra bude hotovo už po 1. dvouhře, Ana mi připadá bídná - rozhodně by měla přibrat, její údery nemají tu správnou razanci.
Děkuju Lucce a Petře za hezký zážitek!
Reagovat
pepin
Lajk - George Renel - Petrulinka, já se Vám divím, že Vás překvapuje, co tady spisovatel Mácha předvádí. Vy jste ještě nepochopili, že jeho v podstatě vůbec tenis nezajímá, což zde již napsal, jemu jde jen o ty 4 mušketýrky, a aby tady lidi provokoval a pak se diví, když se do něho někdo opře. Jeho neschopnost, spíše nechut přiznat to co vidí ostatní, pokud se to týká těch 4, to je něco, co se zde prostě u jiných nevidí. A ještě k té krásce Anně, každý má pochopitelně jiná měřítka, ale kdo ji dnes viděl, kost a kůže jak na ní vlály šaty tak představa krásné ženy vypadá trochu jinak, tedy aspon pro mě.
Reagovat
smazaný uživatel
* kde monty provokuje?
* tak má svoje favoritky, kterým fandí víc než češkám. Buď rád že vyhrály češky a užívej si.
* jasně uznal kvality Lucčiny hry a že Ana kromě pár momentů neměla nárok
* já třeba radši vidím třískání raketou než pláč
* buď rád, že jsou chlapi, kterým se líbí typy jako Ana. Na tebe aspoň zbydou ostatní.
* uráží někde naše holky, jako mnoho jiných Berdycha, Petru?
Reagovat
smazaný uživatel
Většinou všichni to tady správně chápou jako soupeření národních týmů a ne individuální soutěž. V tomto duchu se diskutuje a spisovatel Monty do toho s prominutím blije ty své puberťácké výjevy, kde skutečně už o tenis nejde. Stokrát opakované ódy jsou už narcismus naruby, kdy se nechává obdivovat veřejně presentací svoji schopností opájet se krásou svých vytoužených model. Na kterémkoliv jiném turnaji mu již neřeknu ani popel i když se mi to třeba nebude líbit, ale v kolektivní soutěži národních družstev mě to připadá nepatřičné.
Reagovat
VlS
Zastanu se Montyho - je konzistentní a k našim holkám (ale i k jinejm) je slušnej. Fandím jinak, ale respektuji jeho přístup.
Reagovat
pepin
Ale já jsem přece nepsal, že je k našim sprostý, já jsem jen zhodnotil můj pohled na jeho vystupování zde. Nic víc, nic mín. Ale jak napsal Lajk, čeho je moc toho je příliš.
janekda - k těm ženským, já sem nechodím aby na mě některé zbyly, já sem chodím diskutovat o tenise jako většina z nás tady a ne se rozplývat nad mým subjektivním dojmem krásy.
Reagovat
smazaný uživatel
Díky za podporu! :)

Prosím vás, o čem teda píšu, když ne o tenise? Pokud vím, tak v této diskusi jsem hodnotil především hru a včerejší zápas. Nikde nevidím, že bych tu opěvoval Any krásu (snad kromě dnešní reakce na VISe) a to se sám divím. :D Já sem taky chodím diskutovat o tenise a k tomu bezesporu patří i krása tenistek. :)
Reagovat
smazaný uživatel
Jen je škoda že jestli si někdo zaplatí tolik peněz a zítra uvidí nejspíš jen jeden zápas ... :( Jinak velká gratulace !!!
Reagovat
tommr
já si myslím, že pokud Petra vyhraje tak naši fanoušci rádi ty zbývající dva zápasy oželí ... :)
Jinak ale pořád doufám, že pokud by takovej případ nastal, tak se oba týmy nějak dohodnou a odehraje se ještě aspon čtyřhra ... :)
Reagovat
Jan
Při losování říkali: Když to bude 3:0, vypustí se 4. singl a bude se hrát 4hra, když to bude 3:1, končí se a 4hra se nebude hrát.
Reagovat
tommr
to je myslím rozumnej kompromis ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
mám radost z Lucky i Peťi,jak už píšu asi po páté,alespoň dneska se jenom radujme a nesejčkujme a nevyjadřujme se nechutně o hráčkách.Viz příspěvky níže.Dobrou noc a hodně sil k zítřejšímu fandění.Do toho,holky!A ještě jednou dík,milý Chrendo.
Reagovat
petrulinka
Našim holkám gratulace, věřila jsem jim dnes oběma, ale je pravda, že jsem se trošku obávala, jaký dopad bude mít na Petru její zdravotní stav. Naštěstí to ustála. Držím moc palce na zítra.
Reagovat
George_Renel
že se za účast a zápasy v FC nedávají vůbec žádné individuální body. Kdyby to bylo jak v DC, tak je po dnešku Petra zase na té šestce.
Reagovat
tommr
jj je to strašně nespravedlivý. Kdyby se FC bodoval podobně jako DC tak loni by Petra skončila sezonu první a letos nejhůř šestá ... :)
Reagovat
horska.kraslice
Je to zvlastni, ze se v tomto nesjednoti.
Reagovat
smazaný uživatel
Nebudu zastírat, že jsem byl smutný. Přál jsem Aně, aby tento bod získala, protože v zápase byla mírnou favoritkou. Na druhou stranu je pravda, že rozdíl v žebříčku mezi Anou a Luckou je pouze pět míst a vzájemné zápasy hovoří ve prospěch Lucky... Přesto si myslím, že na to Ana měla, ale Lucka byla dneska ve všem o něco lepší a sluší se jí pogratulovat k zaslouženému vítězství.

První set začal hodně nervózně z obou stran. Každá z úvodních čtyřech her nabídla jeden brejkbol. Obě holky byly úspěšné v jednom případě, a tak byl stav 2:2. Z pohledu Any to byla celkem škoda, protože dvakrát ztratila vedení 40-0 a jednou z toho byl brejk (Ana udělala ve třetím gemu tři dvojchyby)... Další nadějný moment, který Ana bohužel nevyužila, přišel v šestém gemu. Ana se dostala do vedení 3:2, když získala svůj servis čistou hrou. Pak vedla při podání Lucky 30-0, ale Lucka získala čtyři míčky v řadě a srovnala na 3:3. V dalším gemu byla Ana trochu netrpělivá a udělala tam nějaké chyby. Nervozita hrála velkou roli a musím znovu zopakovat, že u Any strašně záleží na tom, jestli si věří. A taky se to na ní hodně pozná... Takže Lucka získala brejk na 4:3, což vlastně rozhodlo první set. Ana se ještě snažila srovnat v desátém gemu, ale Lucka to nakonec dopodávala. Pro Anu byl hodně smolný moment, že se při setbolu Lucky neodhodlala přerušit výměnu a vzít si jestřábí oko...
Reagovat
smazaný uživatel
Druhý set pro Anu taky nezačal dobře. Hned v prvním gemu ztratila podání a ve druhém nevyužila dva brejkboly. Lucka vedla 2:0, přesto se Ana pořád držela v kontaktu. Sedmý a osmý gem byly naprosté zlomové. Napřed se Ana udržela ve hře, když prohrávala 4:2 a v sedmém gemu odvrátila čtyři brejkboly. V osmé hře měla šanci na vyrovnání, ale tři brejkboly zůstaly nevyužité. Musím říct, že v těch chvílích to byl od obou hráček nejlepší tenis v celém zápase. Musím Anu ocenit, že se nevzdala a pořád bojovala. Ona se snaží, i když to zrovna nejde a to se mi líbí. Jenže Lucka hrála naprosto výborně. Všechny důležité momenty zvládla a nepřipustila žádný obrat. Pak už to Ana měla těžké. Lucka vedla 5:3 a Ana podávala na udržení v zápase. To se nepovedlo, protože Lucka brejkla čistou hrou a doslova tím korunovala svůj výkon... Myslím, že první set prohrála Ana hlavně kvůli svým chybám, ale ve druhém už byla příčina někde jinde. Je trochu škoda, že Ana začala hrát dobře, až když byla set a brejk dole. Na druhou stranu, rozhodl hlavně skvělý výkon Lucky... Jak říkám, Lucka byla ve všem o něco lepší. Za všechno hovoří statistika brejkbolů, která je v článku špatně... (Ana 1/7, Lucka 4/9).

Takže mě mrzí, že to Aně nevyšlo, ale nedá se nic dělat... Zápas Petry a Jeleny jsem neviděl, protože jsem koukal, jak hraje Caro v Sofii. Viděl jsem akorát poslední tři míčky, když měla Tsvetana MTO. Abych se přiznal, taky jsem Petře tolik nevěřil, a to hlavně z těch zdravotních důvodů. Ale pravděpodobně se Petra stačila dát dohromady a od stavu 2:4 v 1. setu předvedla mimořádný obrat. Když je Petra fit, tak je ve Fed Cupu téměř neporazitelná... Asi nemusím říkat, že jsou Češky velmi blízko obhajobě. Zítra to pro Anu bude hodně těžké, ale snad se to aspoň pokusí zdramatizovat. Věřím, že uhraje proti Petře víc než Jelena a ještě v Praze ukáže, co opravdu umí. :)

Tak a teď sem dejte článek o Sofii, ať se můžu naladit na veselejší notu. :)
Reagovat
smazaný uživatel
Teda Monty, ty někdy dokážeš potěšit, ale jindy zase úplně totálně nas..t, jelikož neprojevit ani špetku národního fandovství v kontrastu s individuálním zbožňováním tvých krásek, to je docela protivné. Jak jsem přečetl první řádek příspěvku, nechuť mě velela dál již nečíst.
Reagovat
George_Renel
Co umí ukazovala dnes skoro celý match. Pěkně po balkánsku se rozčilovat. Prostě Srbka jak vyšitá. Sympatická nebyla ani trochu.
Reagovat
tommr
všim jsem si, že když Lucka proměnila ten třetí setbol v 1. setu tak se Ana dost ostře pustila do lajnovýho. Nevíš náhodou proč a co mu vlastně říkala? :)
Reagovat
dadaft
byl to aut.
Reagovat
petrulinka
Monty, vzpoměla jsem si na tebe při zápase Lucky s Anou a říkala jsem si, že asi nadšený moc nebudeš. Musím říct, že Ana je krásná holka, ale dnes mě docela šokovala tím neustálým třískáním rakety o kurt, to bych tedy do ní fakt neřekla. Ale rozumím ti, je to tvoje favoritka. Na druhou stranu tady chápu rozčilení Lajka, protože bych alespoň očekávala tvoji gratulaci našim holkám. Já třeba fandím Federerovi, ale nikdy by mě nenapadlo fandit mu, když hraje proti Tomášovi, prostě nechápu, že někdo nemá v sobě nějakou tu národní hrdost a nezlob se na mě za můj názor, ty tady totiž jinak patříš mezi velmi solidní diskutéry.
Reagovat
horska.kraslice
Kazdopadne Monty prisel o pekny zapas, Petre to tam dnes opet padalo, radost pohledet. A Jelena hrala taky dobre, takze prijemny tenisovy zazitek, mozna az necekane.
Reagovat
smazaný uživatel
Ono je to tak možná lepší, žes to dál nečetl... Ale už před Fed Cupem jsem tu psal, že fandím Aně v každém zápase, takže nevím, čemu se divíš. Českým sportovcům fandím, ale v jiných sportech (hokejisté, basketbalistky, Kiki a Maki).

George: Já myslím, že hlavně ve 2. setu předvedla i dobrý tenis a některé výměny byly moc hezké. Že byla Lucka lepší, to je druhá věc... Ana občas na kurtu projevuje emoce, na tom nevidím nic špatného. Dokáže být temperamentní (jak říkáš, je to Srbka). A taky nervozita dneska dělala svoje... Ale jinak je Ana hodná holka a soudit někoho podle toho, že se na sebe zlobí při zápase, to mi přijde teda hodně zvláštní. Mimochodem, na toho čárového rozhodčího se Ana zlobila právem, protože ji jednoznačně poškodil. Sice je pravda, že si mohla vzít challenge, ale zkuste se rozhodnout ve zlomku vteřiny... Prostě to byla chyba rozhodčího, bohužel.

tommr: viz předchozí reakce :)

petrulinka: Tak Ana je prostě taková. Ona je milá holka, ale na kurtu dokáže být hodně temperamentní. Dneska to bylo nervozitou a chvílemi tam asi nebyla ta sebedůvěra, kterou právě Ana hodně potřebuje. Ale nevzdala to a bojovala až do konce, takže se nemá za co stydět... Já jsem Lucce pogratuloval, ale možná sis toho nevšimla: "Přesto si myslím, že na to Ana měla, ale Lucka byla dneska ve všem o něco lepší a sluší se jí pogratulovat k zaslouženému vítězství." :)
Reagovat
smazaný uživatel
Jelena me dneska prekvapila mnohem vic nez Petra.. :-)
Reagovat
smazaný uživatel
nepredbihej, monty25.. :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Nevadí, zase jsem viděl jiný pěkný zápas (Caro - Tsvetana). :) Kdybych si měl vybrat mezi Petrou a Jelenou, tak mám radši Petru. Něco jiného by bylo, kdyby hrála Bojana... Jelena mi moc sympatická není. Sice se tady o ní píše, že je dáma, ale podle toho, co jsem si přečetl včera ve Sport magazínu, je větší dámou Anička. :) Ale musím uznat, že Jelena má vkus a taky má doma sbírku Porscháků. :D
Reagovat
smazaný uživatel
Pardon, opeřená dámo. :)
Reagovat
tommr
můžu se zeptat čím? :)
Reagovat
horska.kraslice
Tady jde o ten konkretni dnesni zapas, kdy Jelena hrala necekane dobre, takze celkovy dojem ze zapasu byl velmi prijemny.
Reagovat
smazaný uživatel
No, co mě trochu zarazilo na Jeleně, byl její hlas..ale vkus má skvělý, šaty krásný :-)
Reagovat
smazaný uživatel
monty25: :-)

tommr: Jelena byla pomerne dlouho z formy, takze me potesilo, ze zase oprasila stare veci ze sveho rejstriku. Nevim, ale libila se mi mnohem vic nez Ana.
Reagovat
horska.kraslice
Neslo si nevsimnout. Treba byla nachlazena a sedlo ji to na hlasivky (chrapot)?
Reagovat
dadaft
souhlas. Petra razantní a přesná, Jelena skvělý pohyb a čtení hry, zpočátku i minimum chyb.
hezký zápas.
Reagovat
tommr
mě teda dnešní dobrej výkon Jankovicový moc nepřekvapil - Jankovicová hraje ve FC mnohem líp než normálně podobně jako Petra - její FC bilance je dokonce ještě lepší než u Petry (Petra má po dnešku bilanci 16:4 a Jankovicová 27:8) ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
Myslím si, že s národní hrdostí nemá nic společného fandit tenistovi z jiné zemi.Až bude hrát v DC Tomáš proti Federerovi, také budu na straně Švýcarska.Jinak velká gratulace holkám! Věřím, že zítra vyhrají.
Reagovat
VlS
Mám Anu rád a pokud nehraje s Luckou nebo Petrou, tak jí obvykle fandím, ale ta vyhublost je opravdu strašná, už nemá hezkou postavu,resp. to není postava, to je věšák na šaty.
Reagovat
smazaný uživatel
Vím, že máš Anu rád. Takových komentářů jsem už viděl hodně... Mně se Anička pořád líbí. :) Je pravda, že zhubla, ale z mého pohledu vypadá pořád dobře a taky jí to třeba pomohlo. Vždyť se oproti minulému roku posunula o deset míst v žebříčku... A jak jsem na to dneska koukal, tak Anička je hubenější, ale pořád má svalovou hmotu. Když jsem třeba tenhle týden koukal na Danielu, tak to se s Anou pořád nedá srovnat. Mně se líbí, že jak Ana zhubla, tak jí to udělalo opticky delší nohy. :) Na druhou stranu, ruce bych nechal tak, jak měla předtím... Ale mně se prostě pořád líbí a hlavně je důležité, jestli je Ana šťastná a spokojená sama se sebou. :)
Reagovat
Jan
Dnes ráno, když jsem se probudil, jsem měl velmi špatný pocit, že Petra hladce prohraje a že nejspíš prohraje i Lucka. Naštěstí se to nesplnilo. Lucka hrála dobře, obě hráčky byly nervózní a chybovaly, Lucka se postupně zlepšovala a Ana byla čím dál nervóznější a dělala chyby. Lucka občas všechno tloukla Aně do beckhendu, kde na to Ana často čekala a pak dala bod do prázdného kurtu, naštěstí, pak Lucka hrála něco i do forhendu Any a jak se zlepšovala, uhrála nádherně první bod. Ana ukázala, že taky něco umí, jak byla nervózní, tak to bylo jen občas a Lucka dokázala vyhrát. Kdyby Ana měla dobrých okamžiků víc, mohlo to dopadnout i jinak. Byl to pěkný zápas.

U Petry jsem čekal, co bude, jestli nebude tak slabá, že hladce prohraje. Opět se to naštěstí nepotvrdilo. Jak se zlepšovala a Jelena na ni od stavu 4:2 v prvním setu neměla co hrát, bylo to úžasné. Na začátku jsem si říkal, je to stín Petry z loňského roku, ale pak to byla ta samá Petra, jak ji známe z jejích nejlepších utkání. Přesnost jejích úderů mě udivovala po té velké nepřesnosti v letošních zápasech, bylo to úchvatné. Opět mě Petra dostala a uchvátila. Bylo vidět, že má potíže, chvíli byla červená v obličeji, jindy bledá a nebyla moc běhavá, ale zvládla to skvěle svým podáním a fantastickýni údery. Jelena byla úplně bez šance a proměnila se v diváka i když hrála dobře, dokázala doběhnout skoro všechno, ale na Petru to dnes nestačilo. Bylo vidět, jak obrovský rozdíl je mezi ní a Petrou, když se jí daří.

Uvidíme jak bude Petře zítra, dnes se hodně vydala a bylo vidět, jak je po zápase unavená. 2:0 je nadějný výsledek, i když dokud tam nebude 3 bod, nic jistého to není, byť to vypadá přinejmenším se čtyřhrou jisté. Velká gratulace holkám a doufám, že to zítra doklepnou.
Reagovat
tommr
u Petry se hlavně znovu potvrdilo, že její výkony ve FC jsou o třídu lepší než na normálních turnajích. její dnešní výkon je o to cennější, že i Jankovicová hraje ve FC mnohem líp než normálně - její FC bilance je dokonce ještě lepší než u Petry (Petra má po dnešku bilanci 16:4 a Jankovicová 27:8) ... :)
Co se konečnýho výsledku týče tak jsem optimista - ten jeden bod z těch zbývajících tří zápasů už určitě uděláme ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
Jen trochu k té bilanci Fedcupových zápasů,musí se brát v úvahu,jak dlouho hraje Jelena a jak dlouho Petra a také,že Srbky hráli v nižší soutěži.Ale to jen na okraj,nechci kazit radostnou náladu,jistě skoro všech,kdo jsou tady.Po odpoledni,které jsme trávili fanděním,jsem skoro odpadla,ale myslím,že někdy to byly větší "nervy".Krásné zápasy,krásné výměny,těším se na zítra,kéž naše děvčata vybojují ten třetí bodík!
Reagovat
tommr
tak je samozřejmě pravda, že Jankovicová měla oproti Petře ve FC určitou výhodu - FC hraje o něco dýl a hrála v něm i proti slabším soupeřkám. I tak je ale její FC bilance úctyhodná a třeba v letošním semifinále byla rozhodujícím faktorem v šokujícím postupu Srbska přes favorizovaný Rusky ... :)
Reagovat
pepin
Dnešní výkon Petry opět potvrdil to co víme. Pokud se vyvaruje nesmyslného mlácení a bezmyšlenkového bušení do soupeřky a vhodně zapojí hlavu, těžko hledá konkurenci. Myslím si, že nás všechny příjemně překvapila a kdo se pozorně díval až do úplného konce, myslím i po zápase, musel si všimnout, že jakákoliv změna v osobě Kotyzy je naprosto nemyslitelná. Jejich vzájemné pouto je příliš silné a Petra je na něho neskutečně fixovaná.
Reagovat
smazaný uživatel
S tím Kotyzou naprostý souhlas. Mají hezký vztah, aspoň podle toho, jak se k sobě chovají :-)
A kdyby Petře neměl co dát po trenérský stránce, myslím, že by sám navrhl jiné řešení.
Reagovat
Nancy_z
Souhlas, to si myslím taky. Kotyza má před Petrou velký respekt a myslím si, že kdyby viděl, že už jí nemá co dát, tak by se u ní zuby nehty nedržel... Jinak Petra ukázala, že nebýt nemoci, tak by na TM zamíchala kartama.
Reagovat
pepin
Já jsem si toho všiml již po několikáté, mně to spíš připadá jako vztah otec - dcera. Dnes když mluvil po zápase tak jsem měl dojem, že mu mnoho nechybělo k pláči jak byl Petřiným výkonem dojat a překvapen. Je to moc hezké a emotivní.
Reagovat
tommr
jj s dnešním výkonem by se Petra na TM určitě neztratila ... :)
Reagovat
dadaft
to její astma zřejmě přispívá k tomu, že ji ty bacily vždycky tak sejmou, že je pár dnů úplně nepoužitelná. ((
letos kvůli viróze přišla o dva velké turnaje...
Reagovat
smazaný uživatel
Měla jsem stejný dojem z Kotyzy a nejen ted a tady ;-)
Reagovat
Jan
Nejdřív jsem si říkal, jak obrovský rozdíl je ve výkonu mezi Top 10 a Top 30, když na Jankovičovou Petra v pohodě stačila, když byla po nemoci a neběhavá, ale pak jsem si řekl, ža Petra hrála tak dobře, že by vyklepla i hráčky Top 10, tak jako loni na TM. Asi by ale musela být fit a běhavější. Kdyby tak hrála na letošním TM, mohla být ve finále. Ve své současné formě je Radwaňská zřejmě jiný soupeř než Jankovičová. Říkala to i Chládková na ČT sport.
Reagovat
pepin
Zcela určitě máš pravdu, Denisa to správně ohodnotila, Jelena hrála vrchol a neměla v podstatě co zlepšit. Ještě k té Agn. Určitě je někde jinde oproti Jeleně, ale pokud by Petra hrála s takovou přesností a tvrdostí jako dnes, bylo by to určitě jiné. Její potenciál je opravdu velký a vyjímečný.
Reagovat
Jan
To asi ano. V zápase s Radwaňskou na TM se Petra vyházela svou nepřesností sama. Kdyby jí to šlo jak dnes, tak ji asi hladce porazí.
I když CHládková říkala, že Radwaňská hodně mění styl hry a je to pro útočné hráčky typu Petry hodně nepříjemné. Takže ty nepřesnosti možná plynuly i z toho a možná by to i při dnešním výkonu Petry nebylo jednoduché Radwaňskou porazit.
Reagovat
smazaný uživatel
Chládková řikala, že Radwaňská tu hru umí měnit až "nechutně".
Opravdu velká poklona:-)
Reagovat
tommr
obě naše holky příjemně překvapily. U Lucky jsem nečekal, že udrží nervy a Petra mě zase překvapila aktivním pojetím a na její poměry minimálním počtem zbytečnejch chyb ... :)
Pravděpodobnost, že obhájíme FC je ted velmi vysoká. Rozhodnout by mohla už Petra pokud bude zítra schopná nastoupit. Kdyby jí to nevyšlo tak Lucka má proti Jankovicový taky slušnou šanci. A kdyby to nevyšlo ani jedný tak to jistí H+H o jejichž vítězství v případným rozhodujícím zápase vůbec nepochybuju ... :)
Reagovat
pepin
Myslím si, že představa toho, že by Petra zítra nenastoupila do této atmosféry je nemyslitelná. Sama řekla, že je v podstatě na tom dobře a trochu potíží s dýcháním a nohami nebude překážkou.
Reagovat
tommr
uvidíme jak se bude Petra cítit zítra ráno před zápasem. Po vyhraným zápase je vždycky velká euforie, ale během noci se to ještě může změnit. Taky ale doufám, že Petra nastoupí a předvede podobnej výkon jako dneska ... :)
Reagovat
George_Renel
opravdu těžko porozumět. Lucka hrála bezesporu skvělý zápas a předvedla skoro všechno co umí. Podceňovaná Petra si najednou po pár gamech zase vzpoměla jak se trefuje kurt, a přes zřetelně špatný pohyb na dvorci dominovala. Kdyby se hýbala "normálně", Jelena by snad odešla s dvěma kanáry. Teď jen jestli ta pohybová indispozice byla více zapříčiněna nemocí, nebo Petře letos opravdu pohybové dispozice totálně chybí. A pak je to tedy na zamyšlení nad přípravou. Tak snad zítra dají ten třetí bod. Každopádně 2:0 je po 1. dnu skvělý stav a holky zaslouží velkou gratulaci.
Reagovat
tommr
Petře určitě hodně pomohlo vítězství Lucky v prvním zápase - mohla tak hrát relativně v klidu, protože ani její případná porážka by neznamenala žádnou tragédii ... :)
Reagovat
Sonja
Jelena dnes měla krásný šatičky na sobě:-)...jak hrála jsem naštěstí (podle výsledku) neviděla:-D
Reagovat
seshitec
jj pravda aspon že ty šatičky měla hezký, když má hnusnej ksicht
Reagovat
rubens
Docela by mě zajímal tvůj ksicht...
Jelena i Ana jsou fajn, šatičky dost zajímavý :)
Reagovat
Sonja
jak se to vyjadřuješ, proboha?
Reagovat
dadaft
v prvním setu hrála Jelena opravdu skvěle.
Reagovat
seshitec
sem šerednej chlap:)
Anna je nádherná ale prosím vás nechtějte mi tu někdo namlouvat, že je Jelena hezka holka
Reagovat
Sonja
Nikdo netvrdí, že je to hezká holka, ale napsat o někom, natož o ženě, že má "hnusnej ksicht", to je síla...
A Ivanovič je Ana, ne Anna.
Reagovat
dadaft
je to sportovkyně, tělo má dokonalé, obličej se někomu nemusí líbit, někomu jo, o duši nic nevím, neznám ji.
Reagovat
rubens
I když není prvoplánová kráska, mě se vždycky líbila. Cením si ji
i pro její chování.
Reagovat
smazaný uživatel
S takovými výroky sem radši ty hnusnej hulváte nelez. Ostatním se omlouvám za ostřejší reakci.
Reagovat
a.magerova
http://ball71.com/images/jelena-jankovic-06.jpg
http://ball71.com/images/jelena-jankovic-01.jpg
Reagovat
smazaný uživatel
je to DAMA! :-)
Reagovat
seshitec
pardon růžičko svatá, omlouvám se všem, že sem použil hnusnej namísto šerednej
Reagovat
smazaný uživatel
Kazdy starneme a za "par let" po nas i tak veta...pokud nekdo prisuzuje nejvetsi pozornost vnejsi krase je barbar a primitiv, nic vic, nic min...pokud je to jeste tak, ze chlap k zene a jeste anonymne, tak si k tomu pridej jeste odporny zbabelec. Do oci bys ji to nerek, a jestli jo, tak si dosad ty 2 vyrazy vyse.

Spec. moralizovat te nebudu, je to takhle asi stejne hloupe, takze jen primitivne kratce - tahni na idnes, tam zapadnes. Mne osobne, a vidim, ze nejen mne, si celkem zk...l hezkej vecer.

Omluva vsem...za me nevhodne chovani...a reakci.

P.S. Gratulace Lucce a Petre:)
Reagovat
horska.kraslice
Jankovic ma dost zvlastni oblicej, na evropanku nezvykly, ale zajimavy. Nema nejake sikmooke predky?
Reagovat
horska.kraslice
Omluva - preklep Jankovic.
Reagovat
dadaft
omluva?
Reagovat
smazaný uživatel
Copak ženy nemůžou mít "hnusnej ksicht"? Já bych ho teda nazval "otřesnej", ale tak zas každej nemůže bejt krásnej že..
Dneska měla ještě slabou vrstvu make upu
Reagovat
Sonja
Asi nejsi moc inteligentní, když ti nedošlo, o co tu jde.
Reagovat
Chrenda
Tak jak jsem slíbil Alici, musím přiznat, že jsem se mýlil, co se týče Petřinýho výkonu. Hrála výborně, Lucie samozřejmě taky, takže gratuluji a jsem rád, že jsem byl "falešným prorokem". Tímto tedy odvolávám všechno, co jsem dosud neodvolal!!
Reagovat
smazaný uživatel
Díky, za to máš u mě 100 bodů plus!!!Mám z holek velkou radost!
Reagovat
Chrenda
I když tedy musím přiznat, že za stavu 2:4 jsem si myslel, že moje prognóza byla správná...:-)
Reagovat
smazaný uživatel
Jsi super! Zrovna jsem se šla podívat, jak se k tomu postavíš. Petra hrála skvěle, chvílema bylo vidět, že je unavená, ale je to srdíčko a vůbec jsem nepochybovala, že to dá :) A Lucka mě překvapila svým výkonem, prý hrála už skvěle tu exhibici, ale tohle byl nádherný tenis!
Reagovat
smazaný uživatel
Milý Chrendo,tak jak?"Špíčky" se natřásají,Peťa vyhrála.Úžasně.Tím je řečeno vše!Mám velkou radost z Lucky i Peťi a chce to zítra získat ten třetí bodík.
Reagovat
smazaný uživatel
A kde máme ty falešné proroky?Budou mít odvahu?
Reagovat
smazaný uživatel
Peťa všem pochybovačům vytřela zrak,že pane mac.halle.
Reagovat
Chrenda
Ale jo Alice, jsem rád, že Tvoje víra je pevnější než skála a než negativistické myšlení nás pochybovačů! Gratuluji!
Reagovat
smazaný uživatel
viz má odpověď nahoře,100 bodů plus,minimálně!
Reagovat
Bob
takhle to dopadá, když někdo moc myslí..
Reagovat
smazaný uživatel
A je to tady. Tohle považuji za kopání.
Reagovat
Bob
Ale ne, tak mám prostě radost, že vedeme 2:0 :)
Reagovat
tommr
i sama Petra byla překvapená jak jí to dneska šlo ...
Reagovat
rubens
No vida, a je to tam. Co na to falešní proroci?
Petra s velkou sebedůvěrou, viz krásný volej v prvním setu, nebo to
skvělé druhé podání v druhém. Gratulace, i Lucce. :)
Reagovat
capjar
Bravo, bravissimo !
Reagovat
Nancy_z
Lucka i Petra předvedly skvělé výkony, tak teď to ještě dotáhnout v neděli. Jinak doufám, že Petra zavřela ústa všem pochybovačům a ukázala, že je světová hráčka ;-)
Reagovat
r176
vykon od petry a 2:0 je doma!!!!!
Reagovat
smazaný uživatel
že by už začal mutovat?
Reagovat
Roger_Federer
Kdyby takove vykony Kvitova a Šafařova předvadeli celou sezonu jako dnes, jedna by mela o 4 tituli vic, druha by byla 10 na svete.
Reagovat
smazaný uživatel
uz se veze kanarek :D
Reagovat
dadaft
doufám, že se bubny a trumpety nikdy, NIKDY nerozšíří na tradiční turnaje.
(ovšem vuvuzelům na MS ve fotbale v JARu se asi už nikdy nic nevyrovná. to bylo jednolité akustické peklo)
Reagovat
dadaft
Petra zatím taky skvěle.
(a skvěle hraje i psychicky vyřízená Jankovičová)))
má to říz.
Reagovat
Pe3k
Gratulace. Lucka je ve formě a při tom se mi i zdá, že i lépe vypadá... Jen tak dál :)
Reagovat
VlS
vypadá nádherně, ale už s tím posilováním opatrně, nebo bude vypadat trochu jako Sam. Neskutečně zesvalnatěla, ani gram tuku, jen úžasně svalnatá (ale s tím se člověk asi musí i trochu narodit). Ale hlavně ten šťastnej výraz a úsměv a oči jak baterky :-))
Reagovat
r176
SERVIS PETŘE ZATÍM PÍŠE JEN TAK DÁL!!
Reagovat
a.magerova
Módní okénko: Jelena má parádní šaty, jak střihem, tak barevnou kombinací :-))
Reagovat
capjar
Jen tak dál!
Reagovat
mac.hall
Můj následující příspěvek bude asi pod dojmem vítězství Lucky v prvním zápase znít zvláštně , ale na základě , toho , co jsem viděl, tipuji naši porážku 3:2. Lucka mě totiž nepřesvědčila , že je schopna porazit kvalitní hráčku, která udrží míč ve hře a současně je i schopná získávat vítězné míče. Annu porazila především díky tomu , že ta hrála velmi slabě a nebyla schopná vážnějšího odporu. Jankovičová bude , dle mého názoru, nad síly Lucky a Petra, pokud nastoupí k oběma singlům, těžko získá vítězství. I když s Annou by to nemuselo být až tak nemožné. Na druhou stranu Petra rozhodně není zcela zdravá a po tom , čím musela od TM projít nevěřím , že na tom bude fyzicky tak dobře , aby zápasy zvládla. Spíš si myslím , že po té , co prohraje s Jankovičovou, trenér Pála nasadí do nedělní dvojhry jinou hráčku. Debla bychom měli bez problémů získat , takže mi vychází konečný výsledek 2:3. Nemusím asi zdůrazňovat , že by mě velmi potěšilo , pokud by se můj tip ukázal jako lichý a naše děvčata zvítězila, což jim také usilovně přeji , ale příliš v to nevěřím.
Reagovat
Bob
Ten kdo nevěří, nic nezíská.
Reagovat
moser
Petra to nikdy nezabalí, zajímavej nebudeš!
Reagovat
smazaný uživatel
Opět jste nezklamal!A teď co?Petra jasně převálcovala Jankovičovou.Vedeme 2:0!!!!Hurá!
Reagovat
Bob
sice jsem to neviděl, ale teď sleduji Petru. Tak do toho holky naše český! :)
Reagovat
r176
pekny zapas a velka gratulace lucce!!a tred petro POJĎ!!!!
Reagovat
smazaný uživatel
Zvládla to dobře, hlavně ten konec byl důležitej. Snad se teď Petra nevyhází, pak by to mělo jít.
Jinak celkem zajímavej los turnaje mistrů, těžká skupina pro Tomáše, ale pro Rogera ideální.
Reagovat
smazaný uživatel
tady take: gratulace! Petro, pojd! A "Diky za kazdy dobry los!" :-)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist