Šafářová i Záhlavová-Strýcová v Amelia Island postupují

7. 4. 2008, 21:17
Aktuality 1
Obě české zástupkyně na antukovém turnaji v americkém Amelia Island přešy přes úvodní kolo. Barbora Záhlavová-Strýcová poprvé v sezoně hrála zápas v hlavní soutěži turnaje WTA a hned dokázala postoupit do 2. kola, ve kterém si zahraje s Marií Šarapovovou. Roli favoritky splnila i Lucie Šafářová.
Lucie Šafářová

Barbora Záhlavová-Strýcová na turnaji v Amelia Islandu poprvé v sezoně přešla na okruhu WTA přes první kolo. Na úvod podniku s dotací 600.000 dolarů porazila Švýcarku Timeu Bacsinszkou 6-2 6-4 a narazí na nejvýše nasazenou Marii Šarapovovou.

Přestože 149. hráčka světa vyhrála první set celkem jasně, ve druhém se na vítězství pořádně nadřela. Se soupeřkou, která je v žebříčku o 85 míst výš, prohrávala už 0-3 a pak ještě 2-4. Nakonec ale získala čtyři gamy za sebou a radovala se z výhry.

Ve druhém kole narazí česká tenistka na nejtěžší možnou soupeřku. Poprvé v kariéře se postaví proti ruské vítězce letošního Australian Open a páté hráčce světa Šarapovové.

Šafářová přehrála o 10 let starší soupeřku
Slovo porážka dnes Lucii Šafářovou snad ani nenapadlo. Na antukovém turnaji v americkém Amelia Island nastoupila k utkání prvního kola proti o téměř 10 let starší Thajce Tamarině Tanasugarnové, jež na cihlovém povrchu vyhrála tolik utkání, že bychom to spočítali na prstech jedné ruky. A česká dvojka zápas na rozehrání zvádla - celkem šestkrát prolomila soupeřčino podání a vyhrála 6-1 6-3. V prvním setu prohrála pouze 8 výměn.

Ve druhém kole čeká jednadvacetiletou českou tenistku vítězka utkání mezi dvanáctou nasazenou hráčkou Katarinou Srebotnikovou a Chan Yung-Jan z Tchaj-wanu.

WTA Amelia Island - pondělní výsledky:

Dvouhra - 1. kolo:
Záhlavová-Strýcová (ČR) - Bacsinszká (Švý) 6-2 6-4
Bammerová (9-Rak) - Orliková (Běl) 6-3 7-6(2)
Medinaová-Garriguesová (15-Špa) - Salerniová (Arg) 6-4 6-3
Makarovová (Rus) - Rezaiová (Fra) 6-2 2-6 7-5
Craybasová (USA) - Amanmuradovová (Uzb) 7-6(1) 7-6(4)
Domachowská (Pol) - Shaughnessyová (USA) 6-2 6-2
Czinková (Maď) - Dellacquaová (Aus) 7-5 6-2
Govorcovová (Běl) - Ruanová-Pascualová (Špa) 6-3 6-3
Šafářová (ČR) - Tanasugarnová (Thaj.) 6-1 6-3
Razzanová (13-Fra) - Fedaková (Ukr) 6-1 6-2
Moritaová (Jap) - Dechyová (Far) 6-4 6-3
Perebijnysová (Ukr) - Peng (Čín) 6-4 7-5

TenisPortal.cz, Luboš Zabloudil. ČTK

Komentáře

1
Přidat komentář
smazaný uživatel
jen tak dál děvčata!! No Barbora nam uz vypadla s Marii, Tak Lucie - musis ty! Snad te Tomaš taky něcemu naučil!! Fandim ti!!!
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist