Šafářová má natržený úpon stehenního svalu. Musela se odhlásit

14. 7. 2010, 12:27
Aktuality 6
Nečekaná a smutná zpráva dorazila od docenta Pavla Koláře, u kterého dnes dopoledne absolvovala lékařské vyšetření Lucie Šafářová . Česká jednička má natržený úpon zadního stehenního svalu a z turnaje na pražské Štvanici se musela odhlásit.
Profily hráčů
Lucie Šafářová

ECM Prague Open přišel kvůli zdravotním trablům o nasazenou jedničku. Lucie Šafářová, nejvýše postavená Češka na žebříčku WTA, odstoupila kvůli zranění. 

Šafářová v úterý zvládla první kolo, když porazila Sevastovovou. Ve středu ráno však absolvovala vyšetření u docenta Pavla Koláře, po němž se musela s turnajem rozloučit.

Diagnóza: natržený úpon zadního stehenního svalu na levé noze. 

Chtěla jsem zkusit turnaj vyhrát
"Určitě jsem zklamaná, protože jsem hrála docela dobře a chtěla jsem tady hrát déle a třeba se pokusit i vyhrát, ale bohužel, zranění mě zastavilo," řekla turnajová jednička Šafářová na tiskové konferenci. Na štvanický turnaj se těšila, neboť zde předchozí tři ročníky nehrála. V roce 2006 vypadla již v prvním kole.

Česká hráčka vyhrála nad Sevastovovou ve dvou setech, další souboj už absolvovat nemůže, protože jí začala noha bolet více a více. "Říkala jsem si, že to bude dobrý, že to nebude nic vážného, ale nález tam je a nejde to," sklopila Šafářová smutně oči. 

Čtyřiadvacáté hráčce světa Šafářové se vrátilo zranění, kvůli kterému vzdala semifinále v Madridu v půlce května. "Ozvalo se to znovu. Už jsem to cítila před turnajem (v Praze), ale čekala jsem na Pavla Koláře až se vrátí z Davis Cupu, protože to je člověk, kterému věřím. Poslal mě na sonografii a to ukázalo, že mám natržený úpon stehenního svalu a čtrnáct dnů nesmím dělat vůbec nic," řekla.

Další turnaje jsou nejisté
Po turnaji v Praze měla mít třiadvacetiletá brněnská rodačka čtrnáct dnů přípravu na betonu a odstartovat americkou šňůru v San Diegu. Teď bude muset plány asi změnit. "Uvidím, jak rychle se to bude hojit, ale San Diego musím zvážit. Příští pátek jdu na kontrolu a nebudu dělat plány dokud to nebude zahojené. Chci se doléčit, abych byla na zbytek sezony stoprocentní," dodala.

Šafářová byla největší domácí nadějí na vítězství v turnaji. S jejím odstoupením české "akcie" klesly, ale naděje žije. "Doufám, že to vyhraje Češka, ať titul zůstane doma," přála si Šafářová.

Švédka Larssonová, se kterou se měla utkat ve druhém kole, postoupila do svého premiérového čtvrtfinále na okruhu WTA. V něm narazí na Barboru Zahlavovou-Strýcovou.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, pragueopen.cz

Komentáře

6
Přidat komentář
smazaný uživatel
Já se těšil, že se na ni půjdu o víkendu podívat:( Nezbývá, než popřát Lucce brzké uzdravení.
Reagovat
BooOoo
taky jsem se chtel jit podivat na Lucku ale kdyz toto .. urcite by se dostala do finále :(( .. opravdu škoda .. takže finále .. Szavay - Schnyder
Reagovat
smazaný uživatel
no já už vstupenky mám, takže půjdu tak jako tak, ale nebude to ono:(
Reagovat
smazaný uživatel
Szavay bych moc nepřeceňoval včera hrála nic moc, vypadá unaveně. Beneška by jí zejtra klidně mohla porazit. Dost čekám od Záhlavový-Strýcový dneska to vypadá na postup a ČF proti Larsson je dobrej los. Lucka Hradecká taky včera hrála výborně. A v pondělí prej i Hercog hrála dobře. Dulgheru pokud neodstoupí tak by mohla taky něco uhrát.
Reagovat
dabelsobul
Szavay a Schnyde rfinale tezko. Myslim, ze i bez Safarovy je sance na domaci vitězku velka. Nahore verim Zahlavovy-Strycovy, dole Medina nebo Hradecka ;)
Reagovat
smazaný uživatel
Jo s Bárou naprostej souhlas. Včera sem to viděl živě a dneska na netu a velká spokojenost, hraje fakt dobře. Hradecká to byl výbornej zápas, docela dlouho sem jí neviděl a a je vidět, že hodně zapracovala na hře od základní čáry, s tím co tam hrála třeba loni se to nedá srovnávat. Zápas Mediny jsem neviděl, ale potkal jsem jí před tréninkem a na kousek koukal a vypadala fakt v pohodě.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist