Šafářová musela kvůli těžkým míčům v Paříži povolit výplet

27. 5. 2015, 15:45
Aktuality 16
Těžší míče, se kterými se hraje letošní Roland Garros, nutí tenisty povolit výplet. Stejný krok udělala v Paříži před dnešním zápasem také Lucie Šafářová, protože měla pocit, že balóny z její rakety skoro neletí.
Lucie Šafářová

"Na začátku mě hodně překvapilo, že to je všechno zpomalený. Přijde mi, že míče jsou hrozně těžký, takže do toho musíte víc jít. Musela jsem jít ve výpletu o dvě kila dolů, protože to neletělo," řekla Šafářová po postupu do třetího kola.

V utkání s Japonkou Kurumi Naraovou světová třináctka s údery problém neměla. Nastřílela 35 vítězných úderů a zvítězila jasně 6-2 a 6-0.

Od stavu 1-2 v prvním setu získala brněnská rodačka jedenáct her v řadě. "Neznala jsem ji, takže to ze začátku bylo oťukávání. Pak jsem přitvrdila, držela jsem dobře výměnu a čekala na správnou příležitost, kdy do toho jít," řekla Šafářová, která ve druhém setu nadělila Naraové "kanára".

"Vnímám jen to pozitivní a chci ještě vyhrát další game, abych to rychle dokončila," řekla s tím, že lítost na dvorec nepatří. "Takhle se nedá přemýšlet. Pak to najednou bude 5-1, 5-2 a může se to celý otočit. Je třeba to dokončit, když jste na vlně."

Obhajování bodů? Nad tím už nepřemýšlím
Díky rychlému vítězství ušetřila aktuální česká trojka síly, které bude potřebovat v dalším duelu. V pátek ji čeká Němka Sabine Lisická, s níž má zápornou bilanci 1:3, a navzdory těžším míčům musí Šafářová čekat pořádné rány. "Té poletí," řekla o devatenácté hráčce světa. "Ona je nevyzpytatelná, strašně do toho jde a hraje trochu vabank. Nesmím jí dát čas," plánovala Šafářová.

Loni se Šafářové v tomto období dařilo. V Paříži uhrála osmifinále a ve Wimbledonu dokonce semifinále, což je dohromady 1020 bodů do žebříčku, které letos obhajuje. "Nad tím se nesmí přemýšlet, protože by to jenom stresovalo a nepomohlo do výkonů na kurtu. Snažím se to brát postupně," řekla letošní vítězka z Dauhá.

Dřív se obhajobou bodů víc trápila a prožívala to. V osmadvaceti letech už přeci jen přistupuje k tenisu s větším nadhledem. "Beru to tak, že když se nezadaří, tak se nezadaří. Stresem si nepomůžu. Je třeba nechat na kurtu všechno a hrát uvolněně. Snažím se držet si výkonnost, a když to nepřijde tady, tak jinde," řekla.

Po pěti měsících sezony má Šafářová naději poprvé si zahrát Turnaj mistryň. Ve čtyřhře jsou s Američankou Bethanií Mattekovou-Sandsovou i díky titulu z Australian Open druhé v žebříčku sezony a ve dvouhře je čtrnáctá. "V deblu máme našlápnuto a je to náš cíl. Bylo by fajn se odměnit Singapurem," řekla a k dvouhře dodala: "V singlu je třeba zahrát dva tři super výsledky, jako se mi to povedlo v Dauhá."

pva, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

16
Přidat komentář
baggik
Halepová musela kuli těžkým balonům povolit výplň.
Reagovat
Mayo
Kks az teraz som zistil, ze Halep vypadla ..
Reagovat
FulnekUltras
a celkom hladko...
Reagovat
smazaný uživatel
Lukáš.R.
Reagovat
smazaný uživatel
Takhle málo chybovat jsem Lukáše ještě neviděl...ať to vydrží
Reagovat
LukasH
Stejně je zvláštní, že jsem fakt na těch hráčkách viděl, jak jim to neletí, obzvlášť Petře, kdežto u Sereny problém nebyl. Ta jako by byla mimo tohle všechno. Míče před podáním si nevybírá, hraje s tím, co jí hodí. A asi by stejně dobře hrála i s borovou šiškou..:D:D
Reagovat
George_Renel
Když však hrála naposledy s Petrou, problém zjevně měla. Jen koukala jak to kolem ní lítá a ty její míčky končily v aoutu či síti.
Reagovat
LukasH
Ale i ona je jen člověk a Petra byla na rychlý antuce s rychlýma míčema v robocop modu.:-) Samozřejmě u Sereny myslím - většinou.:-)
Reagovat
Fandina
Serena má asi víc síly v rukou nebo se hned dovede přizpůsobit. Včera to tam Andrejce sázela jako z partesu.
Reagovat
VlS
Ježíši tenisti, od kdy je v tenisu rána věcí síly? Je to o švihu a hraje raketa. Zkus to tahat zápěstím a do měsíce se nemáš čím najíst - trochu problém Delpa. Samozřejmě, pružnější ( měkčí ) výplet pomůže.
Reagovat
Fandina
Pokud je míč těžší než ostatní, tak ať se ti to líbí nebo ne, musíš víc přitalčit. Samozřejmě je to o citu, nejde o vzpírání.
Reagovat
George_Renel
Neměla by to zkusit i Petra?
Reagovat
PetaM
Určitě to Davidovi Richard navrhne :)
Reagovat
aligo
Nevis s cim zitra prijde :)) treba s nářadím na lakros :DDD
Reagovat
FulnekUltras
Vot éto těéchnika...ale pořád líp odhadnutelná než třeba lyžařská máza...
Šafi se už k tomu navíc za ty roky umí jakž takž postavit ;-), tak teď jen převýšit Lisickou v hlavě. Poooooooojď do ní !!!!!!!!!!!
Reagovat
misa
Účast v obou singapurských soutěžích by byl obrovský úspěch. Je hezké, že Lucka je pořád pozitivní, to mám na ní rád...
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist