Šafářová na Mallorce vyřadila Azarenkovou a je poprvé v sezoně ve čtrvtfinále

21. 6. 2018, 21:24
Aktuality 9
WTA MALLORCA - Lucie Šafářová na trávě na Mallorce porazila 6-3 6-4 bývalou světovou jedničku Viktorii Azarenkovou, kterou v osmém vzájemném střetnutí přehrála teprve podruhé, a poprvé v sezoně postoupila do čtvrtfinále. V něm se utká s Němkou Mariaovou.
Lucie Šafářová

Lucie Šafářová letos odehrála jen šest turnajů, neboť o tři měsíce sezony přišla kvůli vleklé nemoci. Dva zápasy po sobě vyhrála pouze cestou do třetího kola Australian Open, znovu se jí to povedlo až po pěti měsících tento týden na Mallorce.


Jednatřicetiletá Češka při své letošní premiéře na trávě porazila patnáctiletou Ukrajinku Martu Kosťjukovou a dnes neztratila set ani s Běloruskou Viktorií Azarenkovou. Bývalou světovou jedničku zdolala 6-3 6-4 a po sérii šesti porážek z let 2007 až 2011 ji podruhé v řadě přehrála.

Sedmá nasazená Šafářová vzala v každém setu Azarenkové dvakrát podání, a protože sama o servis přišla pokaždé jen jednou, mohla za 81 minut slavit cennou výhru nad dvojnásobnou vítězkou Australian Open.


V prvním čtvrtfinále od loňského září bude brněnská rodačka Šafářová bojovat v pátek s Němkou Tatjanou Mariaovou, na kterou narazí poprvé.

• WTA INTERNATIONAL MALLORCA •
Španělsko, tráva, 250.000 dolarů
čtvrteční výsledky (21. 06. 2018)
• Dvouhra - 2. kolo •
Šafářová (7-ČR) - Azarenková (Běl.) 6-3 6-4
Sevastovová (3-Lot.) - Lottnerová (Něm.) 1-6 6-3 6-1
Riskeová (USA) - Hercogová (Slovin.) 3-6 7-5 6-3
Tomljanovicová (Austr.) - Petersonová (Švéd.) 6-3 6-3
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

9
Přidat komentář
Nenela
Safinka je proste bozi!
Reagovat
Frick
Aza samozřejmě není teď nic moc, ale Lucku by to mohlo vzpružit. Aspoň to SF by to chtělo.
Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
makro99
radost pokoukat.. a ten poslední game, to byla velká suverenita.
Reagovat
VlS
Lucka vypadala docela odhodlaně, dobrý.
Reagovat
d@ve
Tak holky mi dnes udělaly velkou radost, ale tu největší samozřejmě Lucka. :)
Kéž by tak pokračovala i dál..
Reagovat
tommr
hrála dneska nečekaně dobře a když se k tomu přidal nepříliš přesvědčivej výkon Azarenkový tak z toho nakonec bylo překvapivě jasný vítězství ...
V příštím kole čeká Lucku sice těžká, ale hratelná soupeřka. Bylo by dobrý kdyby se Lucce podařilo udělat ještě aspoň to jedno kolo, protože tento týden obhajuje 185 bodů za lonský semifinále v Birminghamu a hrozí jí proto další propad v žebříčku ...
Reagovat
hippos
tak hrozí a co, v jejím věku by měla řešit serióznější věci než profi tenis
biohodiny tikají
Reagovat
VlS
Přesně, jsou důležitější věci v životě
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist