Šafářová na semifinále nedosáhla. Azarenková ji porazila už pošesté

6. 5. 2011, 16:53
Aktuality 8
Na turnaji v Madridu hájí české barvy už jen Petra Kvitová. Její krajanka Lucie Šafářová dnes nezvládla souboj s Běloruskou Azarenkovou o semifinále; Šafářová sice páté hráčce světa poprvé v kariéře sebrala set, s turnajem se ale nakonec rozloučila porážkou 3-6 6-3 a 2-6.
Lucie Šafářová

Viktorii Azarenkové měla Lucie Šafářová v dnešním čtvrtfinále v Madridu co oplácet. S Běloruskou hrála brněnská rodačka už pětkrát a v žádném z dosavadních zápasů proti ní neuhrála ani set. To se jí dnes sice povedlo, na postup to ale nestačilo.

Utkání zahájila lépe Šafářová, jež svou soupeřku trápila na příjmu od prvního gamu. Ve třetí hře se dočkala brejku a ujala se vedení 2-1, další minuty ale patřily Azarenkové, která ještě úvodní set ještě otočila.

Další sada patřila české hráčce. Šafářová těžila hlavně z prvního podání, po kterém ztratila jedinou výměnu, a díky jednomu brejku poprvé v kariéře sebrala Azarenkové set a vynutila si třetí dějství. I v něm s favorizovanou soupeřkou držela krok, ovšem jen do šesté hry. V ní ještě odvrátila dva brejkboly, další už ale Azarenková proměnila a nabídnutou šancí nepohrdla. Šafářová už se na zvrat nevzmohla a necelou půlhodinu poté, co turnaj opustil její přítel Tomáš Berdych, prohrála 3-6 6-3 a 2-6.

O finále si Azarenková zahraje s Němkou Julií Görgesovou, která do semifinále postoupila jako první hráčka. Vítězka ze Stuttgartu potvrdila vynikající formu i proti Rusce Anastasii Pavljučenkovové, kterou porazila za necelou hodinu a půl 6-4 a 6-2 a protáhla si tak svou vítěznou sérii na turnaji WTA už na devět zápasů.

Ve čtyřhře se dnes dařilo Květě Peschkeové, která si spolu se Slovinkou Katarinou Srebotnikovou zahraje páté finále v sezoně. V semifinále porazily australskou dvojici Casey Dellacquaová, Rennae Stubbsová 6-1 4-6 10-2 a mohou získat třetí titul v sezoně.

Výsledky - Madrid - ženy (antuka, dotace 3,5 milionu eur):
Dvouhra - čtvrtfinále:
Azarenková (4-Běl.) - Šafářová (ČR) 6:3, 3:6, 6:2, Görgesová (Něm.) - Pavljučenkovová (Rus.) 6:4, 6:2.
   
Čtyřhra - semifinále:
Peschkeová/Srebotniková (2-ČR/Slovin.) - Dellacquaová/Stubbsová (Austr.) 6:1, 4:6, 10:2.

Komentáře

8
Přidat komentář
EllNino
kecy kecy a zase kecy ty se proste nezmenis :..
Reagovat
smazaný uživatel
já opravdu nechápu jak mohli bookmakeři zase udělat takovou minelu? Vždyt to bylo jasný, že Cibulková Kvitovou porazí. Slováci jsou vždycky lepší než češi.
Reagovat
smazaný uživatel
Viktorka je ted opravdu rozjeta, to uz neni nahoda.Ale Lucka ted hraje taky dobre,agresivne, dlouhe vymeny. Pokud ji to vydrzi, muze mit brzo jeste dalsi tenisove skalpy na sve rakete.
Reagovat
smazaný uživatel
JJ, Azarenka hrála velmi slušně, ale v gamech kdy se Lucii dařilo pravidelně posílat dlouhé a razantní míče poblíž čar se podle mě opět potvrdilo, že je celkem zranitelná v zápasech s dobře hrajícími "power hitters". Věřím proto, že ji Julia Görges v semifinále porazí: přece jen lépe podává než Lucka, má asi lepší bekhend a ačkoliv Lucčin forhend je výborný, Julia má ještě lepší / drtivější. Plus Görges se na antuce výborně pohybuje, je dobrá na síti a má lepší obranu než Lucka (jejíž obrana většinou spočívá v tom, že zahraje kopec do vzduchu, který po hrříchu knčí někde na středu u čáry podání). Plus Julia teď musí být plná sebevědomí.
Reagovat
smazaný uživatel
... jejíž obrana většinou spočívá v tom, že zahraje kopec do vzduchu, který po hříchu ČASTO končí někde u čáry podání.
Reagovat
smazaný uživatel
nevíte kde davaj Kvitovou? dík
Reagovat
smazaný uživatel
Třeba tady: http://www.livescorehunter.com/index.php?option=com_lsh&view=lsh&event_id=47956&tv_id=411&tid=6324&channel=0&tmpl=component&layout=popup&Itemid=286
Reagovat
smazaný uživatel
díky
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist