Šafářová na titul v Paříži nedosáhla, podlehla Dementěvové

14. 2. 2010, 17:50
Aktuality 7
Tenistka Lucie Šafářová ani napodruhé turnaj v Paříži nevyhrála. Ve finále dnes podlehla nejvýše nasazené Rusce Jeleně Dementěvové 7:6, 1:6 a 4:6. Rozhodující utkání o titul prohrála ve francouzské metropoli i před třemi lety.
Lucie Šafářová

Z titulu ve čtyřhře se naopak radovaly české tenistky Iveta Benešová s Barborou Záhlavovou-Strýcovou. Jejich soupeřky a první nasazené hráčky Cara Blacková s Liezel Huberovou totiž do finále nenastoupily. Blackovou na kurt nepustilo podle informací pořadatelů krvácení z nosu.

Benešová i Záhlavová-Strýcová vyhrály shodně šestý turnajový titul ve čtyřhře. Spolu se radovaly už loni v Lucemburku a předloni ve Stockholmu.

Šafářová po celý týden předváděla v pařížské hale Pierra de Coubertina výborné výkony a rovněž finále zahájila ve velkém stylu. Vedení 3:0 sice dlouho neudržela, v tie-breaku měla ale pevnější nervy a těsně vyhrála 7:5. Její slabší chvilku však sedmá hráčka světa dokázala okamžitě využít a druhou sadu hladce získala pro sebe poměrem 6:1.

V rozhodujícím setu si hráčky držely servis až do sedmé hry, kdy osmadvacetiletá Ruska učinila rozhodující krok k vítězství. Šafářové se pak sice povedlo odvrátit tři mečboly, podání své soupeřce ale zpět nevzala.

Pro Dementěvovou znamenal tento úspěch již 16. turnajové prvenství, letos se již radovala v Sydney. Šafářová z osmého finále v kariéře odešla počtvrté naprázdno.

Výsledky - Paříž (tvrdý povrch, dotace 700.000 dolarů):

Dvouhra - finále:
Dementěvová (1-Rus.) - Šafářová (ČR) 6:7 (5:7), 6:1, 6:4

Čtyřhra - finále:
Benešová, Záhlavová-Strýcová (2-ČR) - Blacková, Huberová (1-Zimb./USA) bez boje

 

Luboš Zabloudil, ČTK

Komentáře

7
Přidat komentář
VerdascoForever
Letos jsem od zen moc necekal, ale jaky tenis predvadela tento tyden Safarova, klobouk dolu....
Reagovat
smazaný uživatel
hráli obě dvě skvělej tenis pěkná podívaná a vyhrála ta lepší... :-) Líbí se mi moc Eleny maminka taková sympatická žena... :-) ktera to proziva jeste vice nez ona sama... :-) dobre si ji vytrenovala.. jen skoda ze ji to moc nejede na GS ale ja si myslim ze ho jeste vyhraje a mozna i letos.. :-) Lucce aspon preju aby se dostala do TOP20.. :-)
Reagovat
Mercury
Elenu mam taky rad, ale uprimne si nemyslim, ze by letos mohla urvat vitezstvi na nekterem z GS turnaju. Popracovala na podani a psychice, ale v rozhodujicich chvilich ji proste chybi potrebny kus stesti i odvahy zahrat na riziko - to bylo jasne videt i v Melbourne proti Justine. Škoda, že dnes Lucka odehrála parádně pouze první set, s takovym tenisem by měla minimálně na top 10. Ale to je přesně to, co dělá třeba třeba z Federera takového fantoma - dokáže hrát svůj nejlepší tenis v průběhu celého turnaje a v klíčových okamžicích se nepoloží a naopak je schopen vytáhnout famozni udery. Tohle by nejen Lucka, ale i Elena potřebovaly k velkému vítězství.
Reagovat
smazaný uživatel
podle mě byl zápas s Pennettou lepší a hezčí.... dneska to nebyl špatnej zápas, ale tolik se mi zas nelíbil, hlavně kvůli stereotypní hře obou hráček, prakticky celý zápas se to hrálo od základní čáry, žádný pokus o zpomalení, zkrácení hry, žádná hra na síti... ale byl to vyrovnaný zápas a Dementěvová to nedostala rozhodně zadarmo... u Lucky hlavně rozhodly její nevynucený chyby, protože těch vítězný úderů měla dost a i víc než Elena... uvidíme, jak se Lucce bude dál dařit, zítra ji čeká Dubai... tak hodně štěstí!
Reagovat
smazaný uživatel
Dubaj si myslim ze vynecha... jako bude hodne vystavena po tomto tydnu takze si myslim ze velke vysledky od ni raci necekam stejne si myslim ze vypadne v prrvnich dvou kolech...
Reagovat
smazaný uživatel
Tak třeba loni v SF Wimbledonu měla Dementka nehoráznou smůlu, na riziko v rozhodujících chvílích 2. setu docela hrála. V podstatě už brejkla na 5-3 (šla by podávat na krásnou výhru 2-0 na sety), jenže Serena si vzala jestřába a kvůli jednomu centimetru na čáře se to bohužel dostalo na shodu. Potom už druhý set šel rychle do háje a nakonec dopadlo blbě úplně všechno, včetně nevyužitého mečbolu.
Reagovat
smazaný uživatel
jj, myslím, že asi Lucka půjde ven rychle, protože dneska hrála finále a hned zejtra další zápas a ještě k tomu cestování, plus časovej posun.... možná jí zápas pořadatelé přehodí, uvidíme... podle mě to nemůže takhle zvládnout bez nějakýho času na regeneraci, jsem zvědav, jak to všechno bude...
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist