Šafářová nestačila na devatenáctiletou Vögeleovou

22. 7. 2009, 21:47
Aktuality 9
WTA PORTOROŽ - Česká tenistka Lucie Šafářová nenaplnila v Portoroži roli šesté nasazené a na turnaji ve Slovinsku skončila už ve druhém kole. Fedcupová reprezentantka podlehla v dnešním dvouhodinovém utkání devatenáctileté Švýcarce Stefanii Vögeleové 5-7 6-2 3-6.
Lucie Šafářová

Dvaadvacetiletá Šafářová neprošla přes druhé kolo turnaje WTA počtvrté za sebou, naposledy se jí to povedlo před dvěma měsíci v Madridu. Naopak Vögeleová má šanci poprvé postoupit do semifinále.

O to se bude rvát rovněž s nenasazenou De Los Riosovou z Paraguaye, jež si poradila s turnajovou čtyřkou Vinciovou. Třiatřicetiletá Jihoameričanka hrála ve čtvrtfinále naposledy před sedmi lety.

Suverénně turnajem prochází světová jednička Dinara Safinová. Talentovanou krajanku Pervakovou smetla 6-1 6-2 a postoupila mezi nejlepších osm. Nyní ji čeká Italka Camerinová.

- WTA PORTOROŽ (Slovinsko, tv. povrch, 220.000 dolarů) -
středeční výsledky (22. 07. 2009)

Dvouhra - 2. kolo:
Vögeleová (Švýc.) - Šafářová (6-ČR) 7-5 2-6 6-3
Safinová (1-Rus.) - Pervaková (Rus.) 6-1 6-2
De Los Riosová (Par.) - Vinciová (4-It.) 6-3 6-4
Camerinová (It.) - Duševinová (7-Rus.) 4-6 7-5 6-0

Čtyřhra - 1. kolo:
Pinová/Zakopalová (Fr./ČR) - Barroisová/Garbinová (4-Něm./It.) 6-4 1-6 10-7
Erraniová/Zecová-Peskiričová (It./Slovin.) - Franková/Palkinová (ČR/Kyrgyz.) 4-6 6-4 11-9

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

9
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
smazaný uživatel
To jsou zase výsledky, doprčic. Hercog je mimo antuku jalová, Sesil a Dulgheru zase nic. Pérová jde čím dál víc do háje.
A ještě by mohla Dinára ten slabě obsazený turnaj nevyhrát, docela bych tomu věřil. Během dvou týdnů teď odepisuje v žebříčku 1410 bodů za loňské úspěšné turnaje, to bude zase sešup. Proč nehraje ten Stanford ????
Reagovat
dabelsobul
Nome hlavne zklamala Dulgheru proti Ivete. A to ji mela nalomenou...
Proc Dinara nehraje ve Stanfordu? Ona pro to ma asi rozumnej duvod, asi vi co dela :)
Reagovat
skott
Ve Stanfordu muzou hrat jen ctyri hracky z top 10 a to uz jsou Jankovic, Williamsky a Elena Dementieva.Dinara delala svuj program pred sezonou a hrat ctyri tydny v rade (Stanford,LA,Cincy,Canada Open) by urcite nebylo dobre kvuli zdravi nebo unave.Navic tam nikdy nejezdila.Lepsi bylo vyuzit moznosti jednoho ¨inter¨ turnaje, ktery se hraje na stejnem povrchu jako US Serie, v blizkosti Chorvatska odkud je jeji kouc a svoji roli jiste sehralo i pratelstvi s Katarinou Srebotnik.
Reagovat
dabelsobul
Odborník na ruský tenis to jasně vysvětlil ;)
Reagovat
smazaný uživatel
Ano, ale je rozdíl hrát za sebou turnaje od 1. kola až po finále nebo hrát jen 2-3 úvodní kola a vypadnout. To se jí na amerických turnajích může klidně stát. Lepší taktika je přihlásit se na všechny turnaje před USO, zrušit účast se dá podle potřeby. Loni kvůli OH se turnaje posunovaly a tak mě překvapilo, že přistoupila na to, že příští týden ztratí loňské body za Montreal a nezkusí ani něco uhrát ve Stanfordu.
Reagovat
skott
Takhle to nefunguje, pro odhlasovani je treba mit duvody (a nekdy ani ty nestaci).Specialne nejlepsi hracky chce WTA udzet v turnajich a za odhlasovani hrozi sankce a pokuty v radech desetitisicu dolaru.Proto Serena kritizovala po porazkach v Marbelle nebo Rime nova pravidla, ze musela hrat, prestoze byla zranena.To same par mesicu predtim Agnieszka, ktera radeji hrala s anginou, nez aby riskovala problemy v dalsi casti sezony.
Reagovat
smazaný uživatel
Ona byla zraněná a hrála? Proč teda neskrečovala v 1. setu? Potvrzení lékaře nestačí? Zrušení startu ze zdravotních důvodů je snad dostatečný důvod. Jak třeba chtějí dokázat tenistovi, který uvede že ho bolí záda, že ve skutečnosti má záda v pořádku a hrát může?
Reagovat
skott
To udelala v Madridu, skrecovala.Ale jde o neco jineho.Serena vubec nechtela v Rime a Madridu nastoupit, jenze kdyby nehrala obdrzela by dalsi 0 do sveho rankingu.A to si nemuze dovolit, jelikoz uz ma dve za odhlaseni Charelstonu a IW.A jak to muzou dokazat?V Rime lekar WTA rekl, ze jeji zraneni neni tak zavazne aby nemohla hrat...no, jak to dopadlo jsme videli.
¨Zrusit ucast podle potreby¨ se zkratka neda, to slo mozna drive.Kdyz da hracka nejake zavazky jako Serena v Marbelle, (a kvuli ni jeste navysi dotaci turnaje), pak je musi dodrzet, jinak by ji doplacela rozdil ze sveho a jeste hrozila pokuta.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist