Šafářová porazila Zvonarevovou a letos je poprvé v semifinále

7. 4. 2012, 00:45
Aktuality 60
WTA CHARLESTON - Lucie Šafářová si v Charlestonu poradila i se světovou devítkou Věrou Zvonarevovou a letos poprvé postoupila do semifinále. S Ruskou sice poprvé na turnaji přišla o podání, nakonec ale vyhrála hladce 6-3 6-3 a se Slovinkou Hercogovou si zahraje o finále.
Lucie Šafářová

Lucie Šafářová na zelené antuce v Charlestonu potvrzuje svou slušnou letošní formu. K té navíc přidává i vyrovnané výkony, díky kterým se poprvé v sezoně dostala do semifinále. V prvním kole měla volný los, pak si bez ztráty podání poradila s Lučičovou a Wozniakovou a dnes si připsala také skalp světové devítky Věry Zvonarevové.

Pětadvacetiletá Šafářová s Ruskou jediný vzájemný zápas na loňském Australian Open prohrála, v Jižní Karolíně jí ale porážku oplatila. Česká tenistka do zápasu vlétla brejkem, který sice nepotvrdila a poprvé na turnaji přišla o svůj servis, hlavu si z toho však nedělala a dál dvojnásobnou místní finalistku přehrávala agresivní hrou. Nakonec za hodinu a půl zvítězila 6-3 6-3.

Pro brněnskou rodačku je výhra nad hráčkou Top 10 cenným skalpem, byť je Zvonarevová bez formy. Ze sedmi letošních turnajů totiž vyválčila pouze sedm vítězných zápasů a vždy vypadla s papírově slabší soupeřkou.

Aktuálně 26. hráčka světa si v Charlestonu zahraje o první finále od loňského června, kdy v Kodani nestačila až na tehdy ještě světovou jedničku Caroline Wozniackou a prohrála čtvrté finále v řadě.

V semifinále se Šafářová utká s Poloňou Hercogovou, se kterou má bilanci 1-1. Předloni na French Open suverénně vyhrála Slovinka, loni na betonu v Torontu se české hráčce povedla odveta.

"Lucie je samozřejmě výborná hráčka a je ve formě. Musím do toho jít a věřit si. Pokusím se hrát pestrou hru a lepší ať vyhraje," řekla Hercegová, která bude usilovat proti Šafářové o čtvrté finále v kariéře.

Jednadvacetiletá Hercogová má za sebou nepovedený vstup do sezony, když na sedmi turnajích v řadě neprošla přes 1. kolo. První výhru si připsala až před 14 dny v Miami a nyní ožila na antuce, na které dosahuje svých nejlepších výsledků. Když na ní hrála naposledy, byla loni v červenci ve finále turnaje v Palermu a o týden dříve vyhrála v Bastadu.

Velmi solidní formu v Charlestonu potvrdila ve 3. kole skalpem světové sedmičky Bartoliové a v pátečním čtvrtfinále deklasováním Nadi Petrovové, kterou smetla hladce 6-1 6-2. Do semifinále turnaje WTA Premier se dostala vůbec poprvé.

Šafářová je v semifinále i v deblu
Šafářová si o finále zahraje i ve čtyřhře. Do semifinále deblu postoupily společně s Ruskou Anastasií Pavljučenkovovou, když zdolaly 6-7 7-6 10-7 nasazené Mirzaovou a Vesninovou.

Naopak Květa Peschkeová s Katarinou Srebotnikovou na prvním společném turnaji od Australian Open končí ve 2. kole. Na druhý nasazený česko-slovinský pár si v Charlestonu vyšlápla Vladimíra Uhlířová s Jihoafričankou Grandinovou, které vyhrály 7-6 6-3.

Dařit se přestává Andree Hlaváčkové s Lucií Hradeckou. Vítězky dvou letošních turnajů WTA a semifinalistky Australian Open prohrály už třetí z posledních čtyř zápasů, když ve čtvrtfinále turnaje v Charlestonu podlehly 6-7 3-6 španělsko-kazašskému duu Medinaová/Švedovová.

Stosurová zabránila semifinále sester Williamsových
Druhou semifinálovou dvojici tvoří finalistky loňského US Open Samantha Stosurová a Serena Williamsová. Australanka, jež loni v New Yorku získala svůj první grandslamový titul, ale s Američankou prohrála před týdnem v Miami, dnes zvládla takřka dva celé zápasy.

Stosurová nejprve vyhrála po setech 6-3 4-6 6-2 dohrávku 3. kola proti Galině Voskobojevové, když se včera před bouřkou stihlo odehrát pouze šest gamů prvního setu. Po zhruba hodinové pauze světová pětka nastoupila proti Venus Williamsové, se kterou v předchozích čtyřech vzájemných zápasech neuhrála ani set. V Charlestonu ale navzdory nepříznivé bilanci Američanku zdolala a zabránila očekávanému souboji sester Williamsových. 

V semifinále totiž už v tu chvíli čekala Serena, které po pěti odehraných gamech vzdala Sabine Lisická. Němka si hned na začátku podvrtla levý kotník, a i když po ošetření zkusila tři gamy hrát, za stavu 1-4 utkání skrečovala. 

Pro 13. hráčku světa Lisickou, jež v Charlestonu před třemi lety triumfovala, je to tak další zdravotní komplikace. Právě s levým kotníkem laborovala už před dvěma lety, kdy byla bez tenisu od konce března až do začátku srpna.

Dvaadvacetiletá Němka už byla na magneické rezonanci. "Uvidíme, co mi lékaři řeknou."

- WTA PREMIER CHARLESTON -
(USA / Jižní Karolína, tv. povrch, 740.000 dolarů)
páteční výsledky (06. 04. 2012)

Dvouhra - 3. kolo:
Stosurová (2-Austr.) - Voskobojevová (Kaz.) 6-3 4-6 6-2

Dvouhra - čtvrtfinále:

Šafářová (8-ČR) - Zvonarevová (4-Rus.) 6-3 6-3
Stosurová (2-Austr.) - V. Williamsová (USA) 6-3 4-6 6-3
S. Williamsová (5-USA) - Lisická (6-Něm.) 4-1 skreč L.  
Hercogová (14-Slovin.) - Petrovová (13-Rus.) 6-1 6-2

Semifinálové dvojice:
Šafářová - Hercogová, S. Williamsová - Stosurová.

Čtyřhra - čtvrtfinále:
Pavljučenkovová/Šafářová (Rus./ČR) - Mirzaová/Vesninová (3-Ind./Rus.) 6-7(2) 7-5 10-7
Grandinová/Uhlířová (JAR/ČR) - Peschkeová/Srebotniková (2-ČR/Slovin.) 7-6(8) 6-2
Medinaová/Švedovová (Šp./Kaz) - Hlaváčková/Hradecká (4-ČR) 7-6(2) 6-3

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

60
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
VlS
Ĺucka zahrála neuvěřitelně. Za dva sety jen 11 UE, to je normálně schopná vyrobit za 3 gamy.
Pokud jí to takhle vydrží i zítra, tak to ani Serena nemusí mít lehký. Luci, pojď
Reagovat
pepin
To víš, že co ji dnes prošlo s Polonou, to ji zítra se Serenou bude těžko procházet. Ale aspon uvidí, jak na tom je.
Reagovat
tommr
Lucka zatím Hercogovou doslova drtí a to i přesto, že Polona vůbec nehraje špatně. Nechci to zakřiknout, ale takhle dobře jsem Lucku už dlouho neviděl hrát ...:)
Reagovat
pepin
No a již i ten druhý. Nevím, nechci s Tebou moc polemizovat, ale nezdálo se mi, že by Polona hrála nějak extra. A ted v tom konci to bylo tak na okresní přebor. Lucka dobře, ale její kvality a zlepšený herní projev opravdu prověří až zítra Serena. A že to bude prověrka jak se patří, to asi všichni víme.
Reagovat
tommr
v prvním setu nehrála Polona nějak špatně, ale Lucka hrála téměř bezchybně a doslova jí drtila. Ve druhým setu se už na Poloně začala projevovat frustrace a začala dělat chyby ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
jo jo jo !!! 5-0 Lucka začla ve velkým stylu! Jen ať jí to vydrží i dále :-)
Reagovat
tommr
Lucka hraje zatím ještě líp než včera ... :)
Reagovat
pepin
Moc hezky se na to dívá. Tak Lucinko vydrž a dotáhni to do finále.
Reagovat
smazaný uživatel
jak vidis Lucku, mas ji prece jenom lepe v oku, Billy Kid dneska??? :-)
Reagovat
smazaný uživatel
nezbyva, nez si odpovedet sama, dva kanari, byl to tim padem jasnej Billy Kid! :-)
Reagovat
VlS
No vidělas ne? Instinkty zabijáka, ledovej pohled a zametla s Polonou kurt a to polona tragicky nehrála. Jen kdyby to tak byla schopná zahrát aspoň 4x za rok 5-6 zápasů v řadě.
Reagovat
smazaný uživatel
videla, no! Uvidime, co uvidime dal... :-))
Reagovat
smazaný uživatel
Serene, ocekavane a skvele! :-)
Reagovat
pepin
Tak to je zatím nářez, já jsem tady již včera psal, že pokud Sereně bude držet zdraví tak se mají holky nahoře na co těšit. A dnešní výkon a vžsledek to jen potvrzuje. Královna se pomalu vrací zpět.
Reagovat
pepin
A než jsem to dopsal, tak za 58 minut je posekáno. Tak ted ještě aby to zvládla Lucka. Tak pojd Luci.
Reagovat
smazaný uživatel
Jo, pomalu, ale jistě :-)
Reagovat
pepin
No řekl bych na to jak dlouho byla mimo hru, tak docela rychle. Když jsem se dnes díval na její agresivní pojetí, sílu úderů, naprostý přehled ve hře a plné soustředění, tak klobouk dolů. Máme se na co těšit.
Reagovat
tommr
já bych ten výsledek bral trochu s rezervou. Stosurová odehrála včera dva třísetový zápasy z toho jeden proti Venus, kterou předtím nikdy neporazila a to na ní určitě zanechalo nějaký stopy ...
Reagovat
tommr
a ted by to chtělo ještě postup Lucky - pokud možno jak v singlu tak v deblu. Proti Hercogový je jasná favoritka a pokud bude hrát tak dobře jako včera proti Zvonarevový tak by jí finále nemělo ujít ... :)

Postupem do SF si Lucka taky polepšila v žebříčku. Je ted na 24. místě s 2135 body. Pokud by postoupila do finále tak by se posunula před Pennettaovou na 23. místo s 2255 body. A pokud by získala titul tak by se posunula ještě před Pavlyuchenkovou na 22. místo s 2405 body - o pouhých 5 bodů za 21. Kirilenkovou a o 25 bodů za 20. Jankovičovou ...
Reagovat
Heather_Fedex
tak tuhle hracku moc nemusim, ale po tom co se stalo, mi ji bylo hrozne moc lito. ta opravdu v zivote smulu. nebyt tech zdravotnich patalii, tak by urcite bylav top 10, tim jsem si jista
Reagovat
smazaný uživatel
Sabine :(((
JInak gratulace Lucce :)
Reagovat
smazaný uživatel
Včera jsem se koukal na Eurosport a bylo mi Sabine strašně líto. Takovou smůlu si nezaslouží nikdo a už vůbec ne taková sympatická holka. :( Ve druhém gemu si podvrtla kotník a upadla. Následovalo ošetření a tejpování kotníku. Asi po dalších dvou odehraných gemech si vzala prášek proti bolesti a po skončení pátého gemu už to prostě nešlo... Oceňuju gesto Sereny, která se zachovala úžasně. Je to strašná škoda, fakt jsem se na ten zápas těšil... Snad bude Sabine v pořádku.
Reagovat
smazaný uživatel
Taky mi bylo Sabine líto, a gesto Sereny mě vůbec nepřekvapilo :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Serenu nemusím mít rád, ale to gesto od ní bylo velice sympatické :) Sabine už ji poděkovala za ta slova i na twitteru :) Snad bude OK, obzvlášť, když jde o kotník :/
Reagovat
freeteepek
Vzhledem k tomu, že už Sabina kvůli podvrtnutýmu kotníku půl roku nehrála, měla obavu, aby se jí to znova nestalo. Proto jsme mohli vidět, že v zápasech FED Cupu měla oba kotníky preventivně zpevněný nějakou ortézou nebo tejpem. Jestli se jí to stalo znova i přes tato opatření, je to fakt průser! Nebo se na to tentokrát vybodla?
Já jsem si podvrtnul koleno a nemohl jsem vůbec chodit. Od té doby mi stále povoluje, ale je pravda, že to jenom zabolí, já se vylekám, a po krátké pauze hraju/jedu dál...
Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
smazaný uživatel
no konecne.. :-) Diky! Od Sereny mile a Sabine preji, at je O.K.
Reagovat
smazaný uživatel
ackoliv je Lisicka vcelku sympaticka holka.. vcera mne nastvala nehorazne, mel jsem vsazenou Sirenu, uz jsem si mnul ruce.. skoda ze to nedokulhala aspon na 1.set...:(
--
a ty jeji slzy, ja nevim ja jsem se musel smat...:) taky pamatuju a neni to tak davno co se Sabina regulerne rozbrecela v pauze mezi vymenama.., kdyz ji nesla hra... a trenerce cosi vysvetlovala.. bylo to v Dauha v zapase s Kerber(ovou) :)
Reagovat
tommr
jj Lisická a Zvonarevová nemaj nikdy k slzám daleko - jsou to asi dvě největší plačky na okruhu. U ženskejch mi to ale nijak nevadí ...:)
Reagovat
smazaný uživatel
Verky se musím zastat, byla dříve hodně emotivní, ale už hodně dlouho je zklidněná, jen se nějak vytratila forma, bohužel :-(
Reagovat
tommr
to je pravda - možná, že to spolu nějak souvisí ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
A vidíš, to mě fakt nenapadlo, že by to spolu mohlo nějak souviset, ale ona měla i dost zranění, ale jestli ji to má pomoct k lepšímu výkonu, at se vzteká klidně a brečí :-))
Reagovat
dadaft
Jak to vidíš Sammy s prvním letošním titulem ??? ))
Reagovat
smazaný uživatel
moment, Sam uz presla pres Serenu? :-)
Reagovat
dadaft
nás )) zajímají pouze nejvyšší mety ))
žádné troškaření
Reagovat
smazaný uživatel
Serenko, prej je te jen troska!!! :-)
Reagovat
dadaft
poměrně větší troška
Reagovat
smazaný uživatel
kazdopadne neni zadna troska, ted bez diakritiky! :-) Je mezi nimi to USO, ceka nas zajimave psycho. Verim Serene, je na tom ted fyzicky mnohem lip.
Reagovat
dadaft
i Venus včera vypadala fyzicky v poho...
každopádně jejich vzájemné zápasy (Sam-Ser) jsou na mém žebříčku hodně vysoko
^
Reagovat
smazaný uživatel
Však to byl od dadafta kompliment..je jí troška, protože korveta zhubla přece! :-))
Reagovat
dadaft
pokud jde o estetiku, přidávám se k těm, co byli nadšeni z Lucky a Věry. včera jim to oběma opravdu moc slušelo...
Reagovat
smazaný uživatel
V tom jsme za jedno :-).
Reagovat
smazaný uživatel
dadaft: tesim se taky, unava z nekonecneho pinkani nam rozhodne nehrozi. :-)

pes: se divis? Fakace nepoznam, natoz kompliment... ;-) Jo, tu korvetu mam porad pred ocima, byla to pastva pro vsechny smysly...:-)
Reagovat
smazaný uživatel
Já bych se divil, kdyby byl takový distingovaný opeřenec zběhlý v prostředníčkových vědách :-)).

Pro velký úspěch ještě jednou:
http://www.dragtimes.com/images/7523-1963-Chevrolet-Corvette.jpg
Reagovat
smazaný uživatel
diky, jsem si ji konecne ulozila, je LUXUSNI.. ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
Hlavně ten panning tomu dodává neskutečnou šťávu, další fotku jsem hledat nemusel, bylo jasný, že to je ta pravá :-)
Reagovat
smazaný uživatel
zkousela jsem ho na bikerech... jezdej moc pomalu... :-)))
Reagovat
smazaný uživatel
:-) já teda jenom na vlacích..jde to..jen bych potřeboval zkušenější ruce :-).
Reagovat
petrulinka
Gratulace Lucce, hrála moc dobře, držím palce na semifinále!!!
Reagovat
VlS
Lucka je v SF v singlu i v deblu. Tak Luci, ještě dvě výhry v singlu , prosím a v deblu, jak se ti bude chtít :-)
Reagovat
smazaný uživatel
jdu se sem osvezit, Lucka hrala super sveze.... :-) Potvrzuju vse, co tu bylo receno, soustredeny vykon, ve stinu DC, je to kocka, Verka v utlumu, ale zdaleka ne nejhorsi, ale co hlavne - nikdy NEVIME! Bude mit Lucie pohled ledovej nebo nepritomnej??? :-) Polonu mam rada, ale zas ne tolik. Pojd, Lucko! :-)
Reagovat
VlS
Miluju, když má Lucka pohled Billiho Kida
Reagovat
a.magerova
šikulka naše !!!
Reagovat
freeteepek
Povedený výkon. Ta zelená antuka vypadá zajímavě. A když k tomu ještě přidám zážitek z dnešního Davis Cupu můžu jenom říct, že mě ta antuka začíná bavit:-)
Reagovat
pepin
Tak abych se přiznal, já s ní mám problém, abych ten míček na ni viděl, moc mi to nevyhovuje. Nevím zda je to tím, že už mi neslouží tak zrak, nebo se mi to jen zdá.
Reagovat
dadaft
"zajímavě" je to správné slovo.
ve stylu: bylo to hrozně fajn, ale bylo toho dost.
už se těším na antuku rudou jako kohoutí krev... ))
Reagovat
tommr
vypadala skvěle a hrála ještě líp. Nesouhlasím úplně s komentářem v článku kde se naznačuje, že Zvonarevová je letos z formy. Možná to tak bylo na předchozích turnajích, ale dneska hrála docela dobře a nic Lucce nedarovala ... :)
Škoda jen, že úspěch Lucky trochu zastínilo DC utkání našich se Srbskem. Většina tenisovejch fanoušků toho asi měla po více než sedmi hodinách DC plný zuby a zápas Lucky už možná nesledovala ...
Reagovat
smazaný uživatel
Tak Lucku jsem videl po dlouhe dobe na zivo v televizi a prakvapila me.Hrala agresivni presny tenis na ktery Verka dneska nemela odpoved.
Bohuzel Lucka je znama svoji kolisavou formou,v semifinale se klidne muze sama vyhazet,ale pokud ji to pude jako dneska muze vyhrat i cely turnaj.
Reagovat
pepin
Musíme věřit a poslední herní projev naznačuje, že snad Lucka chytla formu, ale je pravdou, že již SF ukáže, zda je to pravda.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist