Šafářová potřetí otočila zápas, je v semifinále

10. 6. 2011, 17:53
Aktuality 25
Tři zápasy, tři prohrané první sety a třikrát postup do dalšího kola. Taková je bilance Lucie Šafářové v Kodani, kde česká hráčka po dnešní vydřené výhře 4-6 6-0 7-6 nad Číňankou Shuai Zhang prošla už do semifinále. O své druhé letošní finále si zahraje s Chorvatkou Martičovou.
Lucie Šafářová

Lucie Šafářová v obou svých dosavadních zápasech v dánské metropoli předváděla agresivní tenis, díky kterému i přes počáteční potíže své soupeřky porazila. Stejný průběh viděli diváci v Kodani i v jejím třetím utkání proti Shuai Zhang, kterou česká tenistka udolala až za rovné dvě hodiny.

Do zápasu přitom Šafářová vstoupila razantně a rychle vedla 2-0. Číňanka se ale rychle vzpamatovala, dvěma brejky se sama ujala vedení 4-2, které už nepustila a sadu vyhrála 6-4.

Dalších několik desítek minut patřilo brněnské rodačce, kterou ztráta úvodní sady nakopla. Z úvodních dvaceti výměn druhého setu jich vyhrála šestnáct, soupeřce sebrala tři servisy v řadě a nadělila jí "kanára". A ani to Šafářové nestačilo, sérii vyhraných gamů protáhla na devět a v rozhodujícím dějství se ujala vedení 3-0.

Shuai Zhang, která v úvodním setu těžila z chyb své české soupeřky, se ale nevzdala a dál trpělivě vracela míče na stranu Šafářové, od níž čím dál častěji létaly do autu nebo sítě. Číňanka tak snížila na 4-3 pro Šafářovou, která v dramatickém závěru znovu sebrala 86. hráčce světa servis a za stavu 5-3 mohla utkání ukončit. Po dalších nevynucených chybách ale česká tenistka podání ztratila a nechala Zhang srovnat na 5-5.

K prvnímu mečbolu se Šafářová dostala za stavu 6-5 při podání své soupeřky. Ani tuto šanci ale nevyužila, a tak se o osudu zápasu muselo rozhodnout v tie-breaku. V něm si Lucie Šafářová vypracovala tři mečboly v řadě; o dva sice přišla, při celkově čtvrtém už ale nezaváhala a dramatický souboj po rovných dvou hodinách ukončila esem.

Česká hráčka, která si proti Shuai Zhang připsala shodně 41 vítězných úderů i nevynucených chyb, si v semifinále zahraje s Chorvatkou Petrou Martičovou, která dnes rovněž ve třech setech porazila Ukrajinku Aljonu Bondarenkovou. S dvacetiletou Martičovou, která je v pořadí WTA na 112. místě, se Šafářová dosud utkala pouze jednou a prohrála. Předloni v Budapešti na antuce jí podlehla ve dvou setech.

Výsledky - Kodaň (tvrdý povrch, dotace 220.000 dolarů):
Dvouhra - čtvrtfinále:
Šafářová (4-ČR) - Zhang (Čína) 4:6, 6:0, 7:6 (7:5), Martičová (Chorv.) - A. Bondarenková (Ukr.) 6:4, 3:6, 6:3.

Komentáře

25
Přidat komentář
smazaný uživatel
Mimochodem, za chvíli se bude losovat pavouk v Eastbourne a u losu bude právě Petra Kvitová. Doufejme, že si vytáhne slušnej los, i když by mi nevadilo, kdyby si vytáhla Venus nebo Serenu. :-)

"The official draws for the AEGON International will take place on Saturday, June 11 at 12pm. World No.8 Petra Kvitova will attend the event which will take place in the media centre at Devonshire Park."

http://www.lta.org.uk/fans-major-events/AEGON-British-Tennis-Series/AEGON-International/
Reagovat
smazaný uživatel
Tak si vytáhla velmi dobrej los: v prvním kole Sevastovou, v 2. kole Makarovovou či kvalifikantku a pro případné čtvrtfinále tam má Schiavone, Radwanskou, Gajdošovou nebo Kanepi. Lepší los už sotva mohla mít. :-)
Reagovat
smazaný uživatel
A Lucka Šafářová má pro první kola Marion Bartoli.
Reagovat
smazaný uživatel
Porazila Bethanie Mattek-Sands 1:6, 6:3, 6:4 (v třetím setu vedla 4:1 - dva breaky navrch -- nechala Beth srovnat na 4:4 a následně vyhrála dva poslední gamy čistou hrou).

Tato 20 letá Němka se letos hodně zlepšila, má solidní servis i základní úpdery a dnes hlavně předvedla velké množství pěkných prohozů a lobů. Akorát -- naneštěstí pro ní -- je škoda, že ji tak děsně trápí to akné, tváře má jak měsíční krajinu. :-( Jinak by to byla i taková ta "normálně pěkná holka".
Reagovat
smazaný uživatel
Tváře jak měsíční krajina. Pěkná metafora. :-D
Reagovat
smazaný uživatel
Příští zápas musí vyhrát!!! a pak by měla být nasazena na Wimbledonu!
Reagovat
VlS
Jestli je to taková tutovka, jako že Berďa s Troickým nemá šanci, tak bych na Lucčině místě s ničím takovým nepočítal. Jak jsi na to Lopato Přišel? Ani finále nemusí stačit to 32 ale hlavně si nejsem jistej, k jakýmu datu budou brát žebříček a jak se projeví výsledku předchozích, kde jak víme šla Lucka ven v 1. kole.
Reagovat
smazaný uživatel
Finále by na nasazení s přehledem stačilo, obzvláště když Klejbanovová z Wimbledonu odstoupila. Stačí jí přeskočit Pironkovovou, na kt. ztrácí cca 40 bodů a za finále by brala dalších 70 bodů.
Reagovat
smazaný uživatel
nevím o čem to mluvíš? o jaké tutovce? asi máš bludy... já to nikde nepsal. Pak je vidět že si to všechno vymýšlíš. lžeš
Reagovat
VlS
Matěji, zapomínáš, že se Lucce odečte 60 bodů (16th result), takže při finále by se přičetlo 140 bodů, takže by měla 1585 bodů, což by bylo teoreticky 32. místo, ale :
Na Robertu Vinci ani na Mattek se nedotáhne (Mattek bere taky nějaké body navrch a 16. zápas má jen 8 bodů)a pokud přeskočí Venus, tak jí to asi nepomůže, protože vzhledem k prioritě předchozích výsledků ji asi nasadí.
Hlavně si ale myslím, že budou brát pro nasazování ranking po RG a ne pondělní renking 13. 6., ale to nevím určitě, takže uvidíme.
Reagovat
smazaný uživatel
žádný priority za minulé výsledky nejsou ty noumo. 60 bodů za Premier se jí odečte až když bude wimbledon dávno začnutý takže to nebude mít vliv!
Reagovat
smazaný uživatel
Opakuji, že Lucce stačí se dostat na 33. místo, protože Klejbanovová (24.) pro zranění z Wimbledonu odstoupila.
Reagovat
VlS
Lopato, tvoje slinty mě nemůžou ani pobavit, ani naštvat, nerad používám zbytečně silná slova, tak to nechám tak žvanile.
Reagovat
VlS
Zapředpokladu, že budou brát pondělní ranking a ne ten z minulého pondělí (ne že bych ji to nepřál)
Reagovat
smazaný uživatel
ty si ale trdlo. ukaž důvod proč by měli brát ranking z minulého pondělí a ne ten další hmm? mimochodem pospíšil je v seznamu hráčů Wimbledonu...
Reagovat
smazaný uživatel
Mám za to, že rozhodující bude žebříček z 13. 6.
Reagovat
smazaný uživatel
Tenhle lopaťák je něco neskutečnýho! Nejenže tady neustále plácá hlouposti o Berdychovi, ale ještě nadává jiným. Sám přitom o počítání rankingu WTA neví vůbec nic. To už zde víckrát ukázal.
V ženské soutěži můžou pořadatelé nasadit Venuši nebo Serenu na libovolné místo. Bez ohledu na žebříček.
Kdy že se Šafářce odečte "60 bodů za Premier"? Jsi při smyslech? Může mít některá tenistka v žebříku 17 započítaných výsledků?
Reagovat
smazaný uživatel
Jenom upozorňuji, že zde je už těch 60 bodů odečteno a že s tím tedy kalkuluji ve svých předešlých příspěvcích:
http://www.tennisforum.com/showpost.php?p=17302760&postcount=2

Kdyby se jí těch 60 bodů počítalo, mělo by teď (průběžně) 1575 bodů a ne 1515, jak je v té tabulce uvedeno.
Reagovat
smazaný uživatel
Tímto se omlouvám za nedorozumění, které jsem způsobil tím, že jsem jasně neuvedl, že vycházím již z průběžného, aktualizovaného žebříčku WTA.
Reagovat
smazaný uživatel
Ano, mohou Venuši a Serenu nasadit kamkoliv, ale to Lucku nemusí až tak trápit, páč jsou obě v žebř. WTA stejně před ní. Pro ní je klíčové dostat se přes Pironkovovou, kt. si stejnak ani nasazení za své výsledky od loňského Wimbledonu nezaslouží (její bilance je 11 výher / 22 proher, včetně 6 v / 14 p tento rok).
Reagovat
smazaný uživatel
Text z 19:30 jsem pochopil i bez posledního dodatku :-)
Reakce byla na lopatu. K nedorozumění nedošlo. Už nějaký čas WTA uvádí v pdf žebříku kromě sloupce Next off i sloupec 16th tourn, čímž je vše jasné i pro toho, kdo danou tenistku detailně nesleduje. Příští týden neodečítá 52 týdnů starý turnaj, takže jí musí vypadnout ten 16. výsledek za 60 bodů.

http://www.wtatennis.com/SEWTATour-Archive/Rankings_Stats/Singles_Numeric.pdf
Reagovat
smazaný uživatel
to na mým příspěvku nic nemění ty šašku.
Reagovat
smazaný uživatel
Nic to nemění ani na Tvém příspěvku z 20:44? :-) Pozoruhodné. :-))
Reagovat
smazaný uživatel
1) žádný priority za minulé výsledky nejsou ty noumo ...je blábol (viz Wimbledon 2009 a nasazená Šarapova na #24)

2) 60 bodů za Premier se jí odečte až když bude wimbledon dávno začnutý takže to nebude mít vliv! ...je opět blábol
Reagovat
smazaný uživatel
ale to nemění nic na tom, že bude nasazena když vyhraje dnešní zápas!
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist