Šafářová prohrála s Obzilerovou, stav baráže je vyrovnaný

26. 4. 2008, 18:49
Aktuality 3
Česká jednička Lucie Šafářová v duelu s izraelskou tenistkou Tziporou Obzilerovou nepotvrdila roli favoritky a prohrála 0:6, 6:3 a 4:6. Stav baráže o účast ve Světové skupině I Fed Cupu je tak po prvním dnu vyrovnaný.
Lucie Šafářová prohrála s Obzilerovou

Šafářové se letos na turnajích WTA nedaří a ani v dnešním zápase nenašla správný rytmus. Hned ve druhém gamu dvěma dvojchybami za sebou darovala soupeřce brejk, což udalo tón celé sadě. Když se Šafářová snažila prosadit svou typickou agresivní hrou, kupila jednu chybu za druhou, jakmile začala hrát trochu na jistotu, Obzilerová měla jasně navrch. Jednička českého týmu v úvodní sadě proti pětatřicetileté hráčce z chvostu první světové stovky neuhrála ani game a čišela z ní frustrace.

První hru v zápase si připsala až po sedmi prohraných gamech, když při vlastním servisu odvrátila dva brejkboly a nakonec zaznamenala první eso v zápase. Vzápětí se jí s přispěním dvojchyby Obzilerové podařil brejk a vrátila se do zápasu. Začala trefovat dvorec a tvrdými údery dostávala Obzilerovou pod tlak, navíc se jí podařilo výrazně zvýšit úspěšnost prvního podání. I když bylo v její hře stále dost chyb, bez větších problémů dotáhla sadu do vítězného konce, v deváté hře proměnila při podání soupeřky hned první setbol.

Do rozhodující sady opět vstoupila lépe izraelská tenistka, která v úvodním gamu zahrála výborný prohoz a několik dalších vydařených úderů a hned měla brejk navrch. Šafářová měla dvakrát za sebou šanci ztrátu dotáhnout, ale soupeřka jí z brejkbolů utekla a další příležitost už nepřišla. Obzilerová se přizpůsobila zlepšené hře soupeřky, rovněž přidala na razanci a dotáhla zápas do vítězného konce. Pomohlo jí navíc, že česká tenistka pod tlakem nepříznivého vývoje zápasu znovu častěji chybovala.

Obzilerová tak napravila zaváhání Šahar Peerové z prvního zápasu a pomohla Izraelkám srovnat krok. V neděli bude utkání pokračovat duelem týmových jedniček, pak nastoupí na kurt dvojky obou týmů a na závěr je na programu čtyřhra. Na české straně jsou zatím do dvouher nahlášeny Šafářová a Petra Kvitová, ale nehrající kapitán Petr Pála ještě může sestavu změnit.

FED CUP: Světová skupina I - playoff o udržení:

Izrael - Česko 1-1 po první dvouhře:
Pchengová (Čín) - Kvitová (ČR) ... 2-6 6-3 6-0
Obzilerová (Izr) - Šafářová (ČR) ... 6-0 3-6 6-4

ČTK

Komentáře

3
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
smazaný uživatel
Psal jsem to tady již minule. Lucie prostě momentálně na vrcholovej tenis nemá fyzicky. Dnes to bylo jasně vidět. Neviděl jsem od ní již pár měsíců pořádně razantní úder. Nemá svaly. Její obvod bicepsu je 24cm a to si schválně zkuste změřit. Takovýhle biceps mají ženy ve 14 letech! Jak chce někoho porazit, když její údery nemají razanci? Nejlepší na tom všem je, že Lucka hraje zápasy výhradně v tílku a svým soupěřkám ukazuje její totální hadicap v podobě chybějící svalové hmoty.
Lucko, zítra držím palce, zkus to urvat, ale po návratu okamžitě vezmi do ruky činky!!!
Reagovat
weak
nesouhlasim.
Lucka hraje pořád stejně razantně, ale s tím rozdílem, že hrozně kazí - nahraný míče najednou končí na pásce nebo v autu... ale určitě jí to nelétá pomaleji, to s tím nemá nic společného... Je to všechno jen o psychice a až se z toho dostane, bude zase hrát svůj tenis...
jinak na okruhu se pohybují minimálně stejně "hubené" hráčky, které hrají svůj top tenis a určitě to není žádný handicap...
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist