Šafářová s Mattekovou mají titul z Wuhanu a jistý Turnaj mistryň!

1. 10. 2016, 08:19
Aktuality 29
WTA WUHAN - Lucie Šafářová a Bethanie Matteková-Sandsová ve finále turnaje v čínském Wuhanu porazily 6-1 6-4 Barboru Strýcovou se Saniou Mirzaovou a ziskem třetího letošního titulu si zajistily účast na Turnaji mistryň v Singapuru. Na něm zakončí i svou druhou společnou sezonu.
Lucie Šafářová a Bethanie Matteková

Ve Wu-chanu se dnes postavily proti sobě bronzové medailistky z olympijských her v Riu de Janeiro a od začátku měla jasně navrch Šafářová. Strýcová v prvním setu dvakrát prohrála své podání a v druhé sadě to zopakovala. S Mirzaovou ještě za stavu 2:5 vykřesaly naději, ale prohru už neodvrátily a za hodinu a tři minuty bylo rozhodnuto. Česko-americký pár za dva roky spolupráce získal už sedmý titul.

Šafářová s Mattekovou-Sandsovou jsou v závěru sezony ve skvělé formě, což dokumentovaly triumfem na US Open. Ve Wu-chanu neztratily ani set, přestože byly nasazené až jako pátý pár, a prodloužily sérii na jedenáct výher v řadě. Šanci postoupit mezi osm nejlepších dvojic světa mají také Andrea Hlaváčková s Lucií Hradeckou a Karolína Plíšková s Němkou Julií Görgesovou.

• WTA PREMIER 5 WUHAN •
Čína, tv. povrch, 2.589.000 dolarů
sobotní výsledky (01. 10. 2016)
• Čtyřhra - finále •
Šafářová/Matteková-Sandsová (5-ČR/USA) - Mirzaová/Strýcová (3-Indie/ČR) 6-1 6-4
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

29
Přidat komentář
Frick
Beru to tak, že Lucka je na tom špatně.

#singlsinglsingl
Reagovat
Frick
Snad vyjma LOH.

Rozhodně mi udělalo mnohem, mnohem větší radost Lucčina výhra v Praze než deblovej titul na US Open.

Ve Wuhanu by mi zase udělalo asi větší radost to, kdyby porazila Plechovku - klidně za cenu, že by vypadla v deblu v prvnim kole.

A znovu to klidně zopakuju - vnímám to i jako takovou nepříjemnou konkurenci. Byť to zní divně. Tedy mám obavy, jestli úspěchy a (tím i) uspokojení v deblu nemůžou znamenat menší vůli udělat něco s tím singlem, který prostě není od Paříže dobrý.

Já skutečně si myslím, že Karolína tu formu mít nemusí. A pokud jí úplně nemá, tak může klidně prohrát s kymkoliv (min.) z první třicítky. A já chci věřit, že Lucka na úvovni TOP 30 zahrát dokáže.
Reagovat
mrafe
https://twitter.com/luciesafarova/status/781876696681029632
Reagovat
smazaný uživatel
super Lucka, potešilo. :)
Reagovat
mrafe
Vymažte tam prosím to "JSOU"
Reagovat
Kytka
Tak, tak. Ještě žijí.
Reagovat
misa
http://www1.pictures.zimbio.com/gi/Lucie+Safarova+2016+Wuhan+Open+Day+7+lnJPf7iQwgdx.jpg
Reagovat
misa
A ještě jedna fotka ze semifinále, která ukazuje, jakou dělá Lucii čtyřhra radost.

http://www4.pictures.zimbio.com/gi/Lucie+Safarova+2016+Wuhan+Open+Day+6+jbYHsPMttFQx.jpg
Reagovat
mrafe
Viděla jsem jenom konce druhého setu, a mimo hru byla vidět krásná symbióza mezi Luckou a Bětkou, obě seděly mezi gemy na jedné lavičce druhá byla netknutá. A jak se spolu pořád smějí. Lucce to asi hodně pomáhá.
Reagovat
misa
Lucii dopřává čtyřhra v současnosti radost z tenisu a prožití krásných chvil s kamarádkou. Bohužel na konci sezony bude její singlový a deblový žebříček asi tak hodně rozdílný, že bude mít problém obě soutěže kombinovat. Buď hrát kvalifikace a k tomu debly na velkých turnajích, nebo objíždět internationaly a zároveň rezignovat na velké úspěchy s Beth :(
Reagovat
mrafe
Musíme doufat,že bude mít v Moskvě konečně dobrý los, a podaří se jí tam dobrý výsledek.
Reagovat
VlS
Klid Miso, tak si zahraje párkrát kvaldu, nebo se s Beth domluví a objedou pár Int. turnajů. Beth taky potřebuje do singlu hěkde něco nahrát.
Reagovat
VlS
Na tennisTV taky komentíci plesali nad tím, jak se pořád baví a smějí, jak viditelně funguje týmová chemie a jak obrovsky si to holky užívají a že je to super zábava se na to dívat. Dávám jim za pravdu.
Reagovat
Frick
Mělo by tam být "Šafářová s Mattekovou jsou, mají titul z Wuhanu a jistý Turnaj mistryň!"
Reagovat
Kozoroh
Gratulace k titulu a úspěšné kvalifikaci na TM, ale podle mě by měly GS vítězky dostávat přednostně místo na TM jako muži.
Reagovat
kada.tom
Velká gratulace k titulu a letence do Singapuru :-)
Snad se v Pekingu či nejpozději na podzimních evropských turnajích přidají i Háčka a Karol s Julií. Báře bych to přál taky, ale nevím nevím pro koho se Sania v případě volby rozhodne :-)
Reagovat
tommr
byl dneska jasně lepší a nedal soupeřkám ani tu nejmenší šanci. Pokud budou tyhle dvě holky zdravý tak můžou porazit kohokoli a stát se světovejma jedničkama ... :)
Bára s Mirzaovou po dnešku zřejmě ztratily šanci na TM, ale mohly by si spolu zahrát na ET kde bude Bára s největší pravděpodobností hrát i v singlu ... :)
Reagovat
adalv87
i kdyby 9. atawo se spears vyhraly Peking,nedostanou se před H+H,takže H+H nemají jen účast potvrzenou,ale měly by hrát na TM
Reagovat
Fandina
tak to je super pro Háčka, ale pak se ještě hrají další turnaje a hodně bodovaná Moskava
Reagovat
adalv87
máš pravdu,ale to by háčka musely vylétnout v prvním kole
Reagovat
Fandina
ale kdyby došly v Pekingu do semifinále, tak se kvalifikují
Reagovat
adalv87
nevěřím,že atawo,spears vyhrají peking a háčka vypadnou na začátku turnaje,uvidíme :-)
Reagovat
adalv87
osmifinále v pekingu je h+h a atawo+ spears :-) tam se asi rozhodne
Reagovat
adalv87
případné osmifinále,když to oba páry zvládnou
Reagovat
tommr
přesně tak. Háčka to mají ve svých rukách a o postupu můžou rozhodnout v přímých soubojích s Atawo/Spears a Xu/Zheng. Postup do semifinále v Pekingu by v každým případě znamenal jistotu účasti na TM ... :)
Reagovat
Empe
Téhle dvojici to snad nelze nepřát. :) Tak ještě Háčka, Kája a ideálně i Bára. :-D
Reagovat
sprchon
Super. :)
Barča má asi smůlu i kdyby se tam ještě probojovaly. Mirza prej bude hrát s Hingis.
Ale Kája s Julčou by to mohly dát. ;) Kája by tak mohla bejt letos jediná hráčka v Singapuru, která by hrála singla i debla.
Reagovat
adalv87
gratulace holky,H+H by účast neměla též utéct,to by se musel dít velké věci v Pekingu :-)
Reagovat
Fandina
jsou to holky šikulky. Hezky se na jejich hru dívá. Gratulace Šafi. Debl jde a singl také přijde. Věřím tomu. Škoda blbých losů. Pojď!!!
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist